УКР РУС

Сайт "Футбол 24" став співзасновником "Клубу Вадима Плотнікова"

27 лютого 2014 Читать на русском

Редакція "Футболу 24" підтримала ініціативу заснування "Клубу бомбардирів імені Вадима Плотнікова". Це символічний клуб, до якого входять гравці, що у матчах першої ліги забили 100 і більше голів.

Названо клуб іменем першого гравця, якому вдалося забити 100 голів у матчах першої ліги чемпіонатів України - Вадима Плотнікова. Окрім нього, такого результату вдалося досягнути лише двом футболістам - Сергію Чуйченку та Богдану Єсипу.

"На сторінках українських спортивних видань давно відображені перші сотники Першої ліги Вадим Плотніков та Сергій Чуйченко, - говорить журналіст Віктор Хохлюк один з ініціаторів проведення даної церемонії. - Але коли в одній із розмов з третім бомбардиром Першої ліги Богданом Єсипом, котрий сказав, що крім партнерів по команді та футбольних уболівальників його ніхто з представників вітчизняної Федерації футболу навіть не привітав з таким високим досягненням, спільно з редакцією "Футболу 24" ми вирішили заснувати Клуб бомбардирів і провести необхідну для цього церемонію". Кожному з футболістів був виготовлений іменний кубок і диплом номінанта з повним переліком голів. Наша ідея була підтримана Луганським обласним відділенням НОК України в особі її голови Миколи Кравченка.

24 лютого о офісі Луганського НОКу в присутності почесних гостей і журналістів відбулося урочисте вручення призів засновнику бомбардирського Клубу - Вадиму Плотнікову. Нинішній головний тренер алчевської "Сталі" за кар'єру гравця забив 118 голів, причому 114 - у складі алчевської команди. "Я вдячний організатором даної футбольної акції. Мені до глибини душі приємно, що через більш ніж 14  років, коли я відзначився сотим голом спортивні журналісти та організатори церемонії нагадали мені про цю подію і зуміли подарувати всім нам футбольне свято. Я грав в алчевській "Сталі", яку створював Анатолій Волобуєв. Він хотів зробити хорошу команду , і у Анатолія Івановича це вийшло. У мене були хороші партнери по команді: завдяки і їм, і тренеру я досягнув такого результату - хочу всім їм подякувати. Вважаю, що ця нагорода - наша спільна", - зазначив Плотніков.

Богдан Єсип якого організатори чекали на церемонії нагородження не приїхав з технічних причи. По дорозі до Луганська його підвів автомобіль... Тому з Богданом довелося спілкуватися за допомогою мобільного телефону з включеним гучним зв'язком. У бесіді з журналістами він зазначив: "Ніколи не думав, що наша футбольна громадськість зможе самоорганізуватися і провести такий потрібний захід. Коли я забив свій сотий м'яч, то нікого не здивую, сказавши, що крім моїх одноклубників, уболівальників і журналістів ніхто не відзначив цей момент, який в моїй футбольній біографії відбувся минулого року в матчі проти білоцерківського "Арсеналу". Мій найкрасивіший гол - це гол, забитий у ворота луцької "Волині". Мені вдався удар практично з центра поля кілька років тому. Найважливіший гол мені складно відзначити. Їх багато було в моїй кар'єрі. Але думаю, що не забив би стільки м'ячів, не будь моїми партнерами по команді такі майстри як Агарін, Гапон, Мельниченко, Харченко і багато інших партнерів по командам за які я виступав. Зараз у країні сталася загибель мирних жителів і зміна влади. Тому всім українцям бажаю миру і добра в ці важкі хвилини".

Сергій Чуйченко який займається агентською діяльністю перебував у відрядженні. Але до проведення заходу поспілкувався з редакцією "Футболу 24": "Хочу висловити слова глибокої вдячності за організацію даного заходу. У мене була цікава кар'єра, хороші партнери і команди. Без них я не зміг би досягти такого високого гольового показника в своїй кар'єрі. Зараз перебуваю і працюю на благо футболу, займаючись пошуком гравців і їх працевлаштуванням. Мені боляче від тих трагічних подій, що відбулися з мирними людьми в Києві. Це величезна трагедія. Мої найкращі побажання всім футбольним уболівальникам та миру в кожній українській хаті. Нам всім українцям потрібна стабільність і єдність", - зазначив Сергій.

Редакція "Футбол 24" разом із спортивним журналістом Віктором Хохлюком й надалі стежитиме за діяльністю новоствореного клубу: нагороджуватиме нових можливих його фігурантів, слідкуватиме за статистичними показниками його потенційних членів, а також вноситиме кількісні правки, якщо такі будуть.