УКР РУС

Сабліч: Матчі проти Шахтаря завжди були для мене принциповими

19 квітня 2020 Читать на русском

Колишній захисник Динамо Горан Сабліч розповів, як ставився до протистояння з Шахтарем.

"Матчі проти Шахтаря завжди були принциповими для мене, незалежно від того, хто виходив проти нас на поле. Завжди було багато емоцій, і перемога над принциповим суперником була дуже важлива і для клубу, і для уболівальників.

Пропозиції про перехід були, – легіонер Динамо, який провів у Києві вісім років і завершив кар'єру

А те, що в Шахтарі грали Плетікоса і Срна, особливого значення для мене не мало. Навіть спілкуючись один з одним, ми розмовляли на різні теми, а ось футбольні намагалися не зачіпати. Радий, що і до цього дня у нас з ними хороші стосунки.

У сезоні 2008/2009 Динамо грало дуже сильно – і в Європі, і в чемпіонаті України, де ми впевнено стали чемпіонами. Матчі з Шахтарем у півфіналі Кубка УЄФА вийшли рівними, і, як на мене, "гірники" пройшли далі завдяки більш довгій лаві запасних, у них було більше можливостей для ротації складу", – цитує Сабліча прес-служба Динамо.

Сабліч пояснив, чим Сьомін та Газзаєв відрізнялися від інших тренерів Динамо

Нагадаємо, у тій камапнії Динамо здобуло "золото" чемпіонату України, на 15 очок випередивши Шахтар. Також кияни та "гірники" зійшлися в 1/2 фіналу Кубка УЄФА, де сильнішими виявилися донеччани (1:1,2:1), які, у підсумку, і здобули цей єврокубковий трофей, у вирішальному матчі здолавши Вердер (2:1).