УКР РУС

Сабо: Не можна закінчувати чемпіонати так, як вони є – це буде неспортивне рішення

25 березня 2020 Читать на русском

Колишній тренер збірної України та київського Динамо Йожеф Сабо поділився думками з приводу зупинки чемпіонату України.

"Наскільки я розумію, Євро-2020 перенесли для того, щоб команди змогли завершити свої чемпіонати, і тоді вже будуть збиратися збірні. Думаю, це правильно. А що стосується національних чемпіонатів, вважаю, що все ж буде час, щоб їх дограти. Це буде неспортивне рішення, якщо закінчимо чемпіонати так, як вони є: ці перші, інші – другі, а ті – треті. Я вважаю, що це не по-спортивному.

"Шолом на голову не одягнеш і в масці грати не будеш": Рижук – про єдиний чинний чемпіонат в Європі

Потрібно чекати, думаю, скоро прийде час, коли це все вщухне. Ми читаємо новини, бачимо, що вже в Китаї пішло на зменшення. Будемо дивитися, яка ситуація в Італії. Моя думка: завдяки дисципліні епідемія повинна піти на спад, і, можливо, через місяць будуть закінчувати чемпіонати.

Чи варто було починати другий етап УПЛ? Звісно, адже хіба хтось очікував, що цей вірус прийде і в Україну? Я не очікував, адже де Китай, а де Україна. А виявилося, що ця біда поширюється дуже швидко. Але ще раз хочу повторити: все одно прийде час, коли знову будемо коментувати, і знову буде футбол! Я сподіваюся, що це буде незабаром", – сказав Сабо у коментарі виданню Dynamo.kiev.ua.

Нагадаємо, керівництво УПЛ сподівається відновити чемпіонат 15 травня, щоб встигнути дограти турнір до рекомендованої УЄФА дати – 30 червня. При цьому керівництво ліги не виключає, що чемпіонат доведеться зупинити остаточно.

"Всі у вагоні пахли спиртом": пригоди екс-гравця Карпат у поїзді, в пасажирів якого підозрювали коронавірус