УКР РУС

Призовий кросворд від головного редактора: офіційний чемпіон, неперевершена топ-12 і великі плани на майбутнє

21 мая 2021 Читати українською
Автор: Олег Бабий

Підсумки історичного, першого сезону інтелектуальної Ліги чемпіонів від "Футбол 24".

Останні призи – розіграні, очки – нараховані, а місця – розподілені. Перший сезон вже став історією. Попереду – канікули, але журба від тимчасового прощання, схоже, наявна не тільки в автора цих рядків.

Василь Рошинець: Щиро кажучи, вже звик до того, що раз у два тижні був кросворд, було заняття для мозку, але розумію, що наближається час відпусток, та й у Вас з'являються інші клопоти – на носі 16-й чемпіонат Європи з футболу, і тут не до кросвордів. Проте, сподіваюся, що коли буде бодай якесь затишшя у футбольному житті, у редакції знайдеться можливість відновити кросвордні баталії. Тільки б вони не були пов'язані з Covid.

Віталій Максимчук: Будемо сумувати без головоломок і вірити в збірну на Євро-2020. Дякую за сезон!

Максим Шемчук: Ось і завершився сезон, дякую за цікаво проведені вечори!

Євген і Олександр Татаринови: Вітаємо Вас із завершення сезону змагання футбольних кросвордистів. Бажаємо удосконалення умов та нових цікавих кросвордів.

Олексій Іванов: Хочу вам подякувати за те, що протягом цього сезону робили дуже цікаві кросворди (...) З нетерпінням чекаю на нові, не менш цікаві кросворди.

Сергій Зворський: Участь у цьому конкурсі – це для мене ще один життєвий досвід, спроба усвідомити, чи здатний я у такому віці конкурувати з більш молодими конкурсантами у царині інтелектуальних розваг. Для мене це дійсно було цікаво, пізнавально, дозволяло залишатися у тонусі і навіть певною мірою дисциплінувало. Дякую Вам за приємні хвилини змістовного інтелектуального дозвілля, тренування пам'яті та футбольної ерудиції. Тепер з нетерпінням чекатиму, що принесе новий конкурсний сезон, чи з'являться якісь новації, чи стане боротьба за загальну перемогу більш непередбачуваною.

Олег Валах: Крайнє повідомлення в кросвордній Лізі чемпіонів хочеться розпочати словами із однієї маловідомої пісні "...а серце вірити не хоче, що буде довгою зима" :) Звик вже до цього конкурсу, не хочеться, щоб він закінчувався. Але, як говориться в класиці, "все хороше рано чи пізно має властивість закінчуватись". Може й справді перепочинок піде усім на користь.

Сергій Ярмола: Марафон підходить до кінця. Жаль, що без перемоги, боротьба була запеклою. Чекаю на реванш :)

Віталій Козьма: Дуже вдячний Футболу 24 за подарований турнір, за отриманий адреналін. З нетерпінням чекатиму нових викликів.

Назар Сувалко: Дякуємо за цікавий турнір кросвордів. На жаль, кількість учасників не рівнялася кількості уболівальників на стадіоні в час матчу Динамо – Барселона, але за всі позитивні емоції велике спасибі. У пошуках деяких відповідей можна було опинитися на першому чемпіонаті світу або послухати пісні Цеци Величкович. Спосіб розгадування на швидкість має свої як плюси так і мінуси. Іноді при цікавому питанні занурюєшся в історію на декілька годин, але інтерес цього вартий. Всім учасникам перемоги в майбутньому, а переможцю – об'ємного рюкзака.

Юрій З.: У кінці перевірки відповідей від усіх учасників Ви, мабуть, знаєте їх напам'ять, як "Отче наш" чи "Ще не вмерла України". Ох і нелегка ж це праця... Єдиною розрадою є хіба теплі і вдячні слова. Ви однозначно провели колосальну роботу і впевнений, що отримаєте порцію подяки в кожному листі від кожного учасника нашої Ліги. (...) Відповідь на останнє питання кросворда дещо схожа на заклик – Нумо! Нумо відпочивати та набиратись сил на наступний сезон!

Правильні відповіді на кросворд №28 "Динамо він забивав, а Луческу йому аплодував"

Горизонтально: 1. Турбо. 7. Казарін. 8. Манучар. 9. Пільгуй. 13. Пузач. 14. Сабатіні. 15. Леміна. 18. Трап. 19. Руселаре. 20. Соколи. 21. Руан. 22. БайАрена. 24. Ріва. 26. Секеч. 27. Урош. 29. Стоян. 31. ПТУР. 32. Тулалан. 33. Сором. 34. Крап. 35. Вальтер.

Вертикально: 2. Урал. 3. Бруну. 4. Маріч. 5. Кальдерон. 6. Мілутіновіч. 7. Капа. 10. Мануна. 11. Кареда. 12. Міралем. 13. Пітекантроп. 16. Атирау. 17. Камачо. 23. Пеналь. 24. Ренате. 25. Пятов. 28. Шпак. 29. Суса. 30. Нума.

Фінальна усмішка жеребу дісталася Віталію Максимчуку із Острога – фірмова парасоля візьме курс на Рівненщину.

А тепер зустрічайте абсолютного чемпіона! Це загадковий львів'янин Юрій З., прізвища якого ми дотепер не знаємо. Саме час вийти із затінку – під світло тріумфальних софітів, пане Юрію! Головний приз – рюкзак від Футбол 24 – ваш. Чекаємо на координати для відправки ось цього трофею.

До слова, у 15-му турі чемпіон знову продемонстрував найкращий час (14 травня, 22:57). А сувенірний брелок дістався Максиму Шемчуку (16 травня, 00:43).

Турнірна таблиця першого сезону

Що далі? Відпочиваємо. Вболіваємо за збірну України на чемпіонаті Європи. І чекаємо на кросворд-розминку, який стане провісником нового сезону. Разом із тренувальним завданням ми опублікуємо всі деталі нового розіграшу. Що можу сказати вже зараз? Учасники будуть поділені на два дивізіони. Очки нараховуватимуться за іншою, більш удосконаленою та справедливою системою. Ширший асортимент призів.

Дякую усім за наполегливість і красиву гру у першому сезоні. Так, нас наразі небагато. Але власним прикладом ви обов'язково надихнете нових учасників – я у цьому не сумніваюся.

З повагою до Вас, головний редактор