УКР РУС

Сабо: Молодь Динамо не змогла проявити себе у фіналі Кубка України

11 травня 2018 Читать на русском

Екс-наставник Динамо Йожеф Сабо поділився враженнями від фіналу Кубка України.

На думку Сабо, Динамо втратило шанс здобути трофей у поточному сезоні. Про це він розповів порталу Dynamo.kiev.ua.

"Вважаю, що Шахтар виграв у фіналі по грі. Хацкевич, на мою думку, припустився помилки, поставивши в стартовий склад Кадара. Чому? Коли футболіст не грає два-три місяці, він втрачає ігрові навички. І ми це побачили: він допустив дві помилки в першому таймі. Спершу Феррейра міг забити, але Бурда в тому моменті встиг заблокувати удар аргентинця. А от у другому епізоді, коли Феррейра все ж відкрив рахунок, Кадару треба було не йти до свої воріт, а накривати якнайшвидше Бутка і не пускати його в штрафну. Я подивився цей епізод у повторі ще десять раз: там ще ззаду було кілька захисників Динамо. Ну як може такий футболіст, як Кадар, допустити таку помилку? Він повинен був перекрити рух Бутка, але вийшло навпаки: захисник Шахтаря отримав можливість увійти в штрафну, підняти голову і точно відпасувати на Феррейру. Повторюся, це велика помилка, як для гравця рівня збірної Угорщини.

Динамо – Шахтар: Хацкевич – безсилий, провал оборони і Бойка, заслужений рекорд "гірників"

Потрібно визнати, що Шахтар на сьогоднішній день сильніший. У динамівської молоді, в свою чергу, немає стабільності в грі. Вони можуть два матчі зіграти добре, а потім два поєдинки провалити. Той же Циганков, наприклад, вчора лише іноді був помітний. Шепелєв і Бесєдін також були непомітні. Молодь не змогла себе проявити в фіналі.

Другий пропущений гол? Так, там помилки припустився Бойко, але, потрібно звернути увагу на те, що Піваріч, перебуваючи в стінці, в момент удару нагнувся і м'яч перелетів через нього. Ми все життя знали, що в стінку повинні ставати мужики, які не бояться. А він побоявся і нагнувся. Ну і, звичайно, незрозуміло, куди сіпнувся Бойко...

"Це – удар нижче пояса". Груба помилка Дениса Бойка у фіналі Кубка України – фаховий розбір від знаменитого голкіпера

Вважаю, для Динамо це був останній шанс у нинішньому сезоні здобути трофей, адже в чемпіонаті навряд чи Шахтар програє два матчі, що залишилися. Поєдинок останнього туру з "біло-синіми", швидше за все, вже нічого не вирішуватиме", – сказав Сабо.