УКР РУС

Динамо прорвало, Ворскла на підйомі, а Раванеллі не витримав українських реалій – підсумки 9 туру УПЛ

24 сентября 2018 Читати українською
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє підсумки 9 туру української Прем'єр-ліги.

Динамо прорвало – експеримент Хацкевича спрацював

6 матчів без перемог, один з найгірших показників результативності в чемпіонаті, єврокубкові невдачі, постійні обговорення конфліктів у команді та відставки Олександра Хацкевича. В такому стані Динамо приймало Десну. Гості провели слабкий поєдинок і дозволили "біло-синім" зігнати злість, виплеснути емоції. Вперше у цьому чемпіонаті кияни забили більше ніж 1 гол за матч. 4:0 – ще досить лояльний рахунок по грі на Олімпійському.

Динамо – Десна – 4:0 – відео голів та огляд матчу

14 ударів у площину кияни могли перетворювати у більшу кількість голів. Втім, позитив від зустрічі для віце-чемпіона очевидний – команда нарешті створювала багато моментів (за попередні 8 турів Динамо влучило у площину лише 27 разів). У цьому контексті варто звернути увагу, що експеримент Олександра Хацкевича з Вербічем у ролі центрфорварда себе виправдав – Беньямін чудово підігрував партнерам.

Говорити про відчутне покращення ситуації, звичайно, рано: відставання від Шахтаря на цьому етапі космічне – 7 очок, форварда досі немає (експеримент з Вербічем – не панацея, бо тоді банально не знайти гідного гравця на фланг), а 3 бразильські новачки в єврокубковому режимі в сумі зіграли 13 хвилин у трьох останніх матчах. Питань багато, але позитивні зрушення для Динамо відбулися. До міжнародної перерви суперники будуть відверто посередніми – шанси вийти на рівний шлях хороші.

Шахтар легко збільшує перевагу над переслідувачами

Паулу Фонсека не любить проводити тотальну ротацію, але це не заважає йому після матчів на євроарені без проблем переможно повертатися в чемпіонат. Лише 3 рази з 20 Шахтар під керівництвом португальця втратив очки в УПЛ після відволікань на континентальні турніри. З Чорноморцем все вийшло прогнозовано – ротація лише тих гравців, які невиразно зіграли з Хоффенхаймом, і гра в одні ворота.

Шахтар – Чорноморець – 3:0 – відео голів та огляд матчу

В одеситів не було шансів вистояти. До перерви все трималося на волосині, у другому таймі вона обірвалася. Єдина несправедливість у цих 3:0 – не забив Фернандо, який дуже непогано пропонував себе партнерам і взаємодіяв з ними. Ну а загалом на фоні важкого матчу з Хоффенхаймом здавалося, що це просто своєрідний спаринг для Шахтаря, де він відновлювався від Ліги чемпіонів і відпрацьовував заготовки до наступних ігор. +7 для "гірників" на вершині турнірної таблиці.

Союз Раванеллі та Арсенала-Київ прогнозовано провалився

Запрошення відомого екс-футболіста без нормального тренерського досвіду в Арсенал-Київ було авантюрою – це усвідомлювали всі. Столична команда, яка й за підбором виконавців виглядала аутсайдером першості, не розуміла, чого в них вимагає наставник – це бачили всі. Одна перемога за 9 турів і останнє місце в турнірній таблиці, але головного тренера ніхто не звільняв. Як казав генеральний директор клубу, заради нього хоч якісь глядачі приходили на матчі команди.

Фабріціо Раванеллі після поразки від Олімпіка не витримав сам – подав у відставку. Що цікаво, мотиви такого рішення не в результатах команди. Італієць розповів, що в Арсеналі-Київ не платили зарплатню футболістам і тренерському штабу. За інформацією інсайдерів, президент клубу Івіца Піріч не підтримує "канонірів" фінансово, а тримає їх на плаву з власної кишені все той же генеральний директор Олександр Москаленко.

Раванеллі: Гравці та тренерський штаб Арсенал-Київ не бачили перед собою навіть долара

Що буде далі з Арсеналом-Київ? Навряд чи щось хороше. З таким менеджментом і таким класом виконавців він залишається головним претендентом на виліт. Найбільшим винуватцем жахливого старту був точно не тренер.

Львівське дербі не подарувало цікавого футболу

Карпати і Львів розписали нічию. Результат закономірний – дійсно ніхто на перемогу не напрацював. "Містяни" краще комбінували, а за "зелено-білих" зіграли індивідуальні якості Сергія Мякушка, який класно пробив зі штрафного. Перше за багато років львівське дербі пройшло без вогню. Точніше він був, але тільки на трибунах – фаєр-шоу фанів Карпат перервало гру на 5 хвилин. Також привернув до себе увагу банер-відповідь Олегу Смалійчуку на образи вболівальників. Втім, Карпати від нього відхрестилися.

Ворскла на підйомі – дочекалися грошей

На Емірейтс полтавці подвигів не здійснили, але зберегли обличчя і навіть заробили компліментів за два голи у ворота Арсенала. Паралельно з цим футболістам нарешті виплатили борги. Вони повинні розуміти, що, судячи з останніх подій, участь у груповому раунді Ліги Європи (тобто виплати за цю участь від УЄФА) – фактично єдина можливість отримувати у Ворсклі зарплатню.

"Полтавці поплатились за брак досвіду, але заслужили на два голи". Матч Арсенал – Ворскла в огляді англійських ЗМІ

Цього вікенду колектив Василя Сачка зробив вагомий крок на зустріч цій цілі – знову обіграв Зорю. У минулому сезоні саме успіхом у "бронзовому" матчі Ворскла здобула пряму путівку в групу Ліги Європи. Зараз про це говорити ще рано, але тенденція для полтавців явно позитивна – 4 перемоги в 5 матчах УПЛ і лише одне очко відставання від 3 місця.

Сама ж перемога над Зорею вийшла не зовсім заслуженою. На полі був абсолютно нічийний футбол, а 3 очки Ворсклі приніс безглуздий автогол. Щоправда, за пару хвилин до того "біло-зелені" змарнували не менш безглуздий пенальті.

Олександрія втрачає позиції

Володимир Шаран поступився 2 місцем і зазнав 3 поразки у сезоні. І вже не від Шахтаря чи Динамо, а від одного з аутсайдерів – Маріуполя. Олександрія не "здулася" – просто закінчилися перемоги в рівних матчах. На старті сезону доля віддала команді за постійні нічиї протягом минулого року, але ж гра "чорно-жовтих" не стала кардинально кращою. Це така ж організована, але дещо примітивна в атаці Олександрія. Невдача в грі з близьким по рівню суперником – це цілком нормально.

Фонсека здобув 80-ту перемогу в Шахтарі, Динамо вперше в сезоні забило більше одного гола в УПЛ та інші цифри 9-го туру