УКР РУС

Рух та Минай розписали нічию на руку конкурентам – львів'ян двічі рятувала поперечка

25 травня 2023 Читать на русском

Минай та Рух не зуміли визначити переможця у матчі 28 туру УПЛ (0:0). Звіт гри читайте на "Футбол 24".

Рух після перемоги над Львовом (2:0) у минулому турі покращив власні перспективи у боротьбі за виживання. Львів'яни перебували у зоні перехідних матчів, а Минай випереджав команду Віталія Пономарьова на 2 очки. Закарпатці трохи несподівано переграли Чорноморець (1:0). Тож важливість поєдинку для обох команд було складно не переоцінити.

Гості розпочали цікавіше, більше володіли м'ячем і створили перший небезпечний момент на 5-й хвилині. Альваренга отримав передачу за спини захисникам, знайшов на дальній стійці Климчука, а той, вигравши другий поверх, пробив у руки Бандурі. Минай відповів швидкою контратакою, яку завершував Вітенчук ударом з правого краю штрафного. М'яч зовсім трішки розминувся з дальньою дев'яткою.

Після активних стартових хвилин на полі побільшало боротьби та фолів. Роман отримав жовту за грубий підкат проти Вишневського, а Рогозинський ціною попередження зірвав перспективну атаку львів'ян, скосивши Климчука. Підопічні Шарана дивом не відкрили рахунок на 29-й хвилині. Булеза виконав кутовий, а Петько ударом головою з кількох метрів влучив у поперечку.

Гравці Миная апелювали до рефері через можливий пенальті. Однак, повтори епізоду продемонстрували, що Соломон не грав рукою у власному штрафному. М'яч влучив у корпус легіонеру львівського клубу. Вітенчук необережною передачею назад ледь не привіз своїй команді гол у роздягальню. Бандура в останній момент вибив сферу з-під ніг у Климчука. А на останніх хвилинах першого тайму Твердохліб у боротьбі пробив у поперечку. До перерви Каркас двічі врятував Рух.

На старті другої половини Бандура впорався з ударом Ляха, який класно підключився до атаки. Натомість Паньків лише з другої спроби забрав до рук м'яч після дальнього пострілу Вітенчука. Після цього темп гри відверто знизився. Команди рідко створювали небезпечні моменти і часто фолили. Зрештою фінальний свисток зафіксував суху нічию, яка більше на руку конкурентам у боротьбі за виживання. Рух залишився на 13 місці (28 очок), а Минай – одинадцятий з 30-ма пунктами в активі.