УКР РУС

Ліга Європи 2018/19: ТОП-5 матчів 2 туру

4 октября 2018 Читати українською

Сьогодні ввечері відбудеться 2 тур Ліги Європи сезону 2018/19. "Футбол 24" представляє анонс найцікавіших матчів туру.

1. Зальцбург – Селтік

Четвер, 4 жовтня, 19:55

Зальцбург, Ред Булл Арена

Лідери групи B зійдуться в очній дуелі на полі Зальцбурга. Австрійці у першому турі доволі несподівано на виїзді обіграли своїх "побратимів" з Лейпцига, а незмінний чемпіон Шотландії останніх сезонів мінімально переміг Русенборг лише завдяки пізньому голу Лі Гріффітса.

У минулий вікенд обидва сьогоднішні суперники здобули перемоги у внутрішніх чемпіонатах, проте з огляду на останні результати очевидним фактом є те, що Зальцбург знаходиться у значно кращій формі у порівнянні з "кельтами". Підопічні Брендана Роджерса впродовж вересня "забуксували" навіть у чемпіонаті Шотландії, а у двох виїзних поєдинках проти Сент-Міррена та Кілмарнока здобули лише 1 пункт та перебувають зараз лише на п’ятій сходинці турнірної таблиці чемпіонату, що, безумовно, є неприйнятним для Селтіка. Окрім цього, великою проблемою для "кельтів" останнім часом є реалізація гольових моментів: усі три вересневі перемоги Селтіка над опонентами були здобуті з однаковим рахунком – 1:0.

УЄФА назвав символічну збірну 1-го туру групового етапу Ліги Європи

Зальцбург, в свою чергу, є повним антиподом цього Селтіка, австрійці рідко забивають менше ніж 3 голи за гру, а в останніх п’яти поєдинках сезону забили у ворота суперників 19 голів, включно з двома "внутрішньоавстрійськими фестивалями" (6:0 проти Шваца у Кубку країни та 4:1 проти Вольфсберга у чемпіонаті) на минулому тижні.

Наставник Селтіка Брендан Роджерс переживає непрості часи

Щодо кадрової ситуації, австрійський клуб через травми не розраховує на правого бека Фаркаша та молодого центрфорварда Даку, проте обидва не є визначальними для цієї команди гравцями. У Селтіка ж є величезні проблеми в центрі оборони, де чемпіон Шотландії не зможе розраховувати на одразу трьох гравців: Айєра, Шимуновіча та Бенковіча. Також під великим питанням участь в грі молодого французького нападника – Одсонна Едуара, який приєднався до команди влітку з ПСЖ.

Прогноз Футбол 24 – 3:1

Селтік дуже мало забиває, Селтік погано грає на виїзді, Селтік має кадрові проблеми у центрі захисту. І все це на фоні команди, яка прекрасно виглядає в домашніх поєдинках, багато забиває та полюбляє грати (і що найголовніше – досить успішно) в Лізі Європи. Австрійці переможуть кризових "кельтів", очолять турнірну таблицю групи В, та, цілком можливо, наблизять відставку Брендана Роджерса.

2. Ворскла – Спортінг Лісабон

Четвер, 4 жовтня, 19:55

Полтава, Ворскла імені Олексія Бутовського

Підопічні Василя Сачка продовжують свій єврокубковий вояж, і спробують відібрати очки у лісабонського Спортінга. Португальський гранд у першому турі ЛЄ впевнено обіграв Карабах (2:0), а Ворскла заслужила багато компліментів за демонстрацію характеру у Лондоні, де Чеснаков та Шарпар підсолодили полтавцям гіркоту поразки, але тепер слід думати про те, як не стати простим глядачем на святі під назвою "Ліга Європи". Безумовно, Спортінг є більш класною та досвідченою командою, яка, до речі, жодного разу не програвала в Україні (5 перемог та 1 нічия), але є передчуття, що Ворскла "лісабонських левів" так просто не відпустить.

Ліга Європи повертається до Полтави після семирічної перерви, а єврокубкові поєдинки викликали в місті значно більший ажіотаж, ніж матчі УПЛ. Вже сьогодні трибуни полтавського стадіону Ворскла ім. Олексія Бутовського будуть незвично заповненими, і активна підтримка місцевої публіки має додати сил підопічним Сачка. Сім років тому Ворсклі вдалося здобути два очки в шести поєдинках ЛЄ в компанії Копенгагена, Ганновера та Стандарда, зараз же групу полтавської команди навряд чи можна назвати слабшою, але битися за очки потрібно все одно.

Кобахідзе отримав травму та може вже не зіграти у цьому році

Ворскла у сьогоднішньому матчі не розраховує на Олександра Кобахідзе, який зазнав серйозної травми плеча, також продовжує процес відновлення Денис Васін. У Спортінга проблем аж ніяк не менше: не допоможуть "левам" Матьє, Стураро та Бас Дост, також під питанням участь в грі Баттальї та Бруно Сезара.

Нані є капітаном та найрезультативнішим гравцем Спортінга на старті сезону

У минулий вікенд Ворскла та Спортінг обіграли своїх суперників по внутрішній першості з однаково впевненим рахунком – 2:0, але якщо Ворскла з останніх п’яти матчів в усіх турнірах поступилася лише лондонському Арсеналу, то Спортінг двічі втратив очки у принципових матчах португальської Суперліги проти Бенфіки (1:1) та Браги (0:1). Хоча, звичайно ж матчі проти Бенфіки аж ніяк не можна порівнювати з поєдинками проти Чорноморця та Карпат (при всій повазі до одеського та львівського колективів). А от перемогу над Зорею після виснажливого з усіх точок зору виїзду на Емірейтс підопічні Сачка однозначно можуть занести собі в актив. До речі, саме в той вікенд, коли Ворскла перемагала Зорю, Спортінг програвав Бразі, яка припинила виступи в єврокубках цього сезону саме після двоматчевої дуелі з "мужиками" Вернидуба.

Прогноз Футбол 24 – 1:2

Ворскляни на власному полі спробують нав’язати боротьбу іменитому супернику, але клас та досвід гравців Спортінга має зробити свою справу. Будемо раді помилятися.

3. Мілан – Олімпіакос

Четвер, 4 жовтня, 19:55

Мілан, Сан Сіро

Вивіска цього матчу не загубилася б на фоні лігочемпіонських протистоянь, але гра та останні результати обидвох сьогоднішніх суперників зараз є далекими від того, що звикли бачити їхні вболівальники. Олімпіакос за підсумками минулого сезону в Греції не лише втратив "корону" чемпіона країни, а й навіть не зміг посісти другу позицію, через що не кваліфікувався до Ліги чемпіонів. Зараз же підопічні Педру Мартінша знаходяться на п’ятій позиції грецької Суперліги, щоправда, відставання від ПАОКа, який йде першим, складає лише 1 пункт.

Мілан влітку суттєво оновився в кадровому плані, змінив власника, майбутнє "россонері" зараз виглядає значно більш оптимістичним, ніж декілька місяців тому. Хоча, останнім часом підопічних Дженнаро Гаттузо добряче "лихоманить" (лише дві перемоги в п’яти останніх поєдинках), і наслідком таких результатів стає поява чуток про можливу заміну Ріно на Антоніо Конте. Але сам Гаттузо не звертає на це уваги, а результат останнього поєдинку Мілана в рамках Серії А проти Сассуоло (виїзна перемога 4:1) став однією з головних несподіванок туру в італійській першості, особливо враховуючи той факт, що Мілан, за відсутності травмованих Ігуаїна та Кутроне фактично грав без номінальних нападників.

Олімпіакос в минулий вікенд зазнав домашньої поразки від ПАОКа (0:1) та спробує сьогодні реабілітуватися перед власними вболівальниками, але зробити це буде непросто. Грекам банально не вистачає класних гравців, а найгостріший виконавець – Елабделлауї має лише 3 бали (гол та два асисти) за системою "гол+пас" в п’яти поєдинках цього сезону та є при цьому правим захисником. Зірковості цьому складу Олімпіакоса потенційно може додати присутність на полі іменитого ветерана – Яя Туре, проте питання участі івуарійця в сьогоднішній грі поки що залишається відкритим.

Іспанський вінгер Сусо є одним з лідерів сучасного Мілана

Стартовий тур в групі F вийшов найспокійнішим в усьому турнірі, і якщо Мілан спромігся на один-єдиний виїзний гол у матчі проти люксембурзького Дюделанжа, то Олімпіакос з Бетісом так і не змогли забити один одному у Піреї. Результат сьогоднішньої гри продемонструє, чи готовий Олімпіакос поборотися за вихід з групи, а Мілан має прекрасний шанс збільшити відрив від потенційних конкурентів. В прекрасній формі перебувають лідери "россонері" у середній лінії: якщо Кессьє, Бонавентура та Сусо продовжуватимуть демонструвати таку ж впевнену гру, то суперників рівня нинішнього Олімпіакоса Мілан має обігрувати навіть без номінальних форвардів. Що відрізняє цей Мілан від торішнього, так це глибина складу. Новачки Рейна, Лаксальт, Бакайоко, Халіловіч та Кастільєхо завдяки власних вмінь та досвіду мають допомогти команді успішно виступати одразу на кількох фронтах.

Гаттузо має 3 матчі, щоб виправити ситуацію в Мілані

Гаттузо в сьогоднішній грі не розраховує на травмованих Кальдару, Конті та Монтоліво. Все ще не грає через виявлені проблеми з серцем Іван Стрініч, а участь Ігуаїна в матчі проти греків залишається під питанням, а от Кутроне вже відновився після свого пошкодження та має всі шанси вийти на поле Сан Сіро з перших хвилин. Олімпіакос відправився на поєдинок проти Мілана в своєму найсильнішому на сьогодні складі.

Прогноз Футбол 24 – 2:0

Олімпіакос намагатиметься дати бій іменитому супернику, проте Мілан все ж переможе суперника та закріпиться на першій сходинці турнірної таблиці групи F.

4. Айнтрахт – Лаціо

Четвер, 4 жовтня, 22:00

Франкфурт-на-Майні, Коммерцбанк-Арена

Айнтрахт та Лаціо розіграють між собою проміжне перше місце в групі H. На старті турніру обидві команди здобули перемоги з однаковим рахунком – 2:1, проте, якщо домашня "вікторія" Лаціо над кіпрським Аполлоном виглядає досить скромно, то підопічні Аді Хюттера створили гучну сенсацію, обігравши в гостях фіналіста минулого розіграшу ЛЄ – Марсель.

До сьогоднішньої дуелі команди підходять у різному настрої. Айнтрахт в минулий вікенд продемонстрував власним вболівальникам, як виглядає "світло в кінці тунелю", розгромивши Ганновер – 4:1, а от римські "орли" Сімоне Індзагі після п’ятиматчевої переможної серії програли один з двох найпринциповіших для себе матчів кожного сезону Серії А – римське дербі (1:3).

Римські "орли" серйозно налаштовані захопити лідерство у групі H

У німецької команди слід в першу чергу виділити результативного французького нападника Алле (три голи та чотири асисти в шести поєдинках за клуб цього сезону) та Анте Ребіча, який вже відновився після травми, а в двох останніх поєдинках за Айнтрахт двічі забив та віддав гольову передачу. З римської сторони загрозу вже звично слід очікувати від Чіро Іммобіле (4 голи в 7 матчах), Мілінковіча-Савіча та Луїса Альберто, хоча останні двоє поки що не демонструють свою найкращу гру.

Мілінковіч-Савіч та Іммобіле продовжили контракти з Лаціо до 2023 року

Щодо кадрових втрат, їх значно більше у господарів поля, особливо це стосується захисної лінії. Два основні центрбеки (Сальседо та Абрахам), основний лівий захисник – Єтро Вільямс та основний правий оборонець – Чендлер. Втрати усіх вищевказаних виконавців вплинули на рішення Хюттера зіграти у три захисники проти Лейпцига та Ганновера, що в принципі, себе виправдало, адже Айнтрахт в цих поєдинках пропустив лише по одному м’ячу і, зокрема, завдяки відносній надійності в обороні здобув важливі очки у Бундеслізі.

У Лаціо ж серед втрат можна відзначити хіба що травми Раду та Лукаку, але обидва цього сезону не є визначальними гравцями для команди Сімоне Індзагі.

Прогноз Футбол 24 – 1:2

Айнтрахт намагатиметься здобути позитивний результат на власному полі, але Лаціо є більш класною командою та має значно менше кадрових проблем. Окрім того, римлянам також допоможе спортивна злість після поразки від Роми в надпринциповому матчі.

Карабах – Арсенал: Мхітарян не поїде на матч через страх за свою безпеку

5. Андерлехт – Динамо Загреб

Четвер, 4 жовтня, 19:55

Брюссель, Констант Ванден Сток

Андерлехт у матчі 1 туру ЛЄ зазнав прикрої поразки у Трнаві (0:1), а загребське Динамо вдома несподівано розбило Фенербахче – 4:1. Не те, щоб перемога хорватів над одним з турецьких грандів стала несподіванкою, проте дійсно мало хто чекав, що Фенербахче буде декласований загребською командою з таким рахунком. Як підсумок, Динамо приїжджає до Брюсселя в ролі головного фаворита групи.

Андерлехт останнім часом суттєво "лихоманить", команда здобула лише одну перемогу в останніх п’яти поєдинках, але у внутрішньому чемпіонаті найтитулованіший бельгійський клуб все ще перебуває у трійці лідерів. Не дивлячись на відверто не найкращі результати, хочеться відзначити той факт, що влітку склад Андерлехта поповнили одразу 15 новачків, і, можливо, цій команді ще необхідний час, для того щоб продемонструвати свій максимум.

Ударна сила Андерлехта в атаці – хорват Сантіні та бельгієць Дімата

Цікавим моментом, який слід відзначити в контексті сьогоднішньої гри, є те, що головною ударною силою Андерлехта в атаці є кремезний хорватський центрфорвард Іван Сантіні (вісім голів та один асист у дев’яти матчах за клуб у цьому сезоні), якому доведеться зіграти проти великої кількості своїх співвітчизників у складі Динамо. Також гарно розпочав сезон молодий бельгійський нападник з конголезьким корінням – Ландрі Дімата, на рахунку якого п’ять голів та один асист. Не можна забувати й про можливий "український слід" у цьому протистоянні. Євген Макаренко перебрався до Андерлехта з Кортрейка та по праву вважається гравцем основної обойми, граючи переважно на позиції опорного хавбека.

УЄФА призначив українських арбітрів на матчі Ліги Європи

У загребському Динамо є свій результативний дует форвардів Гаврановіч – Петковіч (6 голів та 2 асисти на двох), щоправда, підопічні Ненада Бєліци зазвичай грають з одним центральним нападником, отже ігровий час як правило розподіляється між двома вищезазначеними центрфорвардами. В контексті ефективності краще виглядає орендований у Болоньї Петковіч, який тричі відзначився у п’яти своїх поєдинках за Динамо в сезоні.

Прогноз Футбол 24 – 1:1

Андерлехт в останніх матчах рідко забиває більше одного м’яча за гру, а Динамо Загреб на виїзді як правило грає у значно менш результативний футбол, ніж вдома, отже, скоріш за все, гра закінчиться внічию, а суперники обміняються голами.

Артур Киселевський, Футбол 24

"Шахтар і Динамо грали між собою чесно". Томаш Хюбшман капітанить у Яблонці і мріє обіграти киян – наш ексклюзив