УКР РУС

Секретар КДК ФФУ Грищенко: Назар Маліновський вже відбув дискваліфікацію. Він має право грати

23 листопада 2017 Читать на русском

Секретар КДК ФФУ Ігор Грищенко розповів, що захисник Зірки Назар Маліновський має право грати в футбол, оскільки вже відбув дискваліфікацію за участь в договірних матчах.

"По Малиновському можу сказати одне: він був дискваліфікований на рік. Поки ця справа перебувала в Комітеті етики і КДК, він був заблокований в базі і рік ніде не грав. Йому цей рік був зарахований як відсторонення від футболу.

У рішенні було зазначено, що він відсторонений від будь-якої футбольної діяльності на рік, але потрібно вважати дискваліфікацію відбутою – адже за фактом футболіст рік не грав. Коли мені почали скидати новини про те, що він грав з Динамо, я підняв на пошті рішення і воно було таким, що у нього є право грати.

Захисник Зірки Маліновський, який дискваліфікований через договірні матчі, зіграв в УПЛ проти Динамо

Щодо інших гравців, напевно, така ж ситуація. Був ряд футболістів, які на час розгляду справи, не грали в футбол. Тому їх термін відсторонення від футболу поглинав той період, коли вони не грали. Ми його враховували.

Це як, наприклад, людина сидить у слідчому ізоляторі і їй потім дають якийсь термін позбавлення волі, то час в СІЗО враховується в покаранні.

Тому ніякої сенсації немає. У Маліновського є право грати", – цитує Грищенка Tribuna.

Директор Зірки Перевозник: Якби у нас була інформація, що Маліновський дискваліфікований, ми б не ставили його на ігри