УКР РУС

Погба посварився з Моурінью і хоче покинути МЮ – все серйозно: відео і суть конфлікту та труднощі потенційного трансферу

26 сентября 2018 Читати українською

Головний тренер Манчестер Юнайтед Жозе Моурінью та зірка команди Поль Погба побили горщики. Відхід француза з Олд Траффорд стає дедалі реальнішим, але не все так просто.

У стані "червоних дияволів" велика проблема – дві авторитетні персони дуже посварилися. Ще протягом минулого сезону між Погба та Моурінью виникли напружені стосунки, коли коуч видав підопічному на горіхи безпосередньо біля поля, а всі навколо заговорили про лінь француза.

Влітку активно поширювалися чутки про бажання Погба змінити клуб, але жодної конкретики не було. Барселона та Ювентус залишилися лише на устах журналістів. Та й успіх на чемпіонаті світу відвів це все на другий план.

Франція – справедливий чемпіон світу, або Тріумф ери прагматизму

Епопея конфлікту в пресі продовжилася зі стартом нового сезону. Моурінью нібито попросив Поля скоротити свою відпустку, щоб краще підготуватися до сезону, але той відмовився. Португалець зробив хід конем – призначив Погба віце-капітаном (по суті – капітаном, бо Антоніо Валенсія був травмований), хоча той тільки-тільки прибув у розташування манкуніанців перед першим туром АПЛ.

Французький хавбек в першому ж матчі забив, потім забив ще раз і не випадав зі стартового складу. Здавалося, що сеу Жозе дуже грамотно розрулив ситуацію. Але грім знову гримнув, коли не чекали. Минулої середи Погба оформив дубль у ворота Янг Бойз в Лізі чемпіонів, а вже на вихідних гостро звинуватив тренерський штаб у втраті очок проти Вулверхемптона.

Моурінью проігнорувати такий укол не міг. Реакція миттєва – Погба позбавлений статусу віце-капітана. З інших джерел з'являлася інформація про рішення відібрати капітанську пов'язку після того, як Погба повідомив про бажання підписати контракт з Барселоною. У ганебному матчі Кубка ліги з Дербі, який завершився поразкою "дияволів" у серії пенальті, Поль участі за рішенням тренера не брав, але став для нього ідеальною ціллю, щоб зігнати злість.

На сьогоднішньому ранковому тренуванні між Моурінью та Погба виникла яскрава суперечка. Камера Sky Sports зняла, як француз прибіг до команди та почав вітатися з партнерами і персоналом, однак почув на свою адресу неприємні слова від наставника. Лице Поля вмить наповнилося ненавистю – схоже, він не очікував такого.

Гравець також різко відповів португальцю кількома фразами, а потім ще протягом хвилини відкрито висловлював незадоволення головним тренером. Лише після втручання офіцера прес-служби Джона Аллена Погба сховав свій гнів, хоча й знизав плечима, досі не розуміючи образливих слів Моурінью, інформує Daily Mail.

На фоні всіх цих подій преса знову вибухнула "сенсаціями" про наближення гучного трансферу. Погба нібито вже повідомив у клубі, що не бажає більше виступати за Манчестер Юнайтед. Marca запевняє – агент футболіста Міно Райола розпочав оцінку всіх можливих варіантів, щоправда, журналіст The Telegraph Джеймс Даккер сказав, що Райола відмовився коментувати ситуацію.

Ймовірність зимового трансферу оцінюють дуже високо, адже за новими правилами гравець може виступати більш як за один клуб у Лізі чемпіонів протягом сезону. Однак проблема в тому, що французу з зарплатою в 15 мільйонів фунтів та сумою відступних в понад 100 мільйонів фунтів не так легко знайти новий клуб.

Пріоритет футболіста – Ювентус. Однак "стара синьора" щойно придбала Кріштіану Роналду і викидати ще сотню мільйонів не готова. Для цього необхідно позбутися кількох важливих гравців. Інший давній претендент на Погба – Барселона. До цього варіанту сторони спонукає Міно Райола, але каталонці активно працюють над оптимізацією своїх фінансів, а потенційне придбання Погба серйозно вдарить по гаманцю.

За інформацією BBC, питання Погба повинен вирішити виконавчий директор Манчестер Юнайтед Ед Вудворд. Він або прийме пропозицію клубу, з яким домовиться Райола, або муситиме переконати гравця залишитися. Втім, якщо ж Вудворд вмовить Поля продовжувати виступи за "червоних дияволів", тоді невідомо, як на це відреагує Жозе Моурінью. Та й взагалі, поки ситуація буде туманною, навряд чи коуч зможе повноцінно робити ставку на Погба до січня.

Що стосується самого португальця, то він у букмекерів став лідером рейтингу головних претендентів на звільнення серед наставників АПЛ. 7 місце після 6 турів у чемпіонаті і виліт з Кубка ліги суттєво підбили стілець під Жозе Моурінью. Його запрошували, "щоб вигравати титули", але очікуваного успіху поки що немає. Ніяка скромна літня трансферна компанія не виправдає сеу Жозе.

Топ-8 крутих футболістів, яких недооцінив Моурінью