УКР РУС

Сабо: Вакс зробив все правильно

8 квітня 2012 Читать на русском

Екс-тренер київського "​​Динамо" і збірної України Йожеф Сабо розповів про роботу арбітра Юрія Вакса на вчорашньому поєдинку донеччан з киянами.

"Я очікував, що "Шахтар" зіграє набагато краще. Мені сьогодні донеччани не сподобалися, хоч вони і виграли. Їх гра була якоюсь млявою. Ми знаємо, що і "Динамо" зараз розігналося, тому від киян я теж очікував більшого.

Але тут і без скандалу не обійшлося. Після того, як був вилучений Гармаш - при чому справедливо. Нікуди від цього не дінешся, тут судді треба поставити десятку - "Шахтар" вже заволодів ініціативою і забив два м'ячі. Міг і ще забити.

Що ж до другої жовтої картки Гармашу, то ситуація там була така. В одному з епізодів він отримав пошкодження. Арбітр дав дозвіл лікарям вийти. Після того, як вони надали йому допомогу, Гармаш встав і вийшов за лицьову лінію. А увійти назад він може тільки з дозволу судді - він же вибіг сам. Коли гра поновилася, йому хтось почав кричати, щоб він пішов з поля. В цей час Вакс побачив, що сталося, і, звичайно, дав Гармашу жовту картку. Все за правилами.

Я давно вже кажу: судді повинні роз'їжджати по клубах і читати футболістам лекції з правил гри, тому що дуже багато футболістів цих правил не знають", - сказав Йожеф Сабо.