УКР РУС

Саутгемптон врятувався від вильоту та відправив Вест Бромвіч в Чемпіоншип

8 травня 2018 Читать на русском

В рамках перенесеного матчу 31-го туру АПЛ відбувся "матч за життя".

Сьогоднішній поєдинок став одним з найбільш визначальних у всьому англійському сезоні. Між собою зустрічалися основні претенденти на виліт в Чемпіоншип, тоді як Вест Бромвіч пильно за грою спостерігав – шанси на їх порятунок давала лише сьогоднішня нічия.

Розклад перед грою був наступний – Саутгемптон та Суонсі мали по 33 очки і лише за додатковими показниками Сотон залишався в АПЛ, тоді як "Лебеді" еліту покидали. Вест Бром, маючи на два очки менше, розташовувався рядком нижче.

При цьому у заключному турі Сотону чекає матч проти Манчестер Сіті, тоді як Суонсі зустрінеться з абсолютно невмотивованим Сток Сіті. Все натякало на те, що Саутгемптон зобов'язаний був сьогодні вигравати.

І у них це вийшло. Рятівником "Святих" став Маноло Габбьядіні, який, вийшовши на заміну, першим же дотиком пробив Фабіанскі. Наднапружена кінцівка голом не завершилася – Суонсі влаштувало навал на ворота Маккарті, проте гості встояли.

Таким чином Саутгемптон забезпечив собі участь в наступному сезоні АПЛ, паралельно відправивши у Чемпіоншип Вест Бромвіч.

Останню "путівку" до нижчого дивізіону розіграють Суонсі і Хаддерсфілд. Проте, навіть незважаючи на те, що в розкладі у Суонсі залишився на один матч менше, виліт Хаддерсфілда цілком проглядається–- команда лише на три очки випереджає валлійців, проте в останніх двох турах зустрінеться з Челсі і Арсеналом.

У разі перемоги Суонсі і поразок Хаддерсфілда все вирішать забиті та пропущені м'ячі, які у команд на даний момент практично ідентичні 27:54 у перших проти 27:56 у друге.

Чемпіонат Англії, 31 тур.

Суонсі – Саутгемптон – 0:1

Гол: Габ'ядіні, 72