УКР РУС

Уявна збірна з топ-футболістів, які не поїдуть на ЧС-2018: грала б у фіналі?

23 мая 2018 Читати українською

Видання Bleacher Report склало список з 23-х футболістів, які могли б, але не поїдуть на чемпіонат світу в Росію. Це справжні топ-гравці, яким не знайшлось місця у заявках їхніх національних команд.

Одразу попереджаємо, що у списку немає суперветеранів як Франк Рібері чи Ікер Касільяс, які завершили кар'єру в збірній раніше. Також у цій імпровізованій заявці не буде футболістів, чиї національні команди не вибороли путівки на ЧС-2018.

Голкіпери

Ральф Ферманн (Німеччина, Шальке)

Стефан Руфф'є (Франція, Сент-Етьєн)

Норберто Нето (Бразилія, Валенсія)

У Німеччини шикарний вибір на цій позиції: Лено, Нойєр, тер Штеген, Трапп. Але багаторічний страж воріт Шальке заслужив, щоб поїхати на великий турнір зі збірною. У цьому сезоні "кобальтові" стали першими у Бундеслізі після Баварії, і в цьому є велика заслуга 29-річного воротаря.

Всі форми національних збірних на ЧС-2018: від традицій Іспанії до яскравості Бразилії

Руфф'є вже давно має репутацію одного з найкращих у Лізі 1, але Дешам знову вирішив проігнорувати Стефана, звявши на підміну Льорісу Ареола.

Нето також провів феноменальний сезон та мав їхати з Бразилією на ЧС. Однак Тіте вирішив покластись на більш стабільного Кассіо – саме він буде стахувати Аліссона та Едерсона.

Праві захисники

Серхі Роберто (Іспанія, Барселона)

Нелсон Семеду (Португалія, Барселона)

Ці двоє весь сезон змінювали один одного на правому фланзі Барселони. І якщо Серхі Роберто просто програв конкуренцію сильнішим за місце у складі Іспанії, то відсутність Семеду в заявці Португалії трохи дивує.

Сантуш вважає Седріка Соареша та Рікарду Перейру сильнішими. З вибором тренера не посперечаєшся: він обрав гравців з більшою кількістю ігрової практики, не дивлячись на клуби, які вони представляють.

Ліві захисники

Алекс Сандро (Бразилія, Ювентус)

Маркос Алонсо (Іспанія, Челсі)

Мабуть, одна з головних загадок: чому ці двоє не їдуть на Мундіаль. Алекс Сандро провів ще один класний сезон у Турині та остаточно виборов собі репутацію одного з найкращих на своїй позиції у світі. А Маркос Алонсо продемонстрував дуже зрілу гру в провальному сезоні Челсі, остаточно ставши в один ряд з лідерами команди.

Пояснення вибору Тіте – це скептицизм тренера. Він взяв Марсело, тому йому не потрібен Марсело-2. Йому потрібен Філіпе Луїс, який буде руйнувати та страхувати творців попереду.

А ось Хулен Лопетегі справді здивував, обравши Начо Монреаля. Можливо, тренер просто краще знайомий саме із оборонцем Арсенала.

Центральні захисники

Емерік Ляпорт (Франція, Манчестер Сіті)

Давід Луїс (Бразилія, Челсі)

Марк Бартра (Іспанія, Бетіс)

Бенедікт Хьоведес (Німеччина, Ювентус)

Дешам довго ламав голову, ким ж замінити травмовано Кошельни. І вирішив, що на цьому етапі сезону найбільше на виклик у збірну заслужив Рамі. У Ляпорта був веселий сезон: від Арени Львів у мороз проти Зорі до чемпіона Англії під керівництвом Гвардіоли – але клубна прописка у збірній Франції нічого не вирішує.

Луїс у Челсі весь сезон сварився та лікувався. Нічого дивного у його невиклику немає. Лише шкода, що Давід може більше не зіграти на великому турнірі. У 2022-у йому вже буде 35 років.

Тіте все про вас знає. Збірна Бразилії використовує унікальну систему "шпигунства" за командами ЧС-2018

Бартра до останнього розраховував на поїздку в Росію, але заочно програв боротьбу Начо. У того більше міжнародного досвіду, та й грає він за фіналіста (можливого переможця) Ліги чемпіонів.

Хьоведес, як і Мустафі з Арсенала, провалив сезон. Екс-капітан Шальке виявився непотрібним Тедеско та відправився в оренду в Ювентус, де були травми, травми і травми.

Центральні півзахисники

Раджа Наінгголан (Бельгія, Рома)

Адріен Рабйо (Франція, ПСЖ)

Хаві Мартінес (Іспанія, Баварія)

Фабінью (Бразилія, Монако)

Раджа міг би стати зіркою найближчого ЧС, але натомість дивитиметься футбол перед телевізором. Мартінес пояснив своє рішення тактичною схемою, але всі розуміють, що тренер просто прибрав з команди бунтівного футболіста, який, окрім відвертих інтерв'ю, може ще й закурити на камеру. Ну і де тут може бути дисципліна, якої так бракує "червоним дияволам".

Календар ЧС-2018: повний розклад матчів

Рабйо не отримав виклик, знову ж таки, через мегаконкуренцію у команді Дешама. Суперечливе рішення, яке тренеру ще можуть згадати під час турніру.

Мартінес у сезоні 2017/18 знову став опорним хавбеком у Баварії, куди його перевів Хайнкес. Таким чином, Хаві вже не боявся конкуренції з Піке та Рамосом, але й у півзахисті універсалу з Бундесліги нічого не світить. Там є Бускетс, Габі, Алькантара.

Фабінью крутий, але не для Бразилії. Хавбек Монако справедливо програв конкуренцію Фреду з Шахтаря.

Атакувальні півзахисники

Антоні Мартіаль (Франція, Манчестер Юнайтед)

Кінгслі Коман (Франція, Баварія)

Сусо (Іспанія, Мілан)

Хосе Кальєхон (Іспанія, Наполі)

Анхель Корреа (Аргентина, Атлетіко)

Мартіаль, який вже навчився грати на фланзі, шансів поїхати на ЧС майже не мав. Аж надто глибоко у запас посадив його Алексіс Санчес після свого трансферу в МЮ. У Комана проблема інша: молода зірка Баварії просто не встиг набрати форму, адже з березня по травень лікував щиколотку.

"На ЧС-2018 варто остерігатися російських спецслужб". Павло Клімкін про ризики Мундіалю, любов до Динамо і складнощі із Шахтарем

Сусо та Кальєхон були лідерами впродовж сезону в своїх клубах. Однак їхня гра не вразила Лопетегі. Можливо, тренеру іспанців не вистачало креативу від цих гравців. Все ж таки і Сусо, і Кальєхон зазвичай діють досить прогнозовано. Плюс відсутність потрібного міжнародного досвіду.

Анхель Корреа нарешті розкрився в Іспанії, але залишиться вдома на час турніру. Причини здебільшого ті ж, що й у двох іспанців.

Форварди

Мауро Ікарді (Аргентина, інтер)

Альваро Мората (Іспанія, Челсі)

Александр Ляказетт (Франція, Арсенал)

Потужно, чи не так. Два забивних форварди з АПЛ та найкращий страйкер Серії А. Всі вони – поза заявками своїх збірних.

Ікарді, якщо не вірити чуткам про його конфлікт з Мессі, справді майже не мав шансів у боротьбі з Агуеро та Ігуаїном. Вони пройшли з Аргентиною вогонь і воду та підходять до ЧС-2018 з величезним досвідом. А Мауро пропустив кілька зборів Сампаолі через травми, тому й залишається загадкою для Хорхе. А екс-наставник збірної Чилі експерементувати за лічені тижні до турніру не збирається.

Якщо Мората й сам розуміє, чому не поїде у Росію, то Ляказетт дуже здивований. На відміну від того ж іспанця, Александр не на жарт розійшовся на фініші сезону: 5 голів у 6 матчах. Ще й конкуруючи з Обамеянгом. Так що Ляказетт сміливо може ображатись у компанії Мартіаля, Ляпорта та інших.