УКР РУС

Хто вибив Динамо із Кубка чемпіонів, а кого вважали геєм? Призовий кросворд від головного редактора

10 апреля 2020 Читати українською
Автор: Олег Бабий

Карантин триває, а "Футбол 24" пропонує розгадати нову головоломку.

Я, насамперед, хочу подякувати. Подякувати усім тим, хто взяв участь у прем’єрному розгадуванні кросворда від Футбол 24. Зізнаюсь, ваша активність стала для нас дуже приємною несподіванкою. Свої відповіді надіслали 23 учасники, і це спонукає мене серйозно замислитися над щотижневим виходом нової рубрики. Лише б вистачило призів! :-)))

Серед вас – люди різного віку та професій. Зокрема, кросворд розгадав Володимир Гілевич, кандидат технічних наук, доцент Національного університету "Львівська політехніка". Нам цікаво познайомитися з кожним, тому у своїх листах із відповідями на сьогоднішню головоломку не соромтеся коротко розповісти про себе.

Тепер – до відповідей на кросворд 27 березня. Andy Popko абсолютно слушно підловив мене на певному конфузі. Адже у запитанні №2 – "Хавбек збірної Чехії 90-х, зараз – відомий тренер" – напрошуються одразу дві відповіді: "Латал" і "Гапал". Обидва могутні чехи грали у півзахисті в одну епоху, а після цього стали доволі популярними наставниками. Тому я перепрошую за прикрий недогляд і обидва варіанти відповіді беру до уваги.

Ось повний перелік правильних відповідей на кросворд "Чию траву топтав Зінченко і хто – зрадник Барселони?".

Горизонтально: 4. Ковпак. 5. Кінг. 7. Дукадам. 10. Бероє. 11. Балакун. 12. Десна. 14. Білорус. 15. Зураб. 16. Коларов. 20. Гішар. 21. Савіола. 22. Орбу. 23. Харлем.

Вертикально: 1. Швааб. 2. Латал (Гапал). 3. Хіменес. 4. Клуж. 6. Гіоане. 8. Далібор. 9. Манолас. 10. Будунов. 13. Фуріно. 14. Бакамбу. 17. Рабах. 18. Віола. 19. Ульм.

За допомогою сліпого жеребу визначився перший переможець нашого конкурсу. Це Роман Позняк, якому ми надішлемо поштою книгу Віталія Кварцяного "Футбол – це не тільки перемоги" одразу після завершення карантину. Вітаємо, Романе, і просимо написати нам свою домашню адресу та контактний номер телефону.

*******

Сьогодні ж на кону стоятиме книга британського професора філософії Саймона Кричлі, завзятого уболівальника Ліверпуля. "Про що ми думаємо, коли думаємо про футбол" – це 160 сторінок добірного чтива, у якому фігурують Кройф і Зідан, Клопп і Шенклі, Браян Клаф і Дон Ріві.

До перемоги – три етапи.

1. Розгадуєте кросворд.

2. Відповіді надсилаєте на скриньку krossv@ukr.net (до 23 квітня включно).

3. Серед усіх авторів правильних відповідей ми визначимо одного (!) переможця, якому й відправимо книгу Саймона Кричлі. Результати розіграшу – 24 квітня, у п'ятницю.

Поїхали!

Горизонтально: 1. Французький клуб, який у "нульових" виступав серед еліти, а зараз упав нижче плінтуса. 5. Прізвисько малійського ветерана, якого згадують у Валенсії, Ліверпулі, Юве. 9. Екс-хавбек збірної України, який грав у Китаї, коли це ще не було мейнстрімом. 11. Магічна формула для тренера. 12. Колоритний легіонер бронзової епохи донецького Металурга. 14. Японський хавбек Фейєнорда, який грав проти київського Динамо. 15. … Пінту. 16. Бразильський нападник, який став путінофілом, прости Господи. 18. І Алекс Фергюсон, і Боббі Робсон. 19. Клуб, який подарував київському Динамо одного з найкращих бомбардирів за всю історію. 20. Частина назви європейського клубу, який у своєму чемпіонаті не має рівних. 21. Футбол, як мистецтво. 23. Лідер Пахтакора, жертва авіакатастрофи над Дніпропетровщиною. 24. Ім’я видатного тренера Баварії, Барселони і двох Борусій. 26. У площі футбольного поля їх майже 100. 27. Суарес для Мессі, а Мессі – для Суареса. 29. Відомий український арбітр у відставці. 32. Мініатюрний екс-форвард збірної Італії з футзалу. 33. Один із найкращих легіонерів в історії Карпат (частина імені-прізвища).

Вертикально: 1. Лідер команди, прапороносець, якого обожнює торсида. 2. Грем Ле … – бідолаха, якого цькували, вважаючи геєм. 3. Титулований клуб із Британських островів. 4. Баласт у складі МЮ. 5. Старий хіт Анастасії Приходько. 6. Президент, при якому Ліон став грандом. 7. Не лише культовий персонаж "Сімпсонів", але й пестливо – про одного з лідерів Ліверпуля. 8. Український арбітр 90-х із Калуша. 10. Еллін, чемпіон Європи-2004. 13. Легендарний гравець і тренер Сент-Етьєна, який божевільним камбеком вибив київське Динамо у чвертьфіналі Кубка чемпіонів 1975/76. 15. Бідний, але гордий бразильський ФК. 17. Ім’я грізного бомбардира лондонського Арсенала 90-х. 18. Суперник Карпат у дербі задовго до появи ФК Львів. 20. Один із найкращих снайперів ЧС-1998. 22. Зазвичай – зелена, але на одеському стадіоні буває руда. 24. … Султан – витривалий бахрейнець, 24 сезони у клубі Муаррак. 25. Дорослий коняка із ферми Оуена, Рамоса. 27. Брат Арама Акопяна. 28. Нігерійський хавбек, результативний новачок румунської Політехніки Ясси. 30. Одноклубник Шеви у Мілані. 31. Друге за розмірами місто країни, куди мав необережність потрапити український голкіпер Роман Смішко.

Сторінка автора у Facebook