УКР РУС

Іспанія – Італія на Євро-2012: фінальний матч, який закінчився погромом "Скуадри" і сльозами Балотеллі

1 июля 2017 Читати українською
Created with Sketch.

"Футбол 24" закінчує серію матеріалів про всі матчі чемпіонату Європи, які відбулися на території України.

Італія та Іспанія дебютували на Євро-2012 матчем між собою. Тоді, 10 червня, у Гданську, суперники обмінялися голами Ді Натале та Фабрегаса і розписали мир – 1:1. Так склалося, що вони ж і закрили чемпіонат Європи-2012, дійшовши до фіналу на НСК "Олімпійський".

Попри великі очікування від вирішального матчу, він не став фестивалем інтриги, хоча й не обійшовся без драми. Команду Чезаре Пранделлі розпороли двічі ще в першому таймі – Сілва та Альба забивали у ворота Буффона напрочуд легко. Коли ж італійці кинулися в атаку, то отримали під завісу матчу ще дві "банки". 4:0 – занадто переконливий тріумф чемпіонів світу, які захистили ще й європейську корону.

"Усі коли-небудь програють, – підсумував Вісенте дель Боске, головний тренер чемпіонів. – Італія провела відмінний турнір. Їй просто не пощастило з травмою Тьяго Мотти. Це був чудовий матч для збірної Іспанії, ми контролювали гру. Після першого гола Італія діяла дуже небезпечно, але ми гідно їй протистояли. Це футбол. Ми дуже щасливі, це успіх всього іспанського футболу, історична подія".

Чемпіонат Європи-2012. Фінал

Іспанія – Італія – 4:0

Голи: Сілва, 14, Альба, 41, Торрес, 84, Мата, 88

1 липня. Київ. НСК "Олмпійський", 63170 глядачів

Сторінка автора у Facebook

Англія – Італія на Євро-2012: смертельна лотерея і Буффон – київське жахіття родоначальників