УКР РУС

"Якщо ти підеш, то я отримаю гроші на Мессі". Чому конфлікт Роналду та Переса – це блеф досвідчених гравців

18 января 2018 Читати українською
Автор: Владимир Лесько

Нападник Реала Кріштіану Роналду знову почувається нещасливим у мадридському гранді та начебто надумав покинути клуб. Що відбувається з португальцем, спробує з'ясувати "Футбол 24".

Чому Роналду нещасливий в Реалі

32-річний португалець, який лише в кінці 2016-го продовжив свій контракт з Реалом, вважає, що клуб повинен переглянути фінансові складові угоди. Все дуже просто. На думку Кріштіану, його зарплата має відповідати рівню 5-разового володаря "Золотого м'яча" та 2-разового переможця премії FIFA "The Best". За інформацією мадридських ЗМІ, Кріш почувається ображеним на президента мадридського гранда Флорентіно Переса, оскільки посідає лише 5-те місце серед найбільш високооплачуваних гравців планети. Роналду випереджає Мессі (50 млн євро у рік), Неймар (36) та навіть Лавессі (23) з Оскаром (24). Португалець вважає таку ситуацію неприпустимою, адже його "жалюгідний" 21 млн євро і близько не стоїть з окладом найпринциповішого суперника, який виступає за Барсу. "Я повинен заробляти, принаймні, не менше, ніж Лео", – жаліється Кріштіану своєму найближчому оточенню.

NHL Неймар, Азар, Лєвандовскі: Реал планує революційну заміну атаки BBC, але це потребує астрономічних затрат

Флорентіно Перес поки що всіляко відтерміновує перемовини з Роналду і має на це дві вагомі причини. По-перше, бос "вершкових", зважаючи на провальні виступи Реала та португальця у Ла Лізі, вважає, що зараз не найкращий момент переглядати його контракт. "Вони завжди мені говорять "завтра", – цитують Рона в El Chiringuito. А по-друге, Пересу, схоже, набрид регулярний шантаж з боку Роналду, який не вперше завуальовано звинувачує у своїх бідах президента. "Як би моя воля, то я б завершив тут кар'єру, але не я керую клубом", – сказав Кріш одразу після клубного ЧС.

Та й португальцеві вже далеко на 20, щоб продовжувати йому контракт на захмарних умовах. Зважаючи на заплановану кадрову революцію, Флорентіно розуміє, що бюджет клубу може просто луснути від таких витрат. Барселона у випадку з Мессі могла задіяти гроші від трансферу Неймара, а Мадрид додаткових ресурсів на контракт Кріша поки що просто не має, або робить вигляд, що не має...

Роналду та Перес не вперше взаємно блефують

Видання AS згадує, що Роналду завжди публічно страждав, перш ніж підписати нову угоду з королівським клубом. Вперше Кріштіану засумував у 2012 році. В коментарі іспанським ЗМІ після матчу проти Гранади, коли він оформив дубль, але не святкував голів, португалець так і сказав: "Я почуваюся засмученим і клуб це знає". Тоді Роналду бунтував через те, що за три роки перебування у мадридському клубі, йому жодного разу не запропонували покращити контракт. Хоча в Манчестері за аналогічний період Крішу начебто аж тричі піднімали зарплату. У відвертій розмові на підвищених тонах з португальцем Перес випалив: "Якщо ти підеш, то я отримаю гроші на Мессі" (інформація AS). У таких стосунках Роналду та Флорентіно прожили майже рік, покине не з'явились чутки, що португалець може перейти в ПСЖ за 200 млн євро. Лише зараз Перес пішов на зустріч Кріштіану і сторони перепідписали угоду.

Мирне співіснування Роналду та Переса тривало лише два роки. У 2015-му Кріштіану розлютив свого боса публічним фліртом з ПСЖ. Спочатку португалець начебто сказав тодішньому наставнику французького гранда Лорану Блану, що був би не проти пограти під його керівництвом, а згодом запалив у Kicker: "Покинути Реал? Чому б і ні". Коли Флорентіно викликав португальця на килим, той заявив, що ЗМІ неправильно інтерпретували його слова. Рон очікував, що Перес, можливо, обговорить з ним потенційну пролонгацію контракту, однак президент вів себе так, ніби його абсолютно не хвилює це питання. Відтак Кріш знову засумував, а найближче оточення гравця регулярно зливало у ЗМІ інформацію, що він може покинути Мадрид. Лише незадовго до публічної підтримки Роналду з боку Зідана, який заявив, що португалець має завершити кар'єру в Реалі, Флорентіно розтанув та продовжив з португуальцем контракт, чинний до 2021 року.

Черговий приступ суму та... новий контракт?

Влітку 2017 року видання A Bola підірвало інформаційний простір новою бомбою щодо Роналду, який начебто "твердо вирішив покинути Мадрид через проблеми з податками". Кріштіану у таборі збірної Португалії скаржився партнерам, що не відчуває підтримки з боку керівництва Реала у вирішенні його проблеми. Флорентіно Перес, розуміючи куди хилить капризна зірка, публічно не надавав цим чуткам серйозного значення. Обоє знову вдались до блефу: Роналду робить вигляд, що йде, а Флорентіно зображає черству людину, бо розуміє, яка сума стоїть на кону. Як і раніше, джерела близькі до португальця роблять усе, щоб ЗМІ розповіли про його "горе". Манчестер Юнайтед, ПСЖ, божевільні контракти з Китаю – Роналду "готовий піти у будь-який момент". Але чи готовий насправді? Адже історія стосунків Кріштіану та Флорентіно радше свідчить про те, що у 2018-му вони знову вдарять по руках...