УКР РУС

Санжар: Наша позиція – дограти матч з Карпатами в цьому році, інакше будемо просити зарахувати львів'янам поразку

4 грудня 2017 Читать на русском

Головний тренер Олімпіка Роман Санжар прокоментував ситуацію, що склалася навколо матчу 18 туру УПЛ проти Карпат, який зупинили через погані погодні умови.

"По закінченню першого тайму матчу Карпати – Олімпік була перерва, яка затягнувся приблизно на 45 хвилин. Після цього офіційні особи матчу сказали нам, що гра не буде продовжена. Ми поставили запитання, що нам робити далі їхати до Києва або залишатися у Львові і чекати догравання? Між клубами Олімпік і Карпати був укладений джентельменський договір, Прем'єр-ліга підтвердила, що догравати матч будемо на наступний день. В очікуванні остаточного рішення ми прочекали в автобусі близько години, після чого вирушили до готелю, готуватися до догравання, яке повинно було відбутися в понеділок.

Карпати – Олімпік: Комітет арбітрів ФФУ похвалив дії Монзуль

Увечері нам подзвонили і сказали, що матчу не буде. Нібито не буде готове поле і не буде можливості провести матч. Хоча у Львові в понеділок була гарна погода. Вважаю, що з ранку можна було очистити поле від снігу, після чого дограти матч і поставити в цьому питанні крапку. Так, поле було б не самим ідеальним, але це був би найправильніший вихід із ситуації.

На поточний момент нам кажуть, що матч може бути перенесений на весну. Але що це буде за матч? Є протокол, футболісти можуть покинути команди, багато що може змінитися. Це буде не один матч, а різні. Я вважаю, що правильним було б дограти поєдинок на наступний день, адже існує європейська практика. Ми навіть розглядаємо варіант догравання в середу, 6 грудня. Але не в лютому.

До того ж, у Карпат була можливість звернутися на "Арену Львів" і попросити керівництво цього стадіону дозволити провести один тайм.

Наша позиція – ми хотіли зіграти в понеділок, готові зіграти в середу в Києві. Але обов'язково дограти матч в цьому році. Оскільки нас не підтримують в цьому питанні і пропонують перенести догравання на наступний рік, ми будемо вимагати компенсацію за проживання в готелі та просимо зарахувати футбольному клубу Карпати поразку в цьому матчі. Причиною нашої вимоги не є погодні умови, а небажання Карпат провести догравання на наступний день. Хоча сьогодні у Львові гарна погода", – цитує Санжара офіційний сайт Олімпіка.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що рішення по грі Карпати – Олімпік буде оголошено пізніше.

Динамо зігнало злість, а Шахтар зіпсував плани Вересу. Підсумки 18-го туру УПЛ