УКР РУС

Саленко: Не варто критикувати нашу збірну

3 червня 2013 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Олег Саленко, який на чемпіонаті світу упродовж одного матчу забив п’ять голів команді Камеруну, в інтерв’ю "Футболу 24" поділився враженнями від останнього спарингу збірної України.

Товариські матчі
завершено
-

- Олеже, найперше по нашому супернику. З тих пір, коли ви грали проти Камеруну, ця збірна стала сильнішою чи слабшою?

- Це усе відносно. Можу сказати, що Камерун став більш організованою командою. Ігрової дисципліни бракує усім африканським командам, але Камерун потроху долає цю проблему. Це і не дивно, адже багато гравців із цієї країни грають у Європі, прогресують.

- Чимало уболівальників залишилися незадоволеними грою українців. Як ви оціните «синьо-жовтих»?

- Зрозумійте, це був лише спаринг. Так, хотілося, щоби гра була веселішою. Але за плечима футболістів важкий сезон, вони, можливо, не такі свіжі, як хотілося би. Зрештою, перед важливою грою гравці берегли сили та ноги. Тому не варто критикувати нашу збірну через цей спаринг.

- Погоджуєтеся, що за підбором виконавців збірні Чорногорії і України рівні?

- Загалом так. Але футболі усе вирішує командна гра, а не наявність окремих сильних виконавців. Можна мати у збірній три зірки, але нічого не вигравати.

- Хто фаворит у цьому матчі?

- Фаворита немає, шанси команд рівні – 50 на 50. Збірна України вміє швидко переходити від оборони в напад. Чорногорці вміють забивати наприкінці матчу. Цікаво буде подивитися на протистояння цих команд.

Розмовляв Гліб Ваколюк