УКР РУС

Румунія U-21 – Україна U-21: прес-конференція Ротаня – про готовність Мудрика, роботу над помилками та фаворита групиfire

23 червня 2023 Читать на русском

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань на передматчевій прес-конференції розповів про підготовку до матчу з румунами в рамках чемпіонату Європи.

"Щодо кадрових проблем... У нас наразі є проблеми у Михайла Мудрика та Владислава Ваната. Вони відновлюються, і їхня участь під питанням. Але все можливо. Ввечері ми проконсультуємось з лікарями, з фізіотерапевтами і ухвалимо рішення.

Україна несподівано розриває фаворита на Євро-2023 – відкриття сезону веде до великої перемоги, багато тіньових героїв

Щодо матчу з Хорватією... Тренер завжди буде намагатися удосконалити гру своєї команди. Ми добре діяли у перші півгодини, а коли результат став на нашу користь, зіграла психологія, яка відтягувала нас назад. Та й команда суперника додала. Були моменти, які ми дозволили створити. Ми їх вже проаналізували і зробили висновки. Без помилок ніяк, їх треба виправляти, дивитись у майбутнє і готуватись до наступної гри, що й робимо.

Румунія – сильний суперник, який грає вдома. За них будуть вболівати трибуни, тому ми це все повинні усвідомлювати. Ми перш за все хочемо покращувати свою гру, віддаватись, працювати. Вагому роль відіграє характер. Труднощі створюють і погодні умови – футболістам буде важко за такої температури у фізичному плані. До цього треба також готуватись. Ввечері ми оцінимо стан кожного гравця і, якщо будуть зміни, то завтра всі все побачать.

Щодо відсутності VAR на Євро-2023... Мабуть, ще не прийшов час для фінальної частини чемпіонату Європи, але в майбутньому система відеонагляду буде і на цьому турнірі. Я ставлюсь до цього спокійно. Наші вимоги прості – демонструвати хорошу гру, професіональний футбол, віддаватись на 100%, з повагою ставитись до суперника, грати чесно.

Завтрашня гра не буде схожою на гру з Хорватією. Іспанія – фаворит нашої групи. Хорватія, Україна, Румунія – плюс-мінус одного рівня. Буде дуже важкий матч, як для нас, так і для суперника. Не буде команди, яка буде володіти повною перевагою чи домінуванням. Дві команди будуть битися за результат – це потрібно і нам і їм", – сказав Ротань на передматчевій прес-конференції.

Нагадаємо, матч з румунами відбудеться у суботу, 24 липня. Початок зустрічі о 19:00. У паралельному поєдинку групи Іспанія зіграє з Хорватією.

Герой дня: Олексій Кащук приніс перемогу Україні – рекордсмен, який став чемпіоном світу і не пустив Цітаішвілі в Шахтар