УКР РУС

Топ-11 найпровальніших трансферів Челсі Абрамовича – Шевченко очолив рейтинг Goal.com

26 января 2018 Читати українською

Авторитетний портал Goal.com склав свій рейтинг найгірших трансферів Челсі ери російського олігарха.

11. Юрій Жирков

Жирков, Аршавін, Погребняк, Павлюченко. Всі вони прибули в Англію на піку збірної Росії, але ніхто не зміг по-справжньому утвердитись в АПЛ. Челсі заплатив за лівого фулбека москвоського ЦСКА божевільний 21 мільйон євро. У підсумку він не награв і 50 матчів. Юрій не зміг скласти гідну конкуренцію навіть старіючому Ешлі Коулу. Минуло якихось 2 роки, і Челсі з радість спекався росіянина, продавши в Анжи за 15 млн євро.

Галліані на прощання розповів, як благав Шевченка не переходити у "Челсі"

10. Міши Батшуаї

Шостий найдорожчий трансфер Челсі за всю історію (40 млн євро). Батшуаї не зумів переконати Антоніо Конте, що він гідний стартового складу навіть тоді, коли конкуренти випадали через травми чи інші причини. Міши забив 17 голів у 50 матчах, з яких навіть 1 став золотим – забезпечив дострокове чемпіонство. Одна Батшуаї так і залишився протирати штани на банці.

9. Хуан Куадрадо

Челсі підписав колумбійця за 23,3 млн фунтів. Куадрадо та його сім'я не змогли адаптуватись до життя в Лондоні. Незважаючи на те, що Конте хотів з ним працювати, Хуан наполіг на своєму трансфері назад в Італію.

8. Ас'єр дель Орно

Найбільше запам'ятався тим, що грубо вріався в коліно Лео Мессі та отримав червону картку в матчі Ліги чемпіонів. Іспанский захисник прийзодив за 8 млн фунтів, а відходив у Валенсію у 4,8 млн лише через 12 місяців після переїзду на "Стемфорд Брідж".

7. Баба Рахман

Челсі витратив 14 млн фунтів за захисниа Аугсбурга з потенційними бонусами на 8 мільйонів. Перейшов набиратись досвіду у Шальке, де отримав важку травму хрестоподібних зв'язок. Друг Євгена Коноплянки навряд чи ще повернеться і принесе користь Челсі.

6. Шон Райт-Філліпс

У 2005-у приходив з Манчестер Сіті за 21 мільйон фунтів. Був, мабуть, найбільш перспективним гравцем Англії, однак уже з першого сезону почались проблеми в Челсі. Пропустив ЧС-2006 і врешті-решт повернувся в Манчестер за якихось 8,5 млн фунтів.

5. Халід Буларуз

Один з найжорсткіших гравців в історії клубу довів, що агресія – це не єдиний атрибут, якого вимагає гра за топ-клуб. Гамбург, в якому нідерландський захисник виступав до Челсі, пропустив лише 30 голів у 34 матчах перед тим. Це спонукало виклати за Буларуза 8,5 млн фунтів. Він взяв дивний для захисника 9-й номер, який зільнився після відходу Креспо, заробив 5 жовтих і одну червону картки, та не зумів скласти конкуенцію Террі з Карвалью.

4. Папіс Джілободжі

Прийшов з Нанта у 2015-му за 4 млн фунтів. Зіграв за Челсі аж одну хвилину і подався в оренду. Чого приходив, невідомо, адже Моурінью не включив його в заявку на Лігу чемпіонів і взагалі не розраховував. Лондонці принаймні змогли наваритись на його трансфері в Сандерленд за 8 млн фунтів. Однак і там Джілободжі провалився і знову пішов в оренду.

3. Фернандо Торрес

Став найдорожчим трансфером між двома англійськими клубами в історії, коли Абрамович заплатив Ліверпулю в зимовий трансферний дедлайн 2011-го аж 50 млн фунтів. Не витримав тиску своєї трансферної вартості і швидко став посміховиському для фанатів суперників і журналістів. Торрес був тінню самого себе часів Ліверпуля чи Атлетіко. Не міг забити дебютний гол а Челсі довжелезних 903 хвилини. Парадокс, але при всьому цьому встиг виграти Лігу чемпіонів та Лігу Європи, чого не вдавалось у Ліверпулі.

2. Матея Кежман

Після трансферу Руда ван Ністелроя в МЮ став одним з найплідніших форвардів ПСВ. Серб наколотив 105 голів у 122 матчах та обіцяв бути гольовою машиною і в Челсі. Однак Кежман і близько не зміг повторити успіхів ван Ністелроя в Англії. З футболкою № 9 провів лише 1 сезон у Челсі, в якому забив "аж" 4 голи. Забив у фіналі Кубка ліги, в якому "сині" обіграли Ліверпуль 3:2, проте після цього його кар'єра пішла на спад. Якимсь дивом Челсі зумів вигідно продати його в Атлетіко за 9 мнл євро, адже опісля трансферна вартість Матеї невблаганно падала.

1. Андрій Шевченко

Челсі ставав новою футбольною суперсилою. Трансфер форварда збірної України з Мілана за приблизно 43 млн євро був ще одним підтвердженням. Цей трансфер курував особисто власник лондонського клубу Роман Абрамовіч та тодішній виконавчий директор Пітер Кеньйон, якого переманаили з Манчестер Юнайтед.

Шевченко – найдорожчий трансфер в історії АПЛ, якщо враховувати інфляцію, Ребров – у топ-100

Шевченко намагався пристосуватись до фізичного стилю англійського футболу, але швидко стало зрозуміло, що найкращі роки 29-річного українця позаду. Зарплата екс-динамівця була найвищою в тодішньому Челсі – 121 тисяча фунтів на тиждень (понад 6 мільйонів на рік).

Однак на полі Шева не зумів досягти навіть двозначного числа голів за майже 50 зіграних матчів в АПЛ. Трохи краще справи йшли в кубкових турнірах, завдяки йому баланс Андрія в Челсі становив 22 голи та 11 асистів у 77 матчах. Це в рази менше, ніж було в Динамо і Мілані. Досить швидко Шевченко повернувся в Київ. Його відпустили безкоштовно.