УКР РУС

Олімпік – Верес. Анонс матчу

30 июля 2017 Читати українською
Автор: Иван Вербицкий

Чи зможуть донеччани після вдалого з точки зору якості гри дебюту в єврокубках видати другий якісний поєдинок впродовж трьох днів?

Сьогодні в столиці очікується "народноклубне" нашестя. Сповнені наснаги і підтримки з боку керівництва Вереса палкі прихильники дебютантів збираються зробити матч рівненців на стадіоні імені Лобановського домашнім. Натомість клуб Олімпік вболівальницька тематика не цікавила навіть тоді, коли команда мала змогу грати в рідному місті. Нині ж донеччани всеціло поглинені в пошуки варіантів створення сенсації в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Київський матч з грецьким ПАОКом продемонстрував, що безнадійним аутсайдером двобою команда Романа Санжара не виглядає. І то як мінімум.

Третій тур української Прем’єр-ліги-2017/2018

Олімпік (Донецьк) – Верес (Рівне)

30 липня. 19:30. Київ. Стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського

Телетрансляція – канал "Футбол 2"

Судді: Д. Шурман (Київська область) – Є. Петраков, С. Приступа (обоє – Київ)
Резервний арбітр – С. Бойко (Іванків)
Спостерігач арбітражу – В. Мельничук (Сімферополь)

Дискваліфікованих і травмованих немає

Статистика протистояння

Між собою досі не грали ніколи

Родзинка

Олімпік і Верес залишилися єдиними учасниками поточного чемпіонату, які до цього моменту не пропустили жодного м’яча. Крім них, абсолютною надійністю тилів після двох турів могли похизуватися ще футболісти Сталі, але кам’янці вчора отримали два м’ячі від Шахтаря.

Орієнтовний склад

Олімпік: Кичак – Лук’янчук, Владіс-Еммерсон, Шабанов, Віталій Федорів – Володимир Доронін, Є. Цимбалюк – Поступаленко, Андрій Богданов, Моха – Біленький

Між двома матчами з ПАОКом основним гравцям Олімпіка не завадив би спочинок. Але кадровий потенціал у Романа Санжара не надто широкий (то, звісно, якщо не враховувати вміння тренера вдало вводити у склад молодих виконавців). Звичайно, певні зміни в порівнянні з четверговим матчем із греками будуть. Але зміни не надто радикальні. Скажімо, очікується вихід в основі після повернення в команду Антона Поступаленка. Також можна очікувати, що в центрі оборони зіграє Іллой-Айєт Валдіс-Еммерсон.

Верес: О-др Бандура – Сімінін, Борзенко, М. Іщенко, Адамюк – Г. Пасич, Карасюк, Є. Морозенко, Є. Пасич – Р. Степанюк, Гринь

Судячи з перших матчів, несподіваних кадрових рішень від наставника рівненців Юрія Вірта очікувати не доводиться. Можливі варіанти хіба з парою центральних хавбеків та дуетом нападників. Шукати щось треба, бо в перших двох матчах Верес попереду виглядав беззубо. "Нуль" в графі забиті м’ячі – цьому яскраве свідчення.

Ключ до гри. Олімпік

  1. Швидке відновлення кондицій після матчу з ПАОКом

  2. Мотивація Поступаленка

  3. Нестандартність Мохи

Ключ до гри. Верес

  1. Спроможність не притискатися до власних воріт і відповідати контрвипадами

  2. Олександр Бандура

  3. Мотивація Гриня і Борзенка в зустрічі проти команди, яка від їхніх послуг відмовилася

Маріуполь – Чорноморець. Анонс матчу