УКР РУС

Реал – Севілья, Рома – Ювентус і ще 3 матчі вікенду, які неможливо пропустити

12 мая 2017 Читати українською
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду.

РБ Лейпциг – Баварія

13 травня, 16:30. Лейпциг, Ред Булл Арена

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport+"

Лейпциг з першого сезону в німецькій еліті взяв на себе роль головного конкурента Баварії. По факту, реальна боротьба за лідерство (=титул) в Бундеслізі завершилася останнім туром зимової частини чемпіонату, в якому мюнхенці розгромили "биків". То була перша зустріч команд в історії, а амбітний Лейпциг явно розраховував на кращий підсумок. Втім, нарікати на долю дебютантам не доводиться – Ральф Хазенхюттль завчасно вивів команду в Лігу чемпіонів, підсумкове друге місце також нікуди не подінеться.

Баварія теж вже ні за що не бореться, однак дограти до літа у своє задоволення, як це робить РБ, їй не вдасться. П’ята поспіль Срібна салатниця – це буденність, а виліт у чвертьфіналі Ліги чемпіонів і поразка від Борусії в національному Кубку за тиждень зіпсували життя Карло Анчелотті. Перший сезон алленаторе на Альянц-Арені не заслуговує ні поганих слів, ні хвалебних од, він вийшов просто ніяким. Єдине, можна ще раз козирнути, впевнено обігравши фактичного віце-чемпіона

Прогноз "Футбол 24": Солідна перемога Баварії.

Аталанта – Мілан

13 травня, 21:45. Бергамо, Атлеті Адзуррі д'Італія

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport+"

Ще три тури тому обидві команди претендували на п’яту сходинку турнірної таблиці. Аталанта там і залишилася, а от Мілан після провальних матчів з андердогами Емполі та Кротоне майже втратив шанси фінішувати вище. Зашліфувала "червоно-чорну" стагнацію Рома – минулої неділі "Сан-Сіро" спостерігав за безпомічністю своїх улюбленців перед "вовками". Поки що Мілан втримує останнє єврокубкове місце, однак переслідувачі на відстані 3 очок.

Бергамаски стали відкриттям цьогорічного Кальчо та заслужили місце в Лізі Європи. З середини січня Аталанта зазнала лише однієї поразки. 4 з 5 попередніх ігор Джан П’єро Гасперіні звів унічию, проте потрібно враховувати імена опонентів – змушені були пригальмувати Ювентус з Ромою. У першому колі Серії А зустріч з "россонері" закінчилася нульовою мировою, а загалом Мілан не перемагав Аталанту майже два роки.

Прогноз "Футбол 24": Нудна гра з невеликою кількістю голів.

Тоттенхем – Манчестер Юнайтед

14 травня, 18:30. Лондон, Вайт Харт Лейн

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Цьому матчу пророчили велику значущість, однак коли прийшов його час, все стало набагато прозаїчніше. Тоттенхем поразкою Вест Хему завчасно позбавив себе претензій на титул, а Манчестер Юнайтед остаточно відвів АПЛ на другий план, занурившись у Лігу Європи. У четвер манкуніанці віддали немало сил проти Сельти та вийшли у фінал континентального турніру. Тепер "дияволи" чекають тріумфального фінішу сезону в Стокгольмі, а на Альбіоні було б приємно випередити бодай Арсенал.

Якщо ж таки по-серйозному взятися за потрапляння в чільну четвірку, то МЮ потрібно вигравати всі три заключні поєдинки та сподіватися на втрати Ліверпуля і Ман Сіті. Сценарій малоймовірний, але видається, що Моурінью спробує витиснути максимум. Щонайменше – наперед дарувати "шпорам" три пункти ніхто не буде. Цікаво, що лондонцям для гарантованого "срібла" може вистачити і нічиєї. Однак основною їхньою ціллю буде втримати належний психологічний рівень після двох років невдач, коли не вистачило лише одного щабля.

Прогноз "Футбол 24": МЮ зіграє на високому рівні, що принесе гостям перемогу.

Реал – Севілья

14 травня, 21:00. Мадрид, Сантьяго Бернабеу

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Реал на тижні здобув путівку на головний матч Ліги чемпіонів. Все було вирішено впевненою домашньою перемогою (3:0) над Атлетіко дещо раніше, але під час гостьової зустрічі за рахунку 2:0 на користь "матрацників" мурашки по шкірі прихильників Королівського клубу все ж пробігли. Один фронт тимчасово закрито, тепер необхідно швидко перемкнутися на Прімеру. Там настають чемпіонські вісім днів – прийом Севільї та виїзди до Сельти та Малаги. 7 залікових балів у цих матчах забезпечать "вершковим" іспанську корону.

Найбільшим бар’єром на шляху Реала виглядає Севілья. Андалусійці на початку травня поховали свої надії на призове місце. Несподівана поразка Малазі та мирова з Сосьєдадом призвели до суттєвого відставання від Атлетіко. Зважаючи на гру з Осасуною в заключному турі, де "рохібланкос" точно збагатять очковий запас, абсолютно нічого не загрожує збереженню 4 сходинки. Відтак, турнірної мотивації на Сантьяго Бернабеу для севільців немає, вони працюватимуть тільки в інтересах Барселони.

Прогноз "Футбол 24": Важкий успіх Реала.

Рома – Ювентус

14 травня, 21:45. Рим, Стадіо Олімпіко

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport+", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Ювентус має шанс оформити чемпіонство в знаковому місці – на домашній арені Роми. Це буде красиво, це буде в стилі всього італійського футболу останніх років: Юве робить, що хоче, і де хоче. Туринці перебувають за крок від требла, точніше, за крок від кожної з його складових. Першими в скарбницю "б’янконері" можуть потрапити золоті медалі Серії А, а через три дні на тому ж Стадіо Олімпіко до них зможе приєднатися Кубок Італії.

Дещо відтягнути неминучість туринського Скудетто під силу Ромі. "Вовки" втримують друге місце, випереджаючи Наполі на один пункт, і не мають жодного права на помилку. Зараз все в їхніх руках, але будь-яка втрата зробить неаполітанців господарями ситуації. Додаткові складнощі в битві з Ювентусом будуть спричинені кадровими проблемами римського колективу – Джеко і Наінгголан заліковують травми, а Стротман відбуватиме дисциплінарне покарання.

Прогноз "Футбол 24": Цікавий матч завершиться результативною нічиєю.