УКР РУС

Рятівний гол Коноплянки не завадив "Барселоні" виграти Суперкубок УЄФА

12 серпня 2015 Читать на русском

Переможці Ліги чемпіонів, "Барселона", сильніші за володаря другого за престижністю трофею у Європі, "Севільї" - 5:4.

Суперкубок УЄФА
завершено
-

"Барселона" стала володарем Суперкубка УЄФА-2015. "Блаугранас" переграли Севілью" у Тбілісі на "Динамо-Арені імені Бориса Пайчадзе" у фантастичному матчі з рахунком 5:4. 

Українець Євген Коноплянка вийшов на заміну на 68-й хвилині при рахунку 4:2 і став героєм Севільї". Євген зрівняв рахунок на 81-й хвилині, зробивши його 4:4 і перевівши матч в овертайм. Але в додатковий час "Барселона" забила 5-й гол і врешті здобула перемогу у Суперкубку Європи.   

Гра розрпочалася у шаленому темпі. Першою закріпитись біля воріт вдалося "Севільї", яка заробила сумнівний штрафний.  Шотландський рефері Коллам зафіксував порушення правил з боку Маскерано на капітані "Севільї" Рейєсі. Штрафний майстерно, не без пасивності кіпера Марка-Андре тер Штегена, виконав Евер Банега. 

Такий розвиток подій не знітив підопічних Луїса Енріке, які миттєво кинулись відіграватись. В одній з атак Суарес заробив штрафний біля воріт "Севільї". Дані Алвес чи Мессі? Останній невимушено лівою перекинув стінку і відправив м'яч у самісіньку дев'ятку.  Невдовзі сценарій повтрився, і Бето у воротах не зумів розгадати, у який кут пробиватиме Мессі. Прекрасний удар з більшої віддалі, і "Барса" повела у рахунку. 

Після кількісної переваги "блаугранас" контролювали гру і мали ще декілька моментів збільшити рахунок. Вдався цей трюк на 44-й хвилині, коли Суарес вийшов на побачення з Бето. Уругваєць воротаря не переграв, проте за м'яч поборовся і подбав, аби найстаранніший гравець на полі Рафінья відзначився голом. 

"Севілья" могла забити на 41-й хвилині, коли провела три поспіль забіги у карний "Барси", проте Піке та Дані Алвес нейтралізували небезпеку. 

У другому таймі "Барселона", здавалось би, зняла всі питання щодо результату гри, коли Луїс Суарес скористався божевільною помилкою "Севільї" в обороні. Але андалусцям вдався камбек - Дієго Рейєс, а потім і Євген Коноплянка забили у ворота "Барси" і перевели матч в овертайм. Проте на 115-й хвилині Педро Родрігес приніс каталонцям перемогу і міжнародний трофей. 

"Барселона" - "Севілья" - 5:4 (3:1)

Голи: Мессі, 7, 16, Рафінья, 44, Суарес, 52, Педро, 115 - Банега, 3, Рейєс, 57, Гамейро, 72, пенальті, Коноплянка, 81