УКР РУС

Розминка в сутінках і божевілля на трибунах. Як пройшов фінал Кубка України

11 мая 2018 Читати українською
Автор: Андрій Сеньків

Футбол 24 побував у Дніпрі, щоб вживу побачити організацію матчу між Динамо та Шахтарем.

Ажіотаж

Такий матч – непересічна подія. Тим більше, для Дніпра, який вже рік "смакує" хіба Другу лігу. Цікаво, що в самому місті не вдалося побачити жодної афіші гри. Здалося, що ФФУ і так розуміла – Класичне не потребує реклами. Для повного заповнення не вистачило менше трьох тисяч глядачів. Показник достойний.

Повні трибуни, два гучні фан-сектори, хороша погода й топ-команди. Шансів, щоб свято не відбулося, не було. Майже.

Багато правоохоронців

Враховуючи велику кількість глядачів, навколо та в середині стадіону, а також по самому місту чатувала маса правоохоронців.

Динамо – Шахтар: поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки фанатів з правоохоронцями

Вони товпилися біля свого транспорту і навіть окружили периметр стадіону біля паркана. Шансів потрапити на стадіон нелегально чи пронести щось заборонене, здається, не було.

Файєри на полі

Але фанатам наплювати – скільки б людей не слідкувало за порядком, файєри на стадіоні будуть у будь-якому випадку. Це насторожує.

Якщо б фанати Динамо захотіли кинути більше кількох файєрів, вони б це зробили. Якщо б вони хотіли зірвати матч, вони б це зробили. Кількість правоохоронців зовсім не гарантує безпеку. Так було на матчі Динамо в Маріуполі. Так було і в цьому випадку. Виходить, контролювати ультрас не може ніхто. Вони – головна рушійна сила на стадіоні. Це страшно.

Динамо – Шахтар: фанати киян закидали фаєрами поле Дніпро-Арени

Логічно, що вони – проти входу на стадіон за паспортами.

Відсутність світла

Перше, що побачив, коли зайшов на "Дніпро-Арену", – сутінки. Так буває навесні о восьмій вечора. Світла на стадіоні не було і футболістам довелося проводити передматчеву розминку присмерку.

Зразу ж згадався матч Дніпра з Металістом, який так і не вдалося дограти в запланований день. І стало лячно. Невже знову? Пощастило. Гру перенесли "лише" на 4 хвилини. Жах. Де-де, а на такому рівні не хочеться бачити такої дикої халатності роботи стадіону.

Динамо продавало атрибутику, Шахтар ні

Біля "Дніпро-Арени" можна було побачити дві офіційні точки продажу атрибутики Динамо. Таких же палаток Шахтаря не знайшов. Цікаво – чому?

Навколофутбол також був

В середу не лише була гра. Біля "Дніпро-Арени" розташувався діджей, який класно запалював. Атмосфера – що треба.

Перед самим початком матчу також було різне: і співи, і танці. Головне, що світло ввімкнули.

Наскільки комфортно ходити на матчі УПЛ: стадіон Ворскла ім. Олексія Бутовського