УКР РУС

"Шабанов? Це – чиста червона". Динамо переважає Шахтар, користь Дуелунда і Грозного, або Чому розвалились Карпати

1 октября 2018 Читати українською
Автор: Олег Бабий

"Футбол 24" обговорює матчі 10 туру УПЛ з Андрієм Полуніним, екс-хавбеком Дніпра, Карпат і збірної України.

– У Шахтаря не вдалася серйозна репетиція перед поїздкою у Ліон – надто легко здалися Карпати

– У принципі, так. "Гірники" забили 5 голів ще в першому таймі, тому після перерви вже догравали цей поєдинок. Не знаю, як це вплине на Шахтар. Дай Боже, щоб позитивно у психологічному плані. Сподіваюся, що це додасть "гірникам" впевненості у власних силах.

– Чому Карпати розвалилися?

– Перший гол – штрафний від Ракицького. У випадку з третім голом Карраскаль скинув м’яч, який виходив, прямо на ногу Мораєсу. Рахунок став розгромним вже на 29-ій хвилині, тож це психологічно зламає будь-яку команду. Карпати – команда непогана, але після такого нокдауну не кожен може підвестися з колін. У львів’ян є ряд індивідуально сильних гравців – Швед, Карраскаль, Ді Франко, але на загальну картину вони вплинути не могли.

– Динамо свій матч проти Арсенала догравало удев’ятьох. Як вам арбітраж Миколи Балакіна?

– У мене є зауваження хіба щодо першої червоної картки. У тому епізоді можна було обмежитися "гірчичником". А от по другому вилученню запитань взагалі немає – це чиста червона! Адже є ситуації, коли нога поруч із м'ячем – і тоді ця нога "відривається".

– Дебютним голом відзначився новачок Дуелунд. Що скажете про цього хлопця?

– Для його психологічної впевненості, для швидкої адаптації у новій команді – це дуже важливо. Молодий хлопець вийшов в основному складі вперше – і одразу забив вирішальний гол. Тим паче – у такому матчі, де його команда грала у меншості. Це вдвічі приємніше.

"Динамо перевіряють на характер – він є". Погоджуєтеся із Хацкевичем?

– У Динамо завжди був характер. Зрозумійте, це клуб, кваліфікація футболістів якого вища, ніж у всіх інших клубів УПЛ. Навіть Шахтар, якщо брати до уваги рівень суто українських гравців, поступається Динамо.

– В Арсенал повертається В’ячеслав Грозний. Очікуєте стрімкого прогресу і підйому київської команди?

– Це піде команді на користь – однозначно. Чому? По-перше, Грозний вміє працювати з українцями. По-друге, він вже двічі тренував у цьому клубі. По-третє, цей фахівець продуктивно працює з молодими гравцями. По-четверте, Грозний – це кризовий менеджер, що доводив неодноразово. Словом, це дуже сильна тренерська особистість. Інше питання, чи влаштує його рівень тих футболістів, які зараз наявні в Арсеналі. Хоча, зрештою, потрібно вміти працювати з будь-яким матеріалом.

– Матч Олександрії та Олімпіка – найбільш видовищний у 10-му турі?

– Олександрія оговталась, продемонструвавши зуби і характер. Перед тим вони програли три матчі у чемпіонаті і Кубку України, тож поєдинок проти Олімпіка став для них своєрідним Рубіконом. Олександрії належало перемагати, якщо вона справді зібралася претендувати на топ-трійку, адже у спину дихає Ворскла.

Олімпік – Олександрія – 2:3 – відео голів та огляд матчу

Цей успіх важливий і в психологічному плані. Зрозуміло, що з Динамо і Шахтарем їм буде важко, але із своїми прямими конкурентами команді Шарана потрібно набирати очки.

– Зорі не вдається перемогти у трьох турах поспіль, відставання від третього місця сягнуло 6 очок. Що відбувається?

– Справді, Зоря надто багато очок розгубила. Команда у Вернидуба – сильна, кваліфікована, тож я вважав, що після вильоту із єврокубків вони справно набиратимуть очки. Моменти створюють, але забивають чомусь малувато. Тим не менше, вважаю, Зоря однаково претендуватиме на "бронзу", за яку побореться із Ворсклою та Олександрією.

– Десна – 4 поразки поспіль, жодного забитого м'яча. Чи правильно вчинять керівники клубу, відправивши Рябоконя у відставку?

– Я б дав цьому тренеру ще трохи часу. Адже з тими футболістами, які у нього є, він виходив з Першої ліги. Чудово знає їхні можливості, зрештою, вже перемагав у Прем'єр-лізі непростих суперників – Маріуполь та Зорю, демонстрував хороший футбол. Зараз Десні бракує психологічної впевненості після ось цих поразок і помилок. У грі з Ворсклою вони створили ряд моментів, які не зуміли втілити в голи. Можливо, бракує ще й фарту.

Сторінка автора у Facebook

Динамо ускладнювало собі життя, а Шахтар розважався, або Хто у Львові "вівці"? Підсумки 10 туру УПЛ