УКР РУС

Сабо: Збірна України була на голову сильнішою за Чехію

7 вересня 2018 Читать на русском

Колишній головний тренер збірної України Йожеф Сабо поділився враженнями від матчу першого туру Ліги націй між збірними Чехії та України (1:2).

"Україна повинна була перемагати, оскільки протягом усього поєдинку володіла ініціативою і виявилася сильнішою за господарів поля. Марлос, Коноплянка і Маліновський – ця трійця діяла просто чудово! На жаль, випадав з гри Ярмоленко. Відсутність належної практики все-таки позначилося на тонусі Андрія.

У господарів поля практично не було моментів, і пропускати українцям було зовсім не обов'язково. Кривцов в епізоді на 4-й хвилині не повинен був пускати Шика вліво. Я, коли працював тренером завжди говорив підопічним, що якщо тебе страхують справа, перекривай опонентові дорогу, витісняй його назад – до центру поля.

Чехія – Україна: найкраща гра Шевченка-тренера, Яремчук передає привіт Динамо, заслужений фарт

Є в цьому голі також вина Пятова, який замість того, щоб стояти, чомусь виявився на колінах. Воротар не повинен пропускати м'яч в ближній кут. Наприкінці матчу Україні пощастило – голкіпер чехів грубо помилився на виході. Однак, як відомо, щастить сильнішому. Команда Андрія Шевченка, чого вже скромничати, була на голову сильніше за суперника. З такою грою збірна Чехії далеко не пройде. Правда, я від чехів багато чого і не очікував. У них практично нова команда, але будь-якої перспективи у неї я не бачу.

Найкращий гравець матчу – Марлос! Згадайте тільки, як він організував перший гол у ворота чехів, накрутивши чотирьох захисників суперника перед тим, як віддати пас Коноплянці. По першому тайму також хочу особливо відзначити Маліновського.

Наступний матч проти Словаччини? Незважаючи на те, що збірна України гратиме вдома, цей матч буде набагато складніше "для синьо-жовтих", ніж поєдинок з чехами. Словаччина – суперник сильніший, ніж Чехія. Словаки провели недавно легкий спаринг з датчанами – не знаю, що він їм дав. Завдання команді Шевченко ускладнює те, що виступати доведеться на третій день після складної зустрічі з чехами і дороги додому. Однак вважаю, що збірна України повинна забити і виграти.

Мені здається, що тренерський штаб національної команди в матчі зі Словаччиною може виставити на вістрі атаки з перших хвилин Селезньова", – цитує Сабо Команда1.

Чехія – Україна – відео голів і огляд матчу