УКР РУС

Сачко: Розуміли, що після поєдинку "Шахтаря" в Лізі Європи потрапимо під серйозний прес

26 лютого 2017 Читать на русском

Головний тренер полтавської "Ворскли" Василь Сачко прокоментував перемогу донецького "Шахтаря".

"Так виходить, що вже третій рік поспіль ми поновлюємо чемпіонат матчем із "Шахтарем". "Гірники" вкотре нас проекзаменували. Звичайно, прикро пропускати на останніх хвилинах. Проте слід віддати належне суперникові, який заслужив цю перемогу. Сьогодні були різні швидкості. Витримати такий тиск протягом 90 хвилин нам було дуже важко. Коли в першому таймі ми ще якось впорались, то по перерві зрештою не встояли. Вітаємо "Шахтар" із перемогою.

Я б не став говорити окремо про когось. Відзначив би команду загалом. Ми чудово розуміли, що граємо з відмінним міцним суперником. Тому на першому місці в нас була дисципліна й самовіддача. Ми шукали свій шанс на контратаках, змогли зрештою забити. У другому таймі в нас менше виходило, тому що бракувало сил і глибини запасу. Водночас ті заміни, які здійснив "Шахтар", дозволили йому, навпаки, додати в темпі. Натомість "Ворскла" такої змоги не має.

Команда зарано сіла в оборону? У перерві ми просили хлопців не звертати уваги на рахунок. Та суперник змусив нас відійти назад. "Шахтар" і в першому таймі потужно грав, а в другому ще більше додав. Ми розуміли, що після програного поєдинку в Лізі Європи потрапимо під серйозний прес, адже "гірникам" необхідно було реабілітуватися перед уболівальниками. Для них ця перемога була важливішою. Настанови притискатися до власних воріт не було, проте нас почали залишати сили, і ми вже не витримували темпу, заданого суперником. Футболісти "Шахтаря" краще готові до таких швидкостей, та й самі гравці майстерніші", – цитує Сачка офіційний сайт "Шахтаря".

"Шахтар" – "Ворскла" – 2:1. Відео голів та огляд матчу