УКР РУС

Сабо зізнався, що Лобановський збирався покинути Динамо незадовго до своєї смерті

22 липня 2020 Читать на русском

Колишній тренер Динамо і збірної України Йожеф Сабо розповів, що Валерій Лобановський збирався покинути тренерський місток столичного клубу за кілька тижнів до своєї смерті.

"Незадовго до його смерті ми з Лобановським сиділи після тренування і він сказав мені, що збирається закінчувати тренерську кар'єру. Але він вже був якийсь не такий, не було в ньому такого життя.

"Тато сильно переживав через збірну України": син Заварова – про особливий зв'язок із Лобановським і кінець кар’єри у 26

Він сказав: "Ти знаєш, Йожефе, напевно, я буду закінчувати". Я питаю: "Чого ти так?". А він мені: "Коли мене не розуміють, особливо легіонери, важко працювати". Перед польотом у Запоріжжя ми говорили йому, щоб не летів. Але як він міг без команди", – сказав Сабо в інтерв'ю Гордону.

Нагадаємо, Валерій Лобановський повернувся в Динамо після своєї роботи на Близькому Сході у 1996 році. Метр очолював київський клуб до своєї смерті. 7 травня 2002 року під час матчу із запорізьким Металургом Лобановському раптово стало погано. Прямо з тренерської лави він був доставлений в лікарню Запоріжжя з діагнозом "інсульт". Валерій Васильович був відразу ж прооперований, але всі зусилля лікарів виявилися марними – 13 травня Лобановський помер.

"За Лобановського хотілося йти в бій": першим заспівав Гімн у збірній України, здолав дідівщину і рибалив з Маркевичем