УКР РУС

Сампдорія – Рома: Джеко думками вже не зовсім з Ромою, а Сампдорія не поступалася за гостротою атак

25 січня 2018 Читать на русском

Рома розписала нічию з Сампдорією в перенесеному матчу 3 туру італійської Серії А (1:1). Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Едін Джеко думками був не в грі

Трансфер боснійця в Челсі – практично вирішена справа, з великою ймовірністю до кінця тижня форварда вже не буде в Римі. Втім, Еусебіо Ді Франческо продовжує ставити його в основний склад. Потенційного наступника Джеко Шика головний тренер не поспішає награвати в центрі нападу, а іншого претендента на цю позицію Дефреля засунув на фланг.

Рома врятувала нічию в матчі з Сампдорією

Едін же в другому матчі поспіль відверто не вражає: забагато браку, невдало завершені атаки, погане ігрове взаєморозуміння з партнерами. Ті продовжують шукати його передачами, але це лише шкодить атакам Роми. По факту Джеко врятував нічию для своєї команди, однак він навряд чи може занести цей матч собі в актив. Головний бомбардир римлян змарнував чимало перспективних шансів сам, а також відібрав гол у Антонуччі, налякавши хлопця на дальній стійці.

Сампдорія класно володіє мистецтвом швидких атак

Господарі загрожували воротам Аліссона дуже часто. Головним чином – завдяки швидкому виходу в атаку. "Джалороссі" регулярно втрачали м'яч у центрі поля через авантюрні паси, а Самп цим користувалася. Прат, Торрейра та Рамірес в одну-дві передачі доставляли м'яч до Сапати та Квальярелли. Рома не встигала перебудуватися та отримувала гольовий момент на власні володіння.

Несправедливий VAR

Рома пропустила з пенальті, який арбітр призначив після перегляду відеоповтору. Гра рукою від Коларова не викликає сумнівів, але є одне "але". Результативній атаці генуезців передував епізод Стротман-Феррарі, в якому захисник господарів порушив правила проти голландця.

Арбітр не зреагував – цей момент заграли, на руку Коларова він також не зреагував – цей момент також заграли. Однак згодом одну ситуацію Даніеле Орсато перевірив на відеоповторі, а іншу – ні. Емоції Стротмана з цього приводу можна зрозуміти.

Шахтар – Рома: ситуація за місяць до першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

Сампдорії дуже дорого коштував цей матч

Фабіо Квальярелла вийшов на гру з не повністю залікованим пошкодженням і витримав тільки 50 хвилин гри. Денніс Прат в простій ситуації травмував праву ногу. Іван Стрініч, схоже, також пішов з поля з больовими відчуттями. Таким чином, Марко Джампаоло може втратити на невизначений термін найкращого бомбардира, ключового хавбека та основного лівого захисника.