УКР РУС

Сантуш: Цікаво, що відеоповтор використовувався тільки тоді, коли забивала Португалія

18 червня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної Португалії Фернанду Сантуш прокоментував результат поєдинку Кубка Конфедерацій-2017 проти Мексики (2:2).

"Що стосується гри, то нам було важко. Мексиканці були більш агресивними, швидшими. Вони тиснули, не давали нам грати. Два або три рази ми навіть не могли почати атаку довгим пасом. Загалом, важко було контролювати гру. Перші хвилин 20-25 не могли створити нічого попереду, а суперник створював. При цьому у мексиканців були проблеми в обороні, але ми не могли цим скористатися. Чесно кажучи, і ми не давали їм грати, і вони нам.

Будемо виправляти помилки. Ми давали мексиканцям багато простору, довго розгорталися при втраті м'яча, постійно втрачали його. Доводилося бігати навколо них, команда стала бояться грати і рідше володіла м'ячем. Але коли Роналду нарешті добіг до штрафної суперника, вони трохи розгубилися. Треба було частіше так грати. Суперники ж не роботи, а живі люди.

Відеопомічник? Якщо футбол виграє від цього нововведення – це буде чудово. Але давайте почекаємо з висновками. Поки ніхто не знає правил, як це працює. Я сам намагався дізнатися, чому призупинили гру, коли забивався другий гол. Цікаво, що відеопомічник використовувався тільки тоді, коли забивали ми. Хоча коли ми пропустили другий гол, було незрозуміло, хто кого притримував за футболку", – розповів Сантуш.

Нагадаємо, що арбітр не зарахував гол Португалії у ворота Мексики після відеоповтору.