УКР РУС

"Респект Хацкевичу за капітанську пов’язку для Циганкова". Чому словам Хачеріді важко повірити, а Верес "розбазарює" очки

19 марта 2018 Читати українською
Автор: Олег Бабий

"Футбол 24" обговорює події 24 туру УПЛ із Юрієм Віртом, екс-наставником рівненського Вереса.

– Динамо розгромило Ворсклу зусиллями молодих футболістів. Проти Полтави не зіграли Дерліс, Мораєс, Мбокані, Морозюк, Хачеріді – і, тим не менше, ефектний розгром 4:0. На які висновки це вас наштовхує?

– Ми бачимо, що Хацкевич все більше довіряє молодим українським футболістам. Це дуже добре, це величезний плюс для тренера, що він не боїться підпускати до основного складу вихованців клубу. І це при тому, що зараз на Динамо очікує серія напружених матчів, адже вирішується доля чемпіонства.

Кияни зіграли розкуто. Швидкий гол додав їм упевненості, вони контролювали хід поєдинку. Можливо, у першому таймі Динамо зіграло не зовсім так, як хотілося Хацкевичу, адже було багато браку.

Динамо – Ворскла – 4:0 – відео голів та огляд матчу

Мене дивує Ворскла. Те, що було восени, і те, що є зараз – це дві зовсім різні команди. Дуже легко їх обіграло Динамо, надзвичайно легко переміг Шахтар. А ще була поразка 0:3 від Зорі. Потрібно негайно робити висновки. Читав інтерв’ю Василя Сачка, який поскаржився на те, що команді доводиться тренуватись на штучних полях. Але ж усі зараз тренуються в таких умовах через погоду – за винятком хіба що Шахтаря і Динамо.

Тренер, напевно, бачить, що не все вдається у його команди. Сподіваюся, з кожним туром Ворскла додаватиме у грі. Наскільки мені відомо, їхнє завдання – бронза. Але з такою грою полтавчанам буде важко конкурувати із Зорею.

– Віктор Циганков – новоспечений капітан Динамо. Логічне рішення?

– Величезний респект Хацкевичу і його тренерському штабу за такий вибір. Я повністю підтримую це рішення. За грою Циганков є справжнім лідером команди. У мене виникла аналогія – пригадую, як свого часу у Шахтарі капітанську пов'язку вручили Анатолію Тимощуку і не прогадали. Сподіваюся, така довіра додасть Циганкову ще більше мотивації і відповідальності. Думаю, що він упродовж багатьох років буде капітаном Динамо. Знаєте, кажуть, що руді футболісти – фартові. Щось у цьому є (Усміхається).

– Чиїм словам ви вірите у конфлікті Хачеріді з керівництвом Динамо? Обидві сторони говорять зовсім протилежні речі…

– Не можу говорити предметно, бо для цього потрібно перебувати всередині команди. Та все ж більше довіряю словам Хацкевича. Він – головний тренер і відповідає за гру та результат.

– Шахтар виграв усі 5 матчів весняної частини чемпіонату із розгромним рахунком. Чи був у Маріуполя шанс уникнути розправи?

– Команді Бабича важко було на щось сподіватися, адже не зіграв ряд футболістів, орендованих у Шахтаря. Усе – закономірно, в одні ворота, без шансів. За таких умов 0:3 для Маріуполя – це ніби нічия. Українським командам дуже важко боротися із таким Шахтарем. У "гірників" незабаром матчі проти Динамо і Зорі, тож побачимо, як буде далі. Наразі ж вони демонструють перевагу над суперниками на цілих 2-3 голови.

– Верес поступився вдруге поспіль. Як вам гра своєї колишньої команди проти Зорі?

– Усе – по ділу. Мені подобається, як грає Зоря. Хороша команда, хороший підбір футболістів. Вони були ближчими до перемоги, ніж Верес, і втілили це у єдиний гол. Нещодавно читав інтерв'ю Руслана Степанюка. "Тренер хоче, щоб ми грали першим номером", – сказав він. Поки що у грі Вереса я цього не бачу.

Верес – Зоря – 0:1 – відео гола та огляд матчу

Дві поспіль поразки, а попереду – непростий календар, виїзд у Полтаву і домашня гра із Шахтарем. Розбазарювати очки при тих високих завданнях, які стоять перед клубом, вони не мають права. Але та ситуація, яка зараз склалася у Вересі, не додає позитиву і не дозволяє команді зосередитися суто на футболі.

– Олімпік програв Зірці. Сенсація туру?

– Я б не назвав це сенсацією. В Олімпіку будується нова команда. Те, що вони обіграли Карпати у попередньому турі, ще ні про що не свідчить. Я дуже добре знаю Романа Монарьова. Він – тренер-мотиватор. Очевидно, правильно налаштував своїх підопічних, адже Зірці відступати нікуди. Перемога над Олімпіком була заслуженою. А от Санжару доведеться багато працювати над тим, щоб команда вийшла на той рівень, який демонструвала восени.

– Чи справила на вас враження гра Карраскаля і Шведа проти Олександрії? Ці хлопці претендують на статус лідерів теперішніх Карпат?

– Карраскаль мені до вподоби. Він дуже добре працює з м’ячем, але моментами його перетримує. Хороша швидкість, дриблінг – це дорогого коштує. Швед також виглядав непогано, забив гол (не без помилки Паньківа) і мав ще дві хороші нагоди. Але такий рівень потрібно підтримувати у кожному матчі. Від Шведа хочеться стабільності.

– Весняний Чорноморець – 5 матчів, лише 1 забитий гол і останнє місце у турнірній таблиці. Одесити – головні претенденти на виліт?

– Однозначно! За тією грою, яку демонструє одеська команда, вона заслуговує на останнє місце. У домашньому поєдинку зі Сталлю створили тільки два моменти, та й те – після стандартів. Цим усе сказано. Ні гри, ні бажання. Тренер скаржиться на психологію, але я вважаю, що потрібно копати глибше. У наступному турі Чорноморець гратиме у Львові проти Карпат. Якщо програють – це багато чого вирішить у плані вильоту з Прем'єр-ліги.

Сторінка автора у Facebook

Атака Динамо не настільки сильна, Шахтар виграв дербі до стартового свистка. Підсумки 24-го туру УПЛ