УКР РУС

"Ворскла" дожала бухарестское "Динамо". ВИДЕО. ФОТО

18 августа 2011 Читати українською

В самом эндшпиле матча полтавская команда сумела вырвать победу над румынами.

Конечно, 2:1 - не лучший счет для еврокубковых дуэлей, но, согласитесь, такая домашняя победа "Ворсклы" - это значительно лучше чем результативная ничья.

С первых минут стало понятно, что встречаются, по сути, команды одного уровня. Просто у румын больше еврокубкового опыта, поэтому они и играли значительно раскованнее от старта поединка, а вскоре и создали первые моменты у ворот Долганского. На 16-й минуте Сергей вступил в игру после неприятного удара Николае. Розыгрыш углового привел к удару по воротам украинской команды - только перекладина спасла "бело-зеленых". После этого команда Павлова несколько выровняла игру и первый более-менее острый момент у ворот Балградяна завершился ... голом! А все благодаря производительности левого фланга хозяев: Ребенок подключил по флангу Селина, который совершил забегания и подал в штрафную, где верховую борьбу у оппонента выиграл Кривошеенко - 1:0!

И тут финалист последнего Кубка Румынии на поле где-то растворился. Так их надламал гол Кривошеенко, что ни до перерыва, ни после него, гости не могли ничего создать вблизи ворот Полтавы. А вот "галушки" могли и должны были увеличивать преимущество в счете: Ребенок в начале второй половины с угла штрафной пробил в перекладину, таким образом, сравняв счет за попаданиями в каркас ворот. Казалось, "Ворскле" удалось успокоить игру, но все изменил эпизод на 57-й минуте, когда подопечных Павлова спасла штанга после выстрела динамовца. Не успели ворскляне оправиться от того эпизода, как тут же мяч затрепетал в их сетке: провалом в обороне украинцев воспользовался Никулае, пробив Долганского с угла вратарской. 1:1 - отличный результат для румын, учитывая гол на выезде. И команда Чоботариу и не думала на этом останавливаться, подтвердив слова наставника на предматчевой пресс-конфренеции о том, что "Динамо" приехало в Полтаву за победой. И в момент, когда казалось, что чаши весов могут пошатнуться в сторону гостей, повезло именно нашему клубу. Единственный игрок в матче, который "висел" на карточке - Григоре, грубо сфолил на Янузи, получив второе предупреждение, был удален с поля.

Хотя и это событие не сразу повлияло на ход матча. "Ворскла" не могла собраться силами и только на последних минутах ушла в последний штурм и забила! Сначала Баранник, который вышел на замену, не реализовал выход один на один. Но уже через минуту сорваться на ноги, обезумев от счастья тысяч украинцев заставил Павел Ребенок, который ударом в девятку, завершил мощную атаку ворсклян. 2:1 и команда Павлова поедет в Бухарест с минимальным преимуществом. Как показал первый матч, дальше пройдет команда, которая окажется психологически более устойчивой. Хотелось бы, чтобы это была именно "Ворскла", тем более в свете не совсем уверенных выступлений других наших полпредов в Лиге Европы.

"Ворскла" - "Динамо" (Бухарест) - 2:1 (1:0)

Голы: Кривошеенко 32, Ребенок 89 - Никулае 58.

"Ворскла": 1. Долганский, 4. Даллку, 33. Селин, 78. Курилов, 48. Чеснаков, 5. Красноперов, 9. Безус, 10. Маркоски, 82. Ребенок, 11. Кривошеенко, 27. Янузи
Запасные: 12. Величко, 2. Матвеев, 19. Громов, 77. Оберемко, 20. Закарлюка, 24. Баранник, 17. Сачко

"Динамо" Бухарест: 34. Балградеан, 2. Диабате Зі, 30. Моци, 5. Коне Дж., 6. Стойке Д, 7. Мунтяну К., 15. Скарлатахе, 22. Торье, 9. Никулае М., 21. Григоре, 25. Данцулеску
Запасные: 1. Курча, 19. Ганя Л., 8. Патрешку, 10. Алексе, 20. Бакай, 26. Рус Л., 29. Цукудеан

Детальніше про хід матчу дізнавайтесь з нашої текстової онлайн трансляції:

1' Матч розпочався!

1' Ворскла сьогодні грає у білій формі, Динамо - у червоній.

3' Динамо, використовуючи активний пресинг, намагається затиснути суперника. Ось Моці пробивав здалеку - неточно.

4' Данцулеску небезпечно стріляв з-за меж штрафного - поруч зі стійкою! Небезпечно було!

7' Ворскла помаленьку намагається відвоювати контроль над м'ячем, але все ж територіальна перевага наразі зберігається за Динамо. Більше гості володіють м'ячем.

8' Краснопьоров пробивав з кута штрафного - несильно і в руки голкіперу.

10' Торже, яким цікавиться київське Динамо, закидував за комірець кулю Доганському, проте м'яч впав на сітку воріт полтавчан, на щастя.

13' Ребьонок занадто вже перебрав гру на себе, увійшовши до штрафного Динамо, він втратив м'яч і сфолив на супернику.

15' Помітно, що Динамо - досвідчений єврокубковий боєць. Впевненіше Ворскли гості виглядають. Однак, відсутність досвіду не завадила Карпатам минулого року потрапити до групи Ліги Європи, чим це не приклад для ворсклян?

16' Ніколає звільнився від опіки двох захисників Ворскли і пробив метрів з двадцяти - Долганський у красивому стрибку парирував м'яч!

18' Третій поспіль кутовий біля воріт Ворскли завершився ударом когось з гостей на дальній стійці головою - поперечка врятувала нашу команду!

18' Контратаку розіграли підопічні Павлова - на гострий простріл Ребьонка ніхто так і не відгункувся.

21' Збільшила колективний пресинг на суперників Ворскла в останні хвилини.

24' Грігоре ззаду вдарив по ногах Янузі, за що отримав попередження.

25' Даллку перепрацював в атакувальних діях, заштовхавши Стойка у його ж чужому штрафному майданчику.

27' Розівчились вводити м'яч з-за бокової гравці Ворскли. На правому фланзі не вірно ввів кулястого в гру наш футболіст.

30' В оcтанні хвилини ворскляни почали діяти більш впевнено, бухарестці здебільшого вимушені захищатись. Але все одно відчувається нервозність у діях біло-зелених.

32' ГОООООООООООООООООЛ!!! Ворскла протаранила лівий фланг оборони гостей: Ребьонок підключив Селіна, який подав у штрафний, де на дальній стійці боротьбу виграв Кривошеєнко, головою переправивши м'яч у ворота - 1:0 за Полтавою!

34' Динамо дещо шоковане таким перебігом подій, всі карти - в руки Ворсклі.

35' Безус пальнув низом здалеку після ефектної скидки п'ятою Закарлюки - повз ствір пролетів снаряд!

37' На кожному квадратному метрі рубаються футболісти, арбітр зайвих свистків не дає. Хороший, справжній чоловічий футбол спостерігаємо.

40' Динамо "стушувалось" після пропущеного м'яча, немає вже тої впевненості у румунських гравців.

41' Даллку хитро пробивав з дальньої дистанції - в руки Балградеану.

44' Віддали м'яч супернику полтавчани, кінцівка за гостями. Потрібно за переможного рахунку піти на перерву.

45' Безус ледь не випередив захисника Динамо, а гостро з кута воротарського прострілював на Романа Селін.

45+1' Відпочинемо 15 хвилин!

46' Другий тайм розпочався!

46' У перерві у Ворсклі відбулась заміна: Оберемко вийшов замість Маркоскі.

46' Янузі заробив кутовий для Ворскли...

47' Аааах! Перекладина врятувала Динамо після пострілу з кута штрафного Янузі! Ех, тут вже щастя відвернулось від української команди.

50' Краснопьоров завершив атаку команди ударом з-за меж штрафного - над воротами!

52' Ет, в Даллку м'яч зірвався з ногу, а відтак подачі у штрафний не відбулось.

54' Не хочеться наврочити, але знітились гравці Динамо, не помітно їхньої міці, яка була на початку гри. Потрібно користатись розгубленістю румунів нашій команді.

57' Повністю господарює Ворскла на полі, але десь бракує трохи у точності в передачах полтавчанам.

57' Як же поталанило Ворсклі! Штанга врятувала команду з Полтави!

58' ГОЛ - 1:1. Таки влетів м'яч у наші ворота! Нікулає в ближньому куті розстріляв Долганського. Не втримав в обороні суперника Даллку... Кепсько це.

60' Пауза в матчі, Селіну надають допомогу лікарі.

63' Розклеїлась гра у полтавчан, натомість посміливішали динамівці з Бухареста.

64' Грігоре, центральний захисник Динамо побіг на половину поля Ворскли, де грубо сфолив на Янузі. Другий гірчичник і червона картка для гравця бухарестського клубу. Гості в меншості. Вперед, Ворскла!

67' Ну не перебудувалась поки Ворскли, потрібно всіма силами йди на ворота Балградеана.

68' Торже заробив фол для Динамо поблизу воріт Ворскли. Що не зробиш, щоб сподобатись селекціонерам одноклубників із Києва.

69' Подача у штрафний Ворскли не принесла небезпеки воротам Долганського.

70' Нікулає ліктем у шию зацідив Чеснакову, жовту картку отримав румун.

73' Функціонально не надто сильно виглядають сьогодні ворскляни. За такого рехунку (якщо так матч і завершиться), важко буде полтавчанам сподіватись на позитивний загальний результат.

75' Алексе вийшов замість Мунтяну.

76' ОГО! Курілов "завалив" з центру поля - куля просвистіла над поперечкою!

77' Громов вийшов замість Янузі.

79' Масована атака Ворскли була резюмована ударом з кута штрафного Ребьонка - неточно.

81' Даллку сфоли у нападі на супернику.

84' Обмінялись команди браком у завершальній стадії атаки. Попереду остання п'ятихвилинка.

86' Ганя з'явився на полі замість Нікулає.

87' Баранник замінив Кривошеєнка.

88' Баранник вийшов один на один з кіпером (щоправда, під гострим кутом, але переграти кіпера не зумів молодий гравець Ворскли). Міг стати героєм!

89' ГОООООООООООООООООООООООООООЛ!!! РЕБЬОНОК! 2:1! Безус пробив з кута штрафного - воротар відбив перед собгою, на підбиранні зіграв Ребьонок - першим ударом влучив у захисника. а другим поцілив у дев'ятку! Ворскла - красені!

90' Понеслась просто Ворскла на ворота Динамо, забивати другий м'яч. Можна зараз дотиснути опонента, відчули запах крові українці.

90+3' Все, матч завершено! Вичавили все-таки перемогу полтавчани!

Не забувайте оновлювати сторінку.

"Літекс" - "Динамо"

"Фулхем" - "Дніпро"

ПАОК - "Карпати"

"Металіст" - "Сошо"