УКР РУС

Ліверпуль втримав важку перемогу над Вулверхемптоном завдяки скандальному рішенню VAR

29 декабря 2019 Читати українською

Матч 20-го туру АПЛ між Ліверпулем та Вулверхемптоном завершився мінімальною поразкою "вулвз"

Початок зустрічі дуже нагадував матч Вулверхемптона проти Манчестер Сіті до вилучення Едерсона. "Вовки" так само сконцентрувалися на обороні, досягнувши значного успіху – у першій третині першого тайму Ліверпуль нічого серйозного не створив, хоча суперник до самої перерви навіть жодного разу не сфолив. Мерсисайдці, однак тримали м'яч під контролем і вигравали підбирання, тож довго без гостроти матч тривати не міг.

Дебютний момент стався на 15-й хвилині, коли Вейналдум ударом головою замкнув подачу з кутового – над каркасом. На 19-й Фірміно стріляв з передачі Салаха, зачепивши при цьому Дендонкера, але Патрісіу зіграв надійно – як і на 20-й, коли Мане скинув м'яч на Салаха, а той зльоту пробив під поперечину. Найкраща змарнована можливість відкрити рахунок сталася на 30-й хвилині, коли Мане зачепився за "круглого" в штрафному й завдав щільного удару, однак він пролетів поруч зі стійкою. Арбітр помітив рикошет від Беннета й призначив кутовий, після розіграшу якого головою пробивав Фірміно – і знову забракло точності!

Після цього Вулверхемптон відвів гру від власних воріт хвилин на десять. Команди залишили "солодке" на ендшпіль першого тайму, в якому стався скандал. Спочатку Ліверпулю ледь не скасували чистий гол: Лаллана на 43-й хвилині плечем скинув м'яч з лінії карного майданчика на лівий край, звідки потужний удар в ближній кут завдав Мане – перш ніж зарахувати взяття воріт, арбітри близько двох хвилин дивилися на яскраво помітне плече Адама, вишукуючи гандбол. Зрештою, мерсисайдці повели у рахунку, а рефері додав до основного часу ще п'ять хвилин.

За цей час Вулверхемптон встиг відігратися. На 45+3-й хвилині гості провели атаку з прострілом Хонні з правого флангу, який пропустили на Нету – Педру ж потужно пробив у сітку. Втім, VAR помітив офсайд у Хонні, який можна вираховувати у міліметрах. Гол скасували, а в соцмережах Ліверпуль почали називати ЛіВАРпулем. Так чи інакше, на перерву команди пішли за мінімальної переваги мерсисайдців.

Другий тайм був більш динамічним, ніж перший. "Вулвз" прогнозовано додали в атакувальних діях, іноді доводячи показник володіння м'ячем до 70%. В перші 15 хвилин гості створили два непоганих моменти: на 48-й з дальньої дистанції вистрілив Моутінью (в руки Аліссону), а на 58-й Нету змістився на кут штрафного й завдав потужного удару з лівої – трохи неточно. Між цими епізодами розташувалося замикання подачі з кутового у виконанні Вейналдума – над поперечиною.

В середині тайму розмін моментами не зупинявся. Так, на 62-й хвилині подвоїти перевагу Ліверпуля міг Фірміно, який отримав передачу від Салаха й пробив з лінії штрафного над каркасом. Вулверхемптон відповів на 68-й після помилки ван Дейка на власній половині поля – Жота прорвався на правий край карного майданчика й потужно зарядив під ближній кут, змусивши Аліссона відверто рятувати "червоних". Після цього рівень гостроти дещо впав, хоча "вулвз" все одно виглядали агресивніше.

Завершення поєдинку пройшло доволі весело. Ліверпуль цілком міг закрити поєдинок на 80-й хвилині після контратаки 4-в-4 з пасом Фірміно в штрафний на Салаха, однак Мохамед у вирішальний момент відпустив від себе м'яч. Хіменес ледь не покарав за недбалість на 83-й, отримавши діагональ, прибравши Трента й витріливши з правого краю карного майданчика – Гомес в останній момент встиг підставити ногу. На 88-й та 89-й метрів з 20-ти вище воріт пробивали Моутінью та Саісс, а вже у компенсований час Вінагре увірвався у штрафний і завдав удару з гострого кута в ближню дев'ятку – трішки неточно!

Зрештою, фінальний свисток зафіксував важку перемогу Ліверпуля з мінімальним рахунком. Мерсисайдці набрали 55 очок і відірвалися від Манчестер Сіті вже на 16 пунктів, однак "містяни" прямо зараз проводять поєдинок з Шеффілдом. Вулверхемптон з 30 заліковими балами опустився на восьму сходинку.