УКР РУС

Ліверпуль – Манчестер Сіті та ще 4 матчі вікенду, які неможливо пропустити

12 января 2018 Читати українською
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду.

Байєр – Баварія

12 січня, 21:30. Леверкузен, "Бай-Арена"

Телетрансляція на каналі "Сетанта Спорт+"

Влітку очне протистояння Баварії та Байєра відкривало чемпіонат, а тепер зустрічає прихильників німецького футболу з канікул. Мюнхенці зимували на чолі турнірної таблиці з 11-очковим гандикапом над переслідувачами. Юпп Хайнкес повернув чемпіону солідність і стабільність, однак в останніх матчах року команда підсіла. До паузи вдалося "доїхати" мінімальними перемогами, а тепер сподіваємося побачити свіжість і кращу фізичну підготовку "зірки півдня".

Байєр пішов на перерву з 12-матчевою безпрограшною серією, яка підняла команду в основну групу переслідувачів. "Аптекарі" сподіваються на позитивний підсумок протистояння, скоса поглядаючи на лазарет суперника. З травмами Нойєра й Алькантари "ротен" вже звиклися, без Хуммельса можна обійтися парою Боатенг-Зюле, а от пошкодження Лєвандовскі трішки б'є по фаворитизму гостей. Подивимося, як новачок Сандро Вагнер замінить найкращого бомбардира в першому офіційному матчі. Хайко Херрліх, у свою чергу, кадрових втрат не має – повернувся до тренувань навіть Владлен Юрченко.

Прогноз "Футбол 24": Мінімальна перемога Баварії – 1:2.

Реал – Вільяреал

13 січня, 17:15. Мадрид, "Сантьяго Бернабеу"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Реалу досі ніяк не вдається знайти переможну стежину в Прімері. 4 місце, 16 очок до Барселони і 5 балів відставання від другого місця. На "Сантьяго Бернабеу" криза – заперечувати це безглуздо. Щоб повернути впевненість і відновити мікроклімат в команді, "вершкові" повинні почати стабільно перемагати. І навіть відсутність травмованих Серхіо Рамоса та Каріма Бензема не може стати виправданням в разі чергового провалу.

5 причин, чому Реал настільки провалився за 6 місяців 2017 року

Найближчий суперник мадридців також переживає смутні часи – Вільяреал здобув лише дві вікторії в 7 попередніх турах. Нав'язати боротьбу нехай і такому нестабільному Реалу завадять кадрові проблеми. Віктор Руїс дискваліфікований, а Роберто Соріано, Нікола Сансоне та Рубен Семеду лікуються. Окрім цього, деякі основні футболісти "жовтої субмарини" посеред тижня відіграли в Кубку Іспанії, тоді як "реалісти" на матч-відповідь проти Нумансії виставили другий склад.

Прогноз "Футбол 24": Впевнена вікторія Реала – 3:1.

РБ Лейпциг – Шальке

13 січня, 19:30. Лейпциг, "Ред Булл Арена"

Телетрансляція на каналі "Сетанта Спорт+"

Щільність верхньої частини турнірної таблиці Бундесліги дуже висока: друге і восьме місця розділяє лише 4 очки. В таких умовах друга сходинка Шальке за підсумками першої частини сезону досить умовна – поразка прямому конкуренту Лейпцигу та успіхи інших сусідів по таблиці можуть відкинути "кобальтових" навіть за межі єврокубкової зони. 3 останні виїзні матчі чемпіонату вони звели до нічиєї, 2 з яких героїчно врятували перед фінальним свистком. Команді складно тримати баланс протягом всієї гри без травмованого лідера Горецки. Може дебютувати в Бундеслізі в стартовому складі П'яца, тоді як вихід в основі Євгена Коноплянки менш ймовірний.

Шальке підписав П'яцу, який заявив свої претензії на місце Коноплянки: що це означає

Лейпциг мав усі шанси вдруге поспіль відсвяткувати Різдво у статусі віце-лідера першості, але грудень хлопці Ральфа Хасенхютля провалили – з урахуванням Ліги чемпіонів 5 безвиграшних матчів (в усіх, враховуючи рівень суперників, "бики" вважалися фаворитами). Атака РБ після відпустки виглядає досить проблемно: Форсберг травмований, а Вернер і Поульсен не в оптимальних кондиціях. Інша справа, що досі підводила, головним чином, оборона. Але й там є втрата – лікується Хальстенберг.

Прогноз "Футбол 24": Нічия за ігрової переваги господарів – 1:1.

Ліверпуль – Манчестер Сіті

14 січня, 18:00. Ліверпуль, "Енфілд"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Черговий матч Манчестер Сіті проти топ-команди викликає одне-єдине запитання – "містяни" нарешті програють в АПЛ? Ліверпуль підсилив оборону ван Дейком, але продав Коутінью. Відхід бразильця давно прогнозувався, тому Юрген Клопп мав достатньо часу на те, щоб прожити цей момент максимально безболісно. Так би воно й було, якби не пошкодження Салаха. За прогнозами лікарів, Мохамед все ж зможе в неділю зіграти, однак чи витримає він інтенсивний командний пресинг на чужій половині поля – невідомо. Також господарям бракуватиме травмованого Хендерсона.

Постійний тиск на оборону Манчестер Сіті – шлях до успіху для "червоних". В них є для цього і ресурси, і необхідний ігровий запал. Одвічна фраза "хто, як не ..., зможе зупинити манкуніанців" стосовно Ліверпуля звучить найбільш органічно. Матч першого кола завершився розгромом мерсисайдців (5:0), однак там погоду зробило вилучення Мане, до якого вони виглядали цілком пристойно. Ліверпулю дуже потрібен цей успіх, адже Челсі та Манчестер Юнайтед мають +2 і +3 за очками відповідно. А от Хосеп Гвардіола вже може не дивитися в турнірну таблицю (15 пунктів переваги над найближчим переслідувачем) – головною інтригою залишається те, чи пройде каталонець всю дистанцію без поразок.

Прогноз "Футбол 24": Важкий успіх Ліверпуля – 2:1.

Реал Сосьєдад – Барселона

14 січня, 21:45. Сан-Себастьян, "Аноета"

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Середина сезону, а Барселона однією рукою вже тримає чемпіонський титул. Повна домінація каталонців як за результатами, так і по грі. 4 останні тури Мессі і компанія відіграли із загальним рахунком 12:0, а в турнірній таблиці різниця голів складає +41. Повернувся після тривалого простою Усман Дембеле, незабаром у розпорядження Ернесто Вальверде надійде Філіппе Коутінью, а попереду ще й "солодкий" календар.

В останні роки виїзди в Сан-Себастьян були проблематичними для "блаугранас": 4 з 5 попередніх дуелей на "Аноеті" в рамках Ла Ліги виграв Сосьєдад. Цього разу каталонці мають все для того, аби покращити статистику – зараз баски далекі від ідеалу, 1 перемога у 8 матчах в усіх турнірах. Щоправда, теж несподівана – програла Севілья. Невже Реал Сосьєдад створить ще одну сенсацію, завдавши Барселоні першої поразки в сезоні?

Прогноз "Футбол 24": В другій половині матчу Барселона втілить свою перевагу в гол – 0:1.

Єррі Міна – новий Дані Алвес Барселони: кого підписав каталонський клуб