УКР РУС

Наші за кордоном: топ Ярмоленка, сюрприз від Девіча, Петряк тішить Реброва і ще порція голів від українців

17 сентября 2018 Читати українською
Автор: Любомир Кузьмяк

"Футбол 24" традиційно знайомить із найсвіжішими новинами з життя українських футболістів у національних першостях Європи.

Минулий тиждень вкотре виявився дуже успішним для наших земляків у європейських чемпіонатах. Тут і дубль Ярмоленка, який обговорюють усі ЗМІ, і переможний гол Петряка, який продовжує утримувати Ференцварош Сергія Реброва на першій сходинці угорської ліги. Серед приємних несподіванок – переможні голи Тараса Бондаренка (сербські Раднічки), Євгена Новака (македонський Вардар), Юрія Яковенка (данський Есб’єрг), Марко Девіча (азербайджанський Сабах), Максима Трусевича (вірменський Пюнік). Більше того, дублями відзначилися Роман Дебелко з естонської Левадії,Олексій Хобленко з брестського Динамо, Шандор Вайда з угорського Мезакьовешда та Микола Ковталюк з грузинської Діли. Також не оминемо дебютних матчів Артема Мілевського в Угорщині та Ігоря Жураховського в Естонії і класний поєдинок Руслана Степанюка в Казахстані. Словом, завдяки наполегливій праці українських футболістів маємо чимало підстав для радощів.

Англія

Нарешті це сталося! Андрій Ярмоленко зробив те, за що ми всі його так любимо. Вишуканий дубль у ворота Евертона і перші очки для Вест Хема.

Ярмоленко оформив дубль у ворота Евертона за 32 хвилини (ВІДЕО)

Українець може претендувати на роль не лише найкращого гравця цього матчу, який завершився перемогою лондонців 3:1, а й загалом всього туру. Тренерський штаб замінив Ярмоленка на 80-й хвилині. Крім того, Андрій отримав жовту картку.

Олександр Зінченко вперше в сезоні потрапив на лаву запасних Манчестер Сіті, який впевнено розібрався з Фулхемом (3:0).

_________________

Андрій Ярмоленко (Вест Хем) – 5 матчів, 2 голи, 2 ж.к., 187 хвилин

Олександр Зінченко (Манчестер Сіті)

Іспанія

Василь Кравець повернувся з розташування збірної і провів весь матч, а його Луго зазнав домашньої поразки від Ов’єдо (0:2). Оборона Луго відверто провалила подинок, а Кравець запам’ятався класною подачею зі штрафного, яка завершилася чи не найнебезпечнішим моментом господарів.

Іван Зотько у четвер зіграв 90 хвилин за Ельче в Кубку Короля проти Гранади (2:1), проте на вихідних не потрапив у заявку на поєдинок Сегунди.

Альбасете Романа Зозулі свій матч зіграє в понеділок проти Кадіса.

_________________

Андрій Лунін (Леганес)

Василь Кравець (Луго) – 4 матчі, 1 ж.к., 360 хвилин

Роман Зозуля (Альбасете) – 4 матчі, 1 гол, 3 ж.к., 335 хвилин

Іван Зотько (Ельче)

Німеччина

Євген Коноплянка пропускав матч Шальке через дискваліфікацію. Гельзенкірхенці поступилися менхенгладбахській Борусії (1:2).

Перервав програшну серію Дуйсбург, однак заслуги в цьому нашого Бориса Тащі, не так вже й багато. Одесит вийшов у старті своєї команди на матч проти Уніон Берліна, отримав жовту картку і був замінений на 76-й хвилині при рахунку 0:1. Протягом наступних двох хвилин Дуйсбург забив двічі і вийшов вперед (один гол на рахунку Річарда Сукута-Пасу, який замінив Тащі). І все ж в компенсований час «зебри» пропустили – 2:2.

________________

Євген Коноплянка (Шальке) – 1 матч, 1 ч.к., 90 хвилин

Борис Тащі (Дуйсбург) – 5 матчів, 2 ж.к., 305 хвилин

Франція

Пилип Будківський вийшов у старті Сошо на матч з Лансом (0:2), однак був замінений на 69-й хвилині, коли його команда вже двічі пропустила.

_________________

Пилип Будківський (Сошо) – 5 матчів, 200 хвилин

Бельгія

Руслан Маліновський пропускав протистояння з Андерлехтом через дискваліфікацію, а його команда зуміла перемогти (1:0). У складі гостей весь матч провів Євген Макаренко.

Гент Романа Яремчука зустрівся з Сент-Трюйденом Романа Безуса (Ігор Пластун сидів на лаві запасних) і поступився 1:2. Яремчук відіграв 76 хвилин і пішов з поля при рахунку 1:1. На 80-й хвилині Безус віддав гольову передачу на японця Даічі Камаду, який приніс перемогу Сент-Трюйдену. Вже через п’ять хвилин Роман отримав другу жовту картку і був вилучений з поля.

Пас Романа на 00:58, вилучення на 01:30

______________

Ігор Пластун (Гент) – 5 матчів, 450 хвилин

Євген Макаренко (Андерлехт) – 7 матчів, 2 ж.к., 630 хвилин

Роман Безус (Сент-Трюйден) – 7 матчів, 1 гол, 4 ж.к., 1 ч.к., 582 хвилини

Роман Яремчук (Гент) – 7 матчів, 2 голи, 1 ж.к., 579 хвилин

Руслан Маліновський (Генк) – 6 матчів, 4 голи, 3 ж.к., 410 хвилин

Єгор Назарина (Антверпен) – 4 матчі, 180 хвилин

Андрій Бацула (Кортрейк)

Валерій Лучкевич (Стандард)

Туреччина

Вперше у сезоні в заявку Кайсеріспора потрапив Олександр Кучер, який нещодавно був налаштований на прощання з клубом, що представляє місто Кайсері. Разом з Кучером за матчем проти Гезтепе (0:2) з лави запасних спостерігав Артем Кравець.

Євген Опанасенко також просидів весь поєдинок Коньяспора з Фенербахче (0:1) на лаві запасних.

Сівасспор Сергія Рибалки зіграв внічию з Ерзурумспором (2:2), а екс-динамівець був замінений на 83-й хвилині. Участі в гольових епізодах Сергій не брав.

У неділю ввечері дебютував в офіційному матчі за Різеспор Олександр Гладкий. Український нападник з’явився на полі на 89-й хвилині протистояння з Бурсаспором (1:1).

_________________________

Сергій Рибалка (Сівасспор) – 5 матчів, 439 хвилин

Євген Селезньов (Акхісар Беледієспор) – 2 матчі, 1 гол, 1 ч.к., 135 хвилин

Євген Опанасенко (Коньяспор) – 1 матч, 66 хвилин

Артем Кравець (Кайсеріспор) – 2 матчі, 6 хвилин

Олександр Кучер (Кайсеріспор)

Олександр Гладкий (Різеспор) – 1 матч, 1 хвилина

Греція

На тижні грецька ліга поповнилася черговим українцем. Талановитий вихованець Динамо Владислав Наумець відтепер виступатиме за Яніну, в якій вже грає Орест Кузик.

Хоча ні Наумець, ні Кузик не потрапили у заявку своєї команди на суботній матч Апполоном (2:1).

Євген Шахов провів 10 хвилин в матчі проти ОФІ (3:1), коли вже все було вирішено.

Дмитро Чигринський повернувся після травми у стартовий склад АЕК, а його команда вдома розгромила Паніоніос (4:0). Дмитро провів на полі весь матч і міг забивати, однак його випередив Езекіель Понсе, який відкрив рахунок в зустрічі.

_________________________

Євген Хачеріді (ПАОК) – 2 матчі, 2 ж.к., 180 хвилин

Євген Шахов (ПАОК) – 3 матчі, 1 ж.к., 190 хвилин

Орест Кузик (Яніна) – 1 матч, 90 хвилин

Дмитро Чигринський (АЕК) – 1 матч, 90 хвилин

Ілля Марковський (ПАОК)

Чехія

Тарас Качараба опинився на лаві запасних, а його Слован поступився Дуклі (0:2).

_________________________

Тарас Качараба (Слован) – 6 матчів, 1 ж.к., 540 хвилин

Данія

Черговим забитим голом відзначився Юрій Яковенко! Цього разу Есб’єрг переміг Оденсе (2:0), а наш нападник провів на полі 78 хвилин і оформив другий гол своєї команди. Після жахливого старту без перемог Есб’єрг набирає оберти

Гол Юрія на 01:35

Свій дебютний матч за Вендіссель провів Мирослав Славов. Українець, який майже всю свою кар’єру провів за кордоном, відіграв весь поєдинок, який завершився внічию з Хобро (1:1).

Минулого тижня данська Суперліга поповнилася ще одним українцем – Роман Мисак підписав контракт з Орхусом. Вихованець Карпат навіть потрапив у заявку на перший матч своєї команди, яка поступилася Хорсенсу (2:3).

__________________

Юрій Яковенко (Есб’єрг) – 8 матчів, 2 голи, 1 ж.к., 286 хвилин

Владіс-Еммерсон Іллой-Айєт (Вайле) – 3 матчі, 2 ж.к., 194 хвилини

Артем Довбик (Мідтьюланд) – 2 матчі, 1 ж.к., 89 хвилин

Мирослав Славов (Вендіссель) – 1 матч, 90 хвилин

Роман Мисак (Орхус)

Фінляндія

У четвер Сейняйокі Дениса Олійника здолав ТПС (1:0), а українець вийшов на поле на 73-й хвилині. Тоді ж поступився Марієхамн Ігоря Левченка, а наш воротар пропустив від ХІК двічі – 0:2. Хоча звинувачувати нашого кіпера, мабуть, не варто – шансів врятувати ворота у нього практично не було: удар з кількох метрів і вихід віч-на-віч.

__________________

В понеділок команди наших легіонерів зійдуться в очному протистоянні.

Ігор Левченко (Марієхамн) – 9 матчів, 16 пропущених голів, 810 хвилин

Денис Олійник (СІК) – 7 матчів, 2 голи, 475 хвилин

Сербія

Чудові новини із Сербії! Гол нашого Тараса Бондаренка на 85-й хвилині приніс перемогу його Раднічкам над Войводіною (1:0).

Гол Тараса на 03:50

__________________

Тарас Бондаренко (Раднічки) – 4 матчі, 1 гол, 300 хвилин

Сергій Кулинич (Спартак) – 2 матчі, 98 хвилин

Македонія

В другому матчі поспіль відзначився центральний захисник Вардара Євген Новак! Команда українця мінімально поступалася Шкупі, однак після перерви забила двічі і тріумфувала у підсумку. Переможний гол на 63-й хвилині забив саме Євген.

______________

Євген Новак (Вардар) – 5 матчів, 2 голи, 2 ж.к., 450 хвилин

Хорватія

Дмитро Льопа знову спостерігав з лави запасних за тим, як його Осієк зіграв внічию з Рієкою (1:1).

__________________________

Дмитро Льопа (Осієк) – 2 матчі, 1 ж.к., 89 хвилин

Словаччина

На тижні остаточно стало відомо, що Артем Сухоцький залишає Слован. Екс-гравець Зорі відтепер в пошуках команди.

Максим Третьяков вийшов на заміну на 72-й хвилині, коли його ДАК програвав Словану 0:2. Відразу після виходу українця на поле ДАК пропустив через помилку голкіпера, а потім двічі забив. Безпосередньої участі у голах Третьяков не брав.

Ілля Чередниченко був замінений на 53-й хвилині в матчі Подбрезова-Нітра (3:2). Українець пішов з поля, коли його команда поступалася з рахунком 1:2.

_______________

Данило Бескоровайний (Земплін) – 2 матчі, 157 хвилин

Максим Третьяков (ДАК 1904) – 4 матчі, 1 гол, 96 хвилин

Ілля Чередниченко (Нітра) – 3 матчі, 102 хвилини

Ілля Терещенко (Подбрезова) – 2 матчі, 21 хвилина

Станіслав Біленький (ДАК 1904) – 1 матч, 5 хвилин

Олександр Моргос (Тренчин)

Угорщина

Дебрецен Олександра Надя поступився Уйпешту (0:1). Наш воротар пропустив у середині першого тайму – удар вийшов сильним, точним і під перекладину. Без шансів для Олександра.

Артем Кичак тричі витягав м’яч із сітки власних воріт, а його МТК програв Пакшу (0:3). Євген Селін вийшов на поле на 74-й хвилині. Кичак одного разу виручив команду, однак третього голу могло не бути, якби Артем вийшов з воріт на перехоплення подачі з кутового.

Чергову перемогу здобув Ференцварош Сергія Реброва. І приємно, що її творцем став Іван Петряк.

Уродженець Черкащини забив єдиний гол у матчі з Гонведом, головним переслідувачем Ференцвароша.

В шостому для себе європейському чемпіонаті дебютував Артем Мілевський. Новачок Кішварди вийшов на поле у матчі проти Халадаша (4:1), коли його нова команда вела в рахунку 3:0. Весь матч за господарів відіграв Богдан Мельник, а за гостей – Юрій Габовда.

На лаві запасних Кішварди, крім Мілевського, було ще троє українців: Роман Карасюк (зіграв 12 хвилин), Темур Парцванія та Андрій Черепко.

Героєм матчу Мезакьовешд-Дьошдьор (4:2) став Шандор Вайда. Українець оформив дубль у ворота команди Сергія Шестакова, який відіграв перший тайм (на 11-й хвилині його команда горіла вже 0:3).

Перший гол Шандора

Другий гол екс-гравця Говерли та Нафтовика, який побіг святкувати до Михайла Месхі

___________________________

Сергій Ребров (Ференцварош) – 3 матчі: 2 перемоги, 1 нічия

Олександр Надь (Дебрецен) – 8 матчів, 10 пропущених голів, 1 ж.к., 720 хвилин

Артем Кичак (МТК) – 7 матчів, 12 пропущених голів, 1 ж.к., 630 хвилин

Євген Селін (МТК) – 7 матчів, 1 ж.к., 538 хвилин

Іван Петряк (Ференцварош) – 8 матчів, 4 голи, 2 ж.к., 631 хвилина

Темур Парцванія (Кішварда) – 4 матчі, 360 хвилин

Сергій Шестаков (Дьошдьор) – 6 матчів, 496 хвилин

Михайло Месхі (Мезакьовешд) – 6 матчів, 1 ж.к., 360 хвилин

Роман Карасюк (Кішварда) – 7 матчів, 353 хвилини

Юрій Габовда (Халадаш) – 6 матчів, 2 ж.к., 495 хвилин

Віктор Гей (Кішварда) – 4 матчі, 283 хвилини

Богдан Мельник (Кішварда) – 5 матчів, 450хвилин

Шандор Вайда (Мезакьовешд) – 6 матчів, 2 голи, 373 хвилини

Павло Лук’янчук (Кішварда) – 1 матч, 39 хвилин

Артем Мілевський (Кішварда) – 1 матч, 25 хвилин

Андрій Черепко (Кішварда)

Польща

Не найкращим чином провів вихідні Андрій Богданов. Українець вийшов у старті Арки на матч з П’ястом і вже на 11-й хвилині отримав жовту картку. Через 33 хвилини Богданов отримав ще одне попередження за відмашку і пішов з поля. Після перерви П’яст забив єдиний гол в матчі і переміг.

Антон Каніболоцький пропустив двічі, а його Медзь зіграла внічию з полоцькою Віслою (2:2). Ще одного разу українець врятував ворота після небезпечного удару суперника. Вини Каніболоцького у пропущених голах немає.

Олексій Дитятьєв провів матч на лаві запасних, а його Краковія поступилася Ягеллонії(1:3).

Володимир Костевич відновився після травми, однак всю гру з Легією також просидів у заміні (0:1).

___________________________

Олексій Дитятьєв (Краковія) – 7 матчів, 2 ж.к., 630 хвилин

Андрій Богданов (Арка) – 8 матчів, 2 ж.к., 479 хвилин

Антон Каніболоцький (Медзь) – 5 матчів, 7 пропущених голів, 450 хвилин

Володимир Костевич (Лех) – 2 матчі, 115 хвилин

Білорусь

У п’ятницю в мінському дербі Луч переміг Торпедо (3:1), а у воротах номінальних господарів весь матч провів дніпрянин Денис Шеліхов. Його єдиний пропущений гол вийшов доволі сумбурним – торпедівці в буквальному розумінні заштовхали м’яч за лінію воріт Шеліхова.

Наступного дня в протистоянні Мінська та Вітебська перемогу святкували гості (3:1). За мінчан весь матч провели Олександр Васильєв та Євген Бохашвілі, а за гостей – Артем Старгородський. Бохашвілі був дуже активним і фактично створив єдиний гол своєї команди, перехопивши м’яч неподалік воріт суперника. Не менш яскраво відіграв і Старгородський, який виконував майже всі стандарти Вітебська. Саме класна подача Артема зі штрафного завершилася третім голом у ворота мінчан – Євген Клопотський головою спрямував м’яч у ворота.

Непростий іспит складав могильовський Дніпро, який очолює українець Сергій Літовченко. Його команда зустрічалася з БАТЕ і поступилася з рахунком 1:3. За дніпрян весь матч провів Андрій Деркач (жовта картка в пасиві), а на 80-й хвилині вийшов Євген Чепурненко.

У стартовому складі Смолевичів на матч із Слуцьком вийшли Анатолій Тимофєєв та Сергій Рожок. Обидва українці зіграли по 90 хвилин, а їхня команда поступилася (1:2). Український воротар не впевнено зіграв на виході, коли гості відкрили рахунок, а потім припустився помилки в епізоді, який призвів до пенальті.

Олександр Нойок та Олексій Хобленко допомогли брестському Динамо перемогти Торпедо-БелАЗ (2:0). Вихованець Динамо оформив дубль ще в першому таймі – двічі красиво пробив головою.

Голи Олексія на 01:25 та 02:55

У складі команди із Жодино також зіграли два українці: Богдан Мишенко був замінений у перерві з жовтою карткою в пасиві, а Дмитро Юсов з’явився на полі на 62-й хвилині.

_________________

Сергій Літовченко (Дніпро Мг) – 4 матчі: 2 нічиї, 2 поразки

Сергій Рудика (Дніпро Мг) – 11 матчів, 1 гол, 4 ж.к., 876 хвилин

Андрій Деркач (Дніпро Мг) – 4 матчі, 1 ж.к.,360 хвилин

Євген Чепурненко (Дніпро Мг) – 4 матчі, 230 хвилин

Олександр Цибульник (Дніпро Мг) – 4 матчі, 288 хвилин

Артем Пилипенко (Дніпро Мг)

Артем Радченко (Дніпро Мг) – 7 матчів, 1 ж.к., 320 хвилин

Владислав Насібулін (ФК Мінськ) – 2 матчі, 1 гол, 118 хвилин

Олександр Васильєв (ФК Мінськ) – 18 матчів, 2 голи, 3ж.к., 1604 хвилини

Євген Бохашвілі (ФК Мінськ) – 5 матчів, 1 ж.к.,450 хвилин

Анатолій Тимофєєв (Смолевичі) – 21 матч, 25 пропущених голів, 1890 хвилин

Сергій Рожок (Смолевичі) – 14 матчів, 2 ж.к., 1134 хвилини

Олександр Каплієнко (Смолевичі) – 19 матчів, 4ж.к., 1623 хвилини

В’ячеслав Лухтанов (Смолевичі) – 9 матчів, 1 гол, 1 ж.к., 705 хвилин

Богдан Мишенко (Торпедо БелАЗ) – 17 матчів, 5 голів, 4 ж.к., 1212 хвилин

Дмитро Юсов (Торпедо БелАЗ) – 18 матчів, 3 голи, 902 хвилини

Олег Карамушка (Вітебськ) – 13 матчів, 1 гол, 1027 хвилин

Артем Старгородський (Вітебськ) – 4 матчі, 345 хвилин

Олексій Хобленко (Динамо Бр) – 4 матчі, 3 голи, 2ж.к., 283 хвилини

Олександр Нойок (Динамо Бр) – 4 матчі, 1 гол, 1 ж.к., 360 хвилин

Денис Шеліхов (Луч Мінськ) – 13матчів, 20 пропущених голів, 1170 хвилин

Михайло Калугін (Іслоч) – 3 матчі, 2 ж.к.,248 хвилин

Руслан Зубков (Неман) – 2 матчі, 54 хвилини

Олександр Батищев (Гомель) – 20 матчів, 1 гол, 1 ж.к., 1752 хвилини

Сергій Шаповал (Гомель) – 4 матчі, 2 голи, 2 ж.к., 360 хвилин

Дмитро Терещенко (Гомель) – 20 матчів, 4ж.к., 1789 хвилин

Бадрі Акубардія (Гомель) – 3 матчі, 1 гол, 263 хвилини

Казахстан

Черговим голом відзначився Руслан Степанюк. Його Жетису на виїзді зіграв внічию з Тоболом (2:2), а уродженець Нікополя відкрив рахунок у двобої.

Наприкінці зустрічі, коли Тобол двічі забив, Степанюк допоміг Жетису уникнути поразки. Спочатку влучив у штангу, а потім був першим на добиванні – пенальті! Воротар Тобола Дмитро Непогодов не врятував після удару Джепарова.

Сенсаційно на виїзді здобув три очки Акжайик Сергія Зайцева (прем’єрна перемога екс-тренера Карпат). У стартовому складі гостей вийшли четверо українців: Євген Боровик, Сергій Басов, Ігор Худоб’як та Амбросій Чачуа (усі зіграли по 90 хвилин). За Кайрат весь матч провів Адерінсола Есеола. Басову вдалося стримати одного з найкращих нападників ліги Есеолу, а Боровик зберіг ворота на замку. Наприкінці зустрічі гравці Акжайика забили єдиний гол в зустрічі.

Максим Драченко відіграв 80 хвилин за Кизил-Жар, який переміг на виїзді Іртиш (1:0).

По 90 хвилин провели за карагандинський Шахтар та Атирау Євген Ткачук та Різван Аблітаров відповідно. Вихованець кримського футболу віддав гольову передачу, скинувши головою м’яч на партнера під час подачі з кутового, і отримав жовту картку.

Володимир Аржанов допоміг Кайсару відібрати очки у лідера чемпіонату Астани. Вихованець запорізького Металурга провів на полі весь матч, який завершився нульовою нічиєю.

Аналогічний показник у Кирила Ковальчука. Його Ордабаси розійшлися миром з Актобе (0:0).

________________________

Роман Григорчук (Астана) – 8 матчів: 6 перемог, 2 нічиї

Сергій Зайцев (Акжайик) – 5 матчів: 1 перемога, 3 нічиї, 1 поразка

Ігор Худоб’як (Акжайик) – 22 матчі, 1 гол, 4 ж.к., 1538 хвилин

Андрій Ткачук (Акжайик) – 24 матчі, 1 гол, 2 ж.к., 2109 хвилин

Амбросій Чачуа (Акжайик) – 4 матчі, 360 хвилин

Євген Боровик (Акжайик) – 15 матчів, 2 ж.к., 22 пропущених голи, 1306 хвилин

Сергій Басов (Акжайик) – 25 матчів, 1 гол, 3 ж.к., 2250 хвилин

Адерінсола Есеола (Кайрат) – 8 матчів, 6 голів, 1 ж.к., 562 хвилини

Дмитро Непогодов (Тобол) – 21 матч, 1 ж.к., 20 пропущених голів, 1890 хвилин

Кирило Ковальчук (Ордабаси) – 23 матчі, 3 ж.к., 1934 хвилини

Руслан Степанюк (Жетису) – 5 матчів, 3 голи, 356 хвилин

Володимир Аржанов (Кайсар) – 20 матчів, 1 гол, 1 ж.к., 1517 хвилин

Різван Аблітаров (Атирау) – 21 матч, 4 ж.к., 1792 хвилини

Максим Драченко (Кизил-Жар) – 7 матчів, 1 ж.к., 574 хвилини

Олександр Стеценко (Кизил-Жар) – 4 матчі, 1 ж.к., 275 хвилин

Євген Ткачук (Шахтар Караганда) – 19 матчів, 1 гол, 4 ж.к., 1 ч.к., 1700 хвилин

Олександр Мігунов (Шахтар Караганда) – 15 матчів, 1 гол, 3 ж.к., 1231 хвилина

Кіпр

Нападник Євген Павлов був замінений на 57-й хвилині, коли його Докса мінімально перемагала Алкі. Після заміни українця його команда забила ще тричі і перемогла 4:0.

Ярослав Мартинюк вийшов у стартовому складі Ерміса на матч з АПОЕЛ і на 15-й хвилині міг відкривати рахунок. Вихованець Карпат класно прибрав суперника і чудово пробив лівою – перекладина. Проте згодом гості забили гол, який виявився єдиним у матчі.

А в компенсований час відбулося грандіозне побоїще – стінка на стінка. Як наслідок, чотири попередження і одне вилучення. Мартинюк обійшовся без покарань, адже мило спілкувався з суперником (на відео на 00:50).

________________

Євген Павлов (ДоксаКатокопіас) – 3 матчі, 1 ж.к., 215 хвилин

Ярослав Мартинюк (Ерміс) – 3 матчі, 1 гол, 2 ж.к., 270 хвилин

Болгарія

Денис Васильєв не потрапив у заявку на матч проти Лудогорця (1:2).

________________

Денис Васильєв (Верея) – 4 матчі, 327 хвилин

Молдова

Олег Єрмак відіграв 90 хвилин за Зорю, яка поступилася Сфинтул Георге (0:1).

Владислав Краєв та Богдан Бойчук, які до недавнього часу виступали за Металіст, провели по 90 хвилин у складі аутсайдера ліги Динамо-Авто в поєдинку з Петрокубом (0:3).

________________

Богдан Бойчук (Динамо-Авто) – 13 матчів, 1 гол, 2 ж.к., 1168 хвилин

Олег Єрмак (Зоря Бєльці) – 15 матчів, 5 ж.к., 1124 хвилини

Валерій Куценко (Сперанца) – 9 матчів, 1 гол, 2 ж.к., 711 хвилин

Владислав Краєв (Динамо-Авто) – 5 матчів, 2 ж.к., 417 хвилин

Олександр Лапін (Динамо-Авто) – 3 матчі, 252 хвилини

Азербайджан

Продовжує витворяти чудеса Марко Девіч! У четвертому матчі в футболці Сабаха легенда Металіста забила свій п’ятий гол. Марко знову не пішов з поля без результативних дій і пробив українця Дмитра Безотосного.

Цього виявилося достатньо для того, щоб Сабах переміг Габалу (1:0) і здійнявся на другу сходинку в чемпіонаті Азербайджану (на 76-й хвилині Габала отримала кількісну перевагу через вилучення суперника). 59 хвилин за Сабах провів Віталій Квашук.

Весь поєдинок за Нефтчі відіграв Кирило Петров. Його команда двічі забила в кінцівці зустрічі, перемогла Кешлю (2:0) і очолила турнірну таблицю. Варто наголосити, що перший гол команди з Баку допоміг створити саме Петров – він виграв боротьбу у штрафному майданчику під час подачі з кутового, далі був акробатичний прийом Мірабдулли Аббасова і гол Антона Кривоцюка.

________________

Марко Девіч (Сабах) – 4 матчі, 5 голів, 1 ж.к., 360 хвилин

Віталій Квашук (Сабах) – 4 матчі, 1 ж.к., 329 хвилин

Дмитро Безотосний (Габала) – 4 матчі, 4 пропущених голи, 360 хвилин

Кирило Петров (Нефтчі) – 3 матчі, 270 хвилин

Ігор Коротецький (Сабаїл) – 1 матч, 55 хвилин

Вірменія

Арцах та Арарат-Вірменія не виявили сильнішого (1:1), а наш Олександр Тупчієнко відіграв весь матч та отримав жовту картку.

Екс-гравець Шахтаря Максим Трусевич вийшов у стартовому складі Пюніка на матч з Араратом і допоміг забитим голом святкувати перемогу з рахунком 3:1.

Гол Максима на 12:10

________________

Максим Трусевич (Пюнік) – 5 матчів, 1 гол, 450 хвилин

Олександр Тупчієнко (Арцах) – 5 матчів, 392 хвилини

Дмитро Ховбоша (Бананц)

Данило Рябенко (Лорі)

Грузія

Продовжує боротьбу за звання найкращого бомбардира Еровнулі ліги Микола Ковталюк. Цього разу уродженець львівського Самбора оформив дубль (і віддав гольову передачу), а його Діла на виїзді обіграла Самтредіа з хокейним рахунком 5:3. За господарів весь матч провів Сергій Погорілий (пропустив 5 голів, однак при непереконливій грі відвертих помилок наш голкіпер не припустився) та Ігор Кошман (72 хвилини).

Ковталюк забив перший та останній голи у матчі. Українець має у своєму активі 13 голів і на один влучний удар відстає від Георгія Габедави, екс-гравця Маріуполя.

Голи Ковталюка на 00:10 та 02:35

Сергій Третяк вийшов на заміну в матчі проти тбіліського Локомотиву. Українець мав у розпорядженні 28 хвилин, а його Сіоні мінімально програвала столичній команді. До завершення зустрічі рахунок так і не змінився.

Кирило Дорошенко відіграв весь матч за Колхеті, який на виїзді розійшовся миром з Руставі (0:0).

В битві лідерів тбіліського Динамо та Сабуртало взяв участь Дмитро Іванісеня. Українець відіграв 56 хвилин і був замінений при рахунку 0:1 на користь гостей. До завершення зустрічі Динамо забило двічі і перемогло 2:1.

Олександр Азацький допоміг кутаїському Торпедо перемогти Чіхуру (1:0). Екс-гравець Чорноморця відіграв усі 90 хвилин і отримав жовту картку.

________________________

Дмитро Іванісеня (Динамо Тб) – 21 матч, 3 голи, 3 ж.к., 2052 хвилини

Микола Ковталюк (Діла) – 21 матч, 13 голів, 2 ж.к., 1285 хвилин

Сергій Погорілий (Самтредіа) – 6 матчів, 17 пропущених голів, 1 ж.к., 540 хвилин

Ігор Кошман (Самтредіа) – 6 матчів, 1 гол, 430 хвилин

Сергій Третяк (Сіоні) – 6 матчів, 408 хвилин

Дмитро Ульянов (Самтредіа) – 2 матчі, 178 хвилин

Єгор Смирнов (Самтредіа) – 3 матчі, 145 хвилин

Ілля Михальов (Колхеті) – 20 матчів, 7 голів, 5 ж.к., 1750 хвилин

Кирило Дорошенко (Колхеті) – 6 матчів, 471 хвилина

Олександр Азацький (Торпедо Кт) – 3 матчі, 1 ж.к., 270 хвилин

Латвія

Зміцнила своє лідерство Рига Віктора Скрипника, найкращого тренера чемпіонату Латвії у серпні, яка на виїзді перемогла Спартак з Юрмали (3:1). Весь матч за рижан відіграв Володимир Баєнко і відзначився автоголом.

Автогол Володимира на 02:55

Максим Марусич вийшов у старті РФШ, однак знову не забив, а його команда наприкінці зустрічі пропустила єдиний гол від Лієпаї.

Вентспілс на виїзді обіграв Метту (2:0), а Гіулі Манджгаладзе вийшов на заміну на 82-й хвилині.

___________________

Віктор Скрипник (Рига) – 8 матчів: 8 перемог

Максим Марусич (РФШ) – 19 матчів, 10 голів, 4 ж.к., 1628 хвилин

Володимир Баєнко (Рига) – 17 матчів, 3 голи, 7 ж.к., 1491 хвилина

Богдан Коваленко (Рига) – 8 матчів, 1 ж.к., 417 хвилин

Сергій Загинайлов (Рига) – 5 матчів, 2 голи, 269 хвилин

Гіулі Манджгаладзе (Вентспілс) – 6 матчів, 2 голи, 1 ж.к., 239хвилин

Артем Філімонов (Вентспілс) – 1 матч, 31 хвилина

Литва

Календар чемпіонату Литви сміливо можна назвати унікальним. Доволі важко зрозуміти його логіку, тому, наприклад, на вихідних було проведено лише один матч Судува-Паланга (5:0). Зате, починаючи з середи, практично щодня відбуватимуться поєдинки А-ліги.

________________

Тимофій Шеремета (Тракай) – 10 матчів, 14 пропущених голів, 900 хвилин

Руслан Марушка (Атлантас) – 6 матчів, 1 ж.к., 472 хвилини

Юрій Тетеренко (Атлантас) – 5 матчів, 1 ж.к., 406 хвилин

Юрій Захарків (Атлантас) – 6 матчів, 350 хвилин

Богдан Мицик (Атлантас) – 1 матч, 15 хвилин

Денис Хвалицький (Атлантас)

Денис Підручний (Стумбрас)

Естонія

Тур в Естонії розпочався з виїзної перемоги Нимме Калью Андрія Марковича над Таммекою (1:0). Українець відіграв весь матч і отримав жовту картку в компенсований час.

В неділю Левадія на виїзді розгромила Тулевик (4:0), а перші три голи забивали українці. Спочатку дубль оформив Роман Дебелко, а потім свій дебютний гол в першому ж матчі забив вихованець запорізького Металурга Ігор Жураховський.

Голи Романа на 00:20 та 00:45; Гол Жураховського на 01:15

Що стосується Дебелка, то на його рахунку вже 24 забиті голи і він лише на один влучний удар відстає від лідера бомбардирських перегонів Meistriliiga.

____________________________________

Роман Дебелко (Левадія) – 27 матчів, 24 голи, 3ж.к., 2207 хвилин

Юрій Ткачук (Левадія) – 23 матчі, 2 голи, 12 ж.к., 2054 хвилина

Андрій Маркович (Нимме Калью) – 24 матчі, 4 ж.к., 2108 хвилин

Олександр Сухаров (Пайде) – 12 матчів, 1 гол, 2 ж.к., 1014 хвилин

Ігор Жураховський (Левадія) – 1 матч, 1 гол, 90 хвилин