УКР РУС

Саутгемптон оформив камбек у матчі з Крістал Пелас – "святі" підтвердили своє право на еліту у наступному сезоні АПЛ

12 травня 2021 Читать на русском

У вівторок у чемпіонаті Англії відбувся відкладений поєдинок 32-го туру між "святими" та "орлами". Звіт про нього читайте на "Футбол 24".

Перенесений матч 32-го туру між Саутгемптоном та Кріслал Пелас вже не мав особливого турнірного значення. Поразка Фулхема у матчі з Бернлі дозволяла "святим" зіграти у своє задоволення і не хвилюватись за результат – еліта підопічним Ральфа Хазенхюттля на наступний сезон була гарантована.

Манчестер Сіті став чемпіоном Англії – Зінченко втретє бере золоті медалі АПЛ

Господарі пропустили вже на самому початку зустрічі. Після навісу зі штрафного з лівого флангу і кількох відскоків м'яч потрапив до Крістіан Бентеке і бельгійський форвард забив вже восьмий гол за "орлів" у поточному сезоні в АПЛ.

Саутгемптон кинувся відігруватись, повністю перехопив ініціативу і протягом трьох хвилин чотири рази змушував суперника рятувати свої ворота, вибиваючи на кутовий. Зрештою, в середині тайму гості досягли свого. Натан Редмонд отримав пас з центра поля на лівому фланзі, промчав до штрафного майданчика суперника і прострілив в район одинадцятиметрової позначки. Денні Інгз приборкав сферу, і несподівано для захисників розвернувся та різко пробив у дальній кут воріт.

За трохи Че Адамс міг виводити господарів вперед, проте на його удар низом по центру воріт вчасно зреагував кіпер Крістал Пелас Вісенте Гуайта.

За п'ять хвилин до перерви Редмонд у брутальному підкаті зніс суперника і арбітр призначив пенальті. Лука Мілівоєвіч взявся виконувати стандарт, однак не зміг переграти Фрейзера Форстера – 33-річний воротар вгадав напрямок удару і потягнув сферу з правого нижнього кута.

Одразу після відпочинку Адамс таки забив. Армстронг скинув м'яч на дальню штангу після передачі з кутового і шотландський форвард, випередивши захисника, замкнув шкіряного у сітку.

Згодом він же асистував Інгзу, проштовхнув м'яч поміж оборонців в район одинадцятиметрової позначки – Денні вдотик пробив повз голкіпера Крістал Пелас і оформив дубль.

Перемога принесла Саутгемптону 40 очок і підняла на 14-ту сходинку турнірної таблиці АПЛ, Крістал Пелас з 41-м пунктом залишився тринадцятим.

Лестер обіграв резервістів Манчестер Юнайтед, вручив Зінченку титул і віддалив Ліверпуль від Ліги чемпіонів