УКР РУС

Втратити мрію через розбиту голову. Чотири підсумки матчу Олександрія – БАТЕ

25 августа 2017 Читати українською
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" виділяє головні висновки з матчу-відповіді плей-офф раунду Ліги Європи між Олександрією та БАТЕ.

Олександрія добре налаштувалася на гру

До матчу були розмови про те, що українській команді, насамперед, потрібно зробити акцент на психологічну підготовку та уникнути помилок тижневої давнини зі швидким пропущеним голом. На стартових хвилинах БАТЕ знову спробував активно піти вперед, але цього разу "жовто-чорні" без проблем позбавили гостей м'яча, так і не дозволивши їм розжитися небезпечними моментами.

Олександрія поступилася БАТЕ та вилетіла з Ліги Європи

Більше того, у першому таймі Олександрія сама діяла з позиції сили. Підопічні Володимира Шарана на правах господарів поля будували якісні атаки та створювали тиск на володіння борисовців. Пенальті у ворота Щербицького за фол проти Сітала та подальший гол з "точки" від Грицука стали логічним наслідком ігрової переваги української команди. Не скажеш, що Олександрія провела якийсь феноменальний тайм, зламала суперника чи перевершила сама себе, команда просто зіграла в сміливий футбол.

Травма Гітченка зламала вдалу конструкцію

Смілива гра господарів тривала рівно до того часу, поки центр захисту цементував Гітченко. На 10 хвилині другого тайму 32-річний оборонець зіткнувся головами з Каленчуком і не зміг продовжити матч, позаяк лікарям не вдалося зупинити кров у Андрія.

Основний партнер Гітченка Басов пропускав матч через травму, а єдиний гідний запасний центрбек Бондаренко вже був на полі, тому тренерському штабу довелося вдаватися до, як виявилося, фатальних перестановок. Гітченка замінив Пономар, Грицук "сів" в опорну зону до Каленчука, а Банада опустився в пару до Бондаренка.

Олександрія – БАТЕ – 1:2 – Відео голів та огляд матчу

Ні зазначені виконавці, ні українська команда загалом, не зуміли перелаштуватися під зміну ролей. Склалося враження, що весь механізм зламався. Почали з'являтися вільні зони, олександрійці губили своїх візаві. БАТЕ забив два голи за три хвилини з меж штрафного майданчика. Прості комбінації білорусів, які легко би читалися Олександрією зразка першого тайму, несподівано розірвали перебудовану оборону.

Олександрії досі бракує досвіду

БАТЕ за два матчі не показав чогось вражаючого, а всього лиш увімкнувся на ті хвилини, коли українці дали слабину. Щоб пройти "трактористів", потрібно було рівно відіграти бодай другу частину протистояння. Однак команда зламалася, після ключового епізоду з Гітченком футболісти розгубилися. М'яч не тримався в ногах, трибуни дещо притихли, суперники почали комбінувати, і віри в успіх вже не було.

Для 90 хвилин стабільного футболу забракло, як би це банально не звучало, досвіду. Колектив Володимира Шарана не повірив, що може вибити БАТЕ, "прохідний" рахунок на певному етапі додав команді не впевненості, а страху втратити мрію.

5 команда УПЛ не відповідає рівню групового раунду ЛЄ

Порівняно з минулим роком, "жовто-чорні" на євроарені справили значно приємніше враження, помітний прогрес самого колективу. Втім, як п'ята команда чемпіонату України, Олександрія мала не дуже великі перспективи пробитися до групового етапу Ліги Європи. Жереб, який подарував на стадії плей-офф у суперники БАТЕ, вважався досить вдалим. До того ж, чемпіон Білорусі наразі далекий від оптимальної форми.

Шаран: Олександрія переважала БАТЕ у бажанні та боротьбі

Румунську Астру олександрійці пройшли зі скрипом, проти БАТЕ, в якого великі проблеми на внутрішній арені, було неймовірно важко. І це ще варто врахувати, що Володимир Шаран повністю пожертвував на деякий час чемпіонатом, кинувши всі сили на ЛЄ. Протягом останніх років з єврокубкових виступів українських команд другого ешелону можна зробити висновок, що четверте, а тим більше п'яте, місце УПЛ – це не рівень групового раунду Ліги Європи.

Сторінка автора у Facebook