УКР РУС

"Станьте сильним клубом, і ТБ стоятиме в черзі". Дмитро Поворознюк – про відсутність попиту на трансляції матчів Вереса

20 июля 2017 Читати українською
Автор: Дмитрий Поворознюк

Коментатор 2+2, головний редактор FootballHub Дмитро Поворознюк – про ситуацію з Вересом, домашні матчі якого не транслює жодний з телеканалів.

Я із Рівного. Безмежно люблю це місто і довго мріяв про те, що одного разу приїду знімати сюжет про Верес, або навіть прокоментую їхню гру в Прем'єр Лізі.

Через більше ніж 20 років Верес повернувся в УПЛ і за два роки пройшов шлях від аматорів до матчів проти Динамо та Шахтаря. Неймовірне досягнення!

Мої симпатії дещо зменшились коли головним тренером Вереса став Мазяр (не знаю менш культурних та неадекватних у поведінці тренерів).

Тепер я починаю дивуватись словам і Олексія Хахльова, який нервує через відсутність транслятора домашніх матчів Вереса:

"У нас отсутствуют дополнительные условия для трансляторов. Просто, как оказалось, проблема в нашей независимой позиции. Прямым текстом говорю: все поняли, что "Верес" ни под кого не будет ложиться, поэтому нас воспринимают как неуступчивый и непонятный клуб. Нас начинают бояться".

От як розуміти ці слова? Якщо Верес буде віддавати очки Шахтарю, то їхні домашні матчі будуть транслювати канали "Футбол", а якщо піддаватимуться "Динамо", то транслятором стане "2+2"?

Містере Хахльов, не робіть із Вересом фарсу. Не потрібно руйнувати репутацію міста та клубу такими непродуманими заявами. Реалії такі, що матчі моєї рідної команди будуть дивитись 1-2% глядачів (якщо в суперниках не топ клуби). Ні рекламою, ні спонсорами неможливо перекрити затрати на виробництво ТБ трансляції. Я вже не кажу про те, що клуб хоче отримати гроші за ТБ права.

Тому Верес, якого я так довго чекав у ПЛ, може стати першою командою, домашні матчі якої не будуть транслювати в Україні. Такі реалії. Це не змова, страх чи свідомий ігнор. Це перехідний момент під час якого Верес потрапив в УПЛ.

У подібній ситуації були нещодавно Олімпік та Сталь, але вони в останній момент знайшли можливість для контракту з ТРК "Україна"

Пропоную вам інший шлях. Станьте просто сильним клубом. Зі своїм стадіоном у РІВНОМУ, зі своїми футболістами, які не змінюються через 6 місяців, зі своєю базою та інфраструктурою, зі своїм стилем гри та результатом, зі своєю привабливістю для ЗМІ та спонсорів, зі своєю атмосферою.

Повірте, в такому випадку ТБ стоятиме в черзі перед вашим кабінетом і ви зможете обирати транслятора власноруч. Тоді Верес (за вашими словами) не будуть називати "неуступчивый и непонятный клуб который бояться". Верес будуть поважати, а цю якість потрібно заслужити.

Оригінал тексту на Facebook