УКР РУС

Грізманн копіює Неймара: чому француз досі не обрав між Барселоною та Атлетіко

12 июня 2018 Читати українською
Автор: Владимир Лесько

Нападник Атлетіко Антуан Грізманн знову обвів увесь світ навколо пальця. Француз прийшов на прес-конференцію збірної Франції, але не повідомив рішення щодо свого майбутнього. Чому форвард повторює шлях Неймара, пояснює "Футбол 24".

Вже ні для кого не секрет, що 27-річний француз уклав попередній контракт з Барселоною ще в жовтні минулого року. Представники Грізманна провели зустріч з президентом каталонського клубу Жозепом Бартомеу та в усній формі закрили усі деталі майбутньої співпраці. Деякі іспанські ЗМІ навіть повідомляли, що Грізманн буде змушений виплатити "блаугранас" солідну компенсацію, якщо в кінці сезону змінить своє рішення та не переїде на Камп Ноу. Цілком ймовірно, що сторони таки підписали якийсь секретний "пакт".

Мессі зателефонував Грізманну, щоб попросити француза про трансфер у Барселону

Поворотним моментом у перемовинах між Грізманном та Барселоною стала заява одного з директорів каталонського клубу Гільєрмо Амора після матчу проти Депортіво. "Можливо й було якесь зближення. Клуб виконує свою роботу", – сказав функціонер, підтвердивши тим самим факт контактів з форвардом Атлетіко.

Мадридський клуб сприйняв слова Амора, як пряме порушення трансферних правил та одразу ж звернувся до ФІФА. Генеральний директор "матрацників" Анхель Хіль Марін пригрозив розірвати будь-які стосунки з раніше дружніми каталонцями, а між клубами розпочалась така собі "холодна війна". Саме з цього моменту трансфер Грізманна в Барселону дуже почав нагадувати скандальний перехід Неймара в ПСЖ.

Барселона почала працювати в тиші й надалі проводила таємні перемовини з сім'єю та агентами гравця, тоді як Атлетіко запустив "план перехоплення" Грізманна, який однією ногою вже перебував на Камп Ноу. Та чи не даремними були старання "матрацників"?

З самого початку ціє захопливої шахової партії Грізманн поводиться як Неймар. Він жодним чином не коментує своє майбутнє, адже розуміє, що будь-які необережні висловлювання можуть нашкодити і йому, і його новому клубу. Зараз клаусула футболіста становить 200 млн євро, однак з 1 липня ця цифра зменшиться вдвічі. Заявити про зміну команди зараз, можливо, означало б поставити під загрозу фінансову складову угоди.

А поки Грізманн мовчить та просто очікує на слушний момент переходу в Барсу, боси Атлетіко, як і каталонці у випадку з Неймаром, даремно намагаються втримати свою зірку. "Матрацники" навіть повторюють стратегію "блаугранас" з бразильцем. На вирішальній зустрічі з Неймаром Барселона була представленами чотирма найвищими посадовцями: Бартомеу, Солером, Санлеї та Робертом. А тепер вгадайте, скільки осіб переконували Грізманна... Ну звісно – четверо. Серезо, Сімеоне, Хіль Марін та Берта повечеряли з футболістом і пообіцяли контракт з божевільною зарплатою (23 млн євро), а ще – новий проект та можливість виграти ЛЧ на Ванда Метрополітано.

У кладі Атлетіко лише не знайшлось хіба-що умовного Лео Мессі, який пообіцяв би Грізманну допомогу в боротьбі за "Золотий м'яч". Хоча, Неймара навіть такий вагомий аргумент не збив з пантелику.

Гравці Атлетіко, намагаючись виплинути на Грізманна, також повторюють помилки своїх колег з Барселони. Минулого літа Піке серйозно сконфузився, заявивши, що Неймар не покине каталонський клуб. Славнозвісне "він залишиться" Жерару пригадують досі, як і будуть пригадувати фани Атлетіко Дієго Годіну. Уругваєць в матчі з Ейбаром у відповідь на освитування Грізманна вигукував у бік трибун, що француз нікуди не піде. Але, схоже, все даремно...

Можливо, диво таки відбудеться і Грізманн продовжить свою кар'єру в Атлетіко.Та чи тягнув би француз коста за хвіст, якби його вибір випав на користь мадридців? Зараз більше схоже на те, що Антуан вже давно прийняв своє рішення – грати поруч з Мессі. Ближче до 1 липня ми отримаємо довгоочікувану відповідь, а поки нехай Грізманн ще трішки пограється у Неймара... Великі угоди люблять тишу.