УКР РУС

Президенту Руха заборонили ходити на стадіон і він сидить в кафе – це ще краще. Той самий матеріал, який спричинив резонанс

25 мая 2018 Читати українською
Автор: Андрій Сеньків

Президент винниківського Руха Григорій Козловський обдурив усіх – він дивиться матчі своєї команди з ідеальної позиції. Дискваліфікація цього не забороняє. Звісно, якщо вона вже вступила в силу.

Оскільки в інтернеті, зокрема у Facebook, розвели справжній ср*ч з приводу знятої із сайту football24.ua статті, керівництво Медіахолдингу Люкс прийняло рішення повернути текст на сайт для того, аби читачі самі переконалися у двох речах:

– масштаби роздутого скандалу не співрозмірні із "масштабами" містечкової теми – читайте і переконаєтеся самі;

– у нашому холдингу не було і немає цензури (в чому легко переконатися, поспілкувавшись із журналістами чи редакторами наших медіа "тет-а-тет")

З повагою, Роман Андрейко
Генеральний директор

Що сталося?

13-го серпня 2017-го року під час матчу 6-го туру Першої ліги Рух – Жемчужина Козловський вибіг на поле. Кілька разів.

Гравець Руха біг з м'ячем, але суддя зупинив гру – воротарю Жемчужини була потрібна допомога лікарів. Після цього епізоду послідував вільний удар, але футболісти Жемчужини не віддали м'яч супернику. А забили гол.

Це обурило Козловського і він побіг щось доводити – арбітрам і футболістам Жемчужини. Останні ніяк не хотіли, але таки погодилися – розступилися і пропустили гол у відповідь.

22-го вересня секретар КДК ФФУ Ігор Грищенко заявив про те, що Козловський дискваліфікований на два роки. Він не може перебувати на матчах Руха 2 роки.

Рух мав 10 днів, щоб подати апеляцію на це рішення. Наскільки відомо Футбол 24, апеляція була подана, однак її результат залишається невідомим – КДК не прокоментував дану інформацію. Наразі невідомо, чи вступила дискваліфікація в силу.

Це вже не перша дискваліфікація Григорія Козловського. 25-го вересня 2016-го Козловського дискваліфікували на 1 рік. Причина – візит у суддівську кімнату після гри з Гірняк-Спортом. Президента Руха навіть підозрювали у погрозах суддям зброєю. Сам він це спростовує. Згодом апеляційний комітет скоротив це покарання до шести місяців і фінансового штрафу.

Козловський отримав заслужену дискваліфікацію. В чому проблема?

При вході на стадіон імені Богдана Маркевича в Винниках є будівля. На першому поверсі тут знаходяться роздягальні для тих, хто орендує футбольні майданчики, а на другому – кафе з лоджією. Другий поверх також виконує функції віп-ложі стадіону – тут завжди сидить місцевий бомонд на чолі з Козловським.

Ось як виглядає поле з кафе. Ідеально:

Козловський продовжує дивитися футбол з кафе навіть після дискваліфікації:

17 листопада. Матч з Авангардом

18 квітня. Матч з Кременем

Під час квітневого інтерв'ю Григорій Козловський розповів Футбол 24:

"Я не ходжу на матчі, а знаходжуся в ресторані, який не входить в паспорт стадіону".

Від подальших коментарів на цю тему він утримався.

Григорій Козловський: Мені комфортно в своєму маленькому болоті

Та, якщо це кафе не входить в паспорт стадіону імені Богдана Маркевича, то віп-ложа стадіону Україна точно входить в паспорт цієї арени.

Це фото з матчу Рух – Арсенал, який відбувся на Україні 25-го березня:

Треба зазначити, що дана дискваліфікація забороняє Козловському перебувати під час матчу у всіх приміщеннях, що входять в паспорт стадіону. Однак президент Руха заходить у роздягальню. Принаймні про один такий випадок відомо точно.

28-го квітня в матчі проти Миколаєва Козловський був у роздягальні Руха. Про це розповів тренер Миколаєва Руслан Забранський у післяматчевому флеш-інтерв'ю:

Дивовижно, але всі фото, які є в даному матеріалі, взяті з офіційного сайту Руха. А флеш-інтерв'ю Забранського брав прес-аташе клубу і відео є на офіційному ютуб-каналі винниківського клубу.

Виходить, що ця тема зовсім не є слизькою чи забороненою, а звичною. Таке враження, що ніякої дискваліфікації взагалі не було.

І що тепер?

Цікаво отримати відповіді на кілька запитань.

Козловському:

1. Якщо остаточного рішення Апеляційного комітету досі нема, то чому ви прикриваєтеся тим, що кафе не входить в паспорт стадіону імені Богдана Маркевича? Виходить, що ви нічого не порушуєте, незалежно від того, чи вступило в силу рішення про дискваліфікацію.

2. Якщо це рішення є, то на яких правах ви були присутніми у віп-ложі стадіону Україна під час матчу з Арсеналом?

ФФУ:

1. Чому кафе на стадіоні Богдана Маркевича не входить в паспорт стадіону?

2. Козловський все життя дивився футбол з кафе стадіону. Для чого карати його забороною ходити на матчі Руха, якщо кафе не входить в паспорт стадіону? Він робить те, що робив завжди. Це не покарання.

3. Вже є остаточне рішення Апеляційного комітету щодо цієї справи?

4. Якщо його нема, то в чому затримка?

5. Цей сезон входить в термін дискваліфікації Козловського чи з нового сезону відлік розпочнеться з нуля?

6. Як ФФУ контролює виконання своїх дисциплінарних рішень?