УКР РУС

"Харатін – це три матчі дискваліфікації". Чому Фонсеці і Вернидубу цілуватися не варто, а Шевчук прийшов "не із заводу"

8 октября 2018 Читати українською
Автор: Олег Бабий

"Футбол 24" обговорює гарячі події 11 туру УПЛ із знаменитим екс-форвардом Ворскли, багаторічним рекордсменом Вищої ліги Іваном Шарієм.

– Шахтар – Зоря: Фонсека та Вернидуб уникають рукостискання до і після матчу, брутальний фол Харатіна відправляє Тайсона у лазарет, бойова нічия у підсумку. Вагома заявка на найспекотніше протистояння українського футболу?

– Ну не потиснули вони рук – і що? Я не розумію, чому до цього так багато уваги. Не хочуть, очевидно, вітатися. Це не обов’язок. Їм що – цілуватися? За таке не дискваліфіковують. Це їхня особиста справа.

– Як вам сама гра?

– Матчі проти Зорі вже прогнозовано важко даються Шахтареві. У Вернидуба – хороша команда, яка набралася помітного досвіду. Бачите, Динамо також нелегко проти Зорі. Проблема цієї команди лиш в тому, що легших суперників вона дещо недооцінює – звідси втрати важливих очок. А от проти Динамо і Шахтаря настрій просто шалений – там нікому нічого не потрібно розповідати.

Стрибок Харатіна у Тайсона заслуговував на вилучення?

– Так, за це потрібно давати червону картку. Головний арбітр повинен був розібратися у цьому епізоді і вилучити Харатіна. Подивіться: у тій же Англії рефері не церемоняться – свідомий стрибок з ризиком нанесення травми карається вилученням. Думаю, постфактум наші компетентні органи проаналізують епізод і випишуть гравцеві Зорі дискваліфікацію. Три матчі можуть дати спокійно.

Динамо перемогло Олімпік і скоротило відставання від Шахтаря до 2 очок. Проте гра киян знову викликала чимало нарікань…

– Те, що Динамо було зобов’язане обігрувати Олімпік – це однозначно. Виграли 1:0 – цього достатньо.

– Посеред минулого тижня донецьку команду покинув Роман Санжар, натомість її очолив абсолютний дебютант тренерського цеху В’ячеслав Шевчук. Яким вам видається майбутнє Олімпіка?

– Так, Шевчук – дебютант. Але людина грала у футбол за таку команду, як Шахтар, багато років виступала у збірній України. Не на заводі ж працював, а провів кар'єру на високому рівні.

– Що скажете про несподівану поразку рідної для себе Ворскли від Арсенала?

– Очікував, що Ворскла реабілітується після прикрої поразки від Спортінга. Але, на жаль, команда ще не оговталася, хоча варто було б уже забути про невдачу у Лізі Європи – поїзд, як то кажуть, поїхав. Ворскла не показала гідного футболу, команді забракло внутрішнього резерву. Якщо продовжуватимуть страждати через те, що відбулося у минулому, це буде далеко не остання поразка.

– Класикові Грозному вистачило кілька днів, щоб навести порядок в Арсеналі.

– Арсенал виграв – отже це заслуга класика українського футболу. Якби Арсенал програв, казали б: прийшов класик українського футболу, але бракувало часу, команда перебувала у розібраному стані після Раванеллі. Хіба ні? Тренер прийняв команду 2-3 дні тому, що від нього вимагати? Проте варто визнати, що Арсенал виглядав доволі впевнено. Це вже інша команда, ніж та, до якої ми звикли.

– Олександрія вдруге поспіль перемагає з рахунком 3:2, а за кількістю забитих м'ячів – це друга атака чемпіонату після Шахтаря. Чим поясните таке перевтілення команди Шарана, яка зазвичай грала значно обережніше?

– У них – стабільний склад, який формувався упродовж останніх років. Кадрові зміни – мінімальні. Команда грає в атакувальний футбол, плюс – є кому завершувати атаки.

– Львів, маючи чисельну перевагу, у рідних стінах поступився Десні. Що відбувається?

– Львів – незрозуміла команда. То грає у нормальний футбол, то провалюється. У них немає стабільності, необхідної для того, щоб закріпитися у середині турнірної таблиці. Проти Десни продемонстрували абсолютно беззубу гру.

– Натомість Карпати повернулися з одним очком із непростого виїзду у Маріуполь…

– Мені сподобався цей матч. Карпати виглядали непогано, достатньо бойова команда. Грали з бажанням, склад у них нарешті стабілізувався. У порівнянні з Львовом, "зелено-білі" виглядали значно цікавіше.

– Карпати не поступаються в 11 виїзних матчах поспіль, натомість вдома програють регулярно. Упродовж своєї 25-річної кар'єри ви стикалися хоча б раз із таким феноменом?

– Ні, такого не було (Усміхається). На виїзді траплялося всяке, а от вдома завжди намаглися віддати всі сили, щоб перемогти. Можливо, Карпатам варто грати лише в гостях, і тоді команда опиниться у першій шістці? Напевно, домашнє поле їх сковує, вони відчувають дискомфорт перед своїми вболівальниками. Програли навіть такі домашні матчі, де не мали права втрачати очки. Напевно, поєдинків зо три віддали суперникам просто так.

Сторінка автора у Facebook

Вернидуб та Фонсека а-ля Макгрегор – Хабіб, або Як Неймар пізнав жорстокі реалії УПЛ: головні фішки 11 туру