УКР РУС

"Сталь – це не та команда, яка може створити Динамо проблеми". Олександр Головко – про підсумки 6 туру УПЛ

21 августа 2017 Читати українською
Автор: Олег Бабий

"Футбол 24" обговорив 6 матчів УПЛ із головним тренером молодіжної збірної України.

Олімпік зазнав першої поразки в сезоні. Чи гідно виглядала команда Санжара у донецькому дербі проти Шахтаря?

– Якщо б не швидкий гол, можливо, події розвивалися б по-іншому. Завдяки класу і активній роботі Шахтаря попереду можна сказати, що результат – по грі.

Динамо впевнено розібралося із Сталлю, причому Хацкевич зіграв у два форварди. Можливо, білоруському тренеру потрібно частіше застосовувати таку схему?

– Я не буду оцінювати тактичні нюанси Олександра Хацкевича. Через цю гру команда готувалася до матчу-відповіді із Марітіму. Зараз найголовніше – вирішити проблему центрального захисника, зіграти акуратно в обороні, плюс – потрібно обов’язково забивати. Щодо Сталі – то все по ділу. На сьогоднішній момент, при всій повазі до команди Мелікяна, це не той суперник, який може створити проблеми київському Динамо.

– Чи здивувала вас поразка Зорі від Зірки? У чому головна проблема нашого представника в єврокубках?

– Вернидуб сам розбереться, у чому проблема. Це досвідчений тренер, який працював з різними командами. Зараз відбувається процес становлення Зорі, там практично новий колектив. Звичайно, не все вдається так, як того хочеться. Коли ти припускаєшся помилок, втрачаєш очки – усі починають нервувати: і головний тренер, і молода команда. Але це футбол: проблеми є для того, щоб тренер їх долав.

Матч із Зіркою розпочинався для них добре. Відкрили рахунок, але Зірка – міцний горішок, який прагнув перемогти не менше, ніж Зоря. Ви звернули увагу, з яким азартом кропивничани бігли на добивання, коли забивали другий гол? Мотивація у цієї команди була на рівні.

– Олександрії ніяк не вдається здобути першу перемогу в чемпіонаті. Чи було помітно у грі з Карпатами, що команда приберігає сили для домашнього матчу з БАТЕ?

– Я думаю, тут усе зрозуміло. Олександрії потрібно набирати очки – не лише через нічиї, а й перемоги. Що б не казало керівництво про мету потрапити у груповий етап Ліги Європи, не потрібно забувати про чемпіонат. Але що ближчим для команди стає груповий етап, тим більша напруга. Це впливає на тренерський штаб, впливає на команду. Це було помітно по перших 10-15 хвилин матчу з БАТЕ, а також у матчі з Карпатами.

Моралес: Більше вірю у прохід Олександрії, ніж у те, що вдома Динамо обіграє Марітіму

Грати на два фронти – важкувато, тим паче, грати у Львові, де іноземний тренерський штаб намагається прищепити свій футбол команді з іноземними футболістами. Назагал – результат є прийнятним для Олександрії.

– Яке враження справив на вас новачок Карпат Фернандо Тіссоне, що має досвід активних виступів у Серії А та Прімері?

– Якщо можна – обійдуся без оцінки, тим паче, по одній грі. Давайте поговоримо про Карпати, коли там сформується основний склад і проведе 3-4 матчі. Чемпіонат Італії – це добре, але наскільки молодий цей хлопець? У будь-якому випадку – подивимося. Наразі не берусь коментувати.

– Ще два матчі відбулися у Полтаві та Одесі. Головні висновки?

– У Чорноморця триває побудова нової команди, і в цьому плані його можна порівняти із Зорею. Разом з тим, можна говорити про нефарт одеситів у грі з Вересом. Результату немає, тренери починають нервувати, казати, що йдуть з команди. Це не додає впевненості футболістам. Потрібно перетерпіти. Щодо Ворскли, то команда Сачка розпочала новий сезон дуже добре – і в плані результату, і в плані гри. Над Маріуполем здобуто абсолютно заслужену перемогу.

Сторінка автора у Facebook

Вбивчі Динамо і Шахтар, падіння Зорі і надія Карпат. Підсумки 6-го туру УПЛ