УКР РУС

Дежавю Ярмоленка, гол з космосу, Реал і Баварія копіюють Динамо – 10 моментів євровікенду, які вразили

8 октября 2018 Читати українською
Автор: Тарас Котив

"Футбол 24" розповідає про найцікавіше з європейського футбольного вікенду. Круті голи та сейви, курйози, падіння ідолів – тут гаряче.

Реал і Баварія активують червону кнопку

Олександр Хацкевич розповів напередодні про те, що Динамо не виглядає білою вороною на фоні європейських грандів, які також відчувають серйозні проблеми з результатом. Київський клуб недавно пережив серію із 6-и матчів без перемог. Зокрема, в УПЛ динамівці не вигравали тричі поспіль і забили в тих іграх лише 2 голи. Зараз команда переживає вже трохи позитивнішу серію – 7 матчів за 21 день без поразок. А ось фаворити чемпіонатів Іспанії та Німеччини напруженого розкладу вересня не витримали, повторюючи попередній графік Динамо.

Реал знов програв у футбол: винні усі – Перес, Лопетегі та гравці

Складно сказати, в кого гірші справи. Реал без Роналду і Зідана розгубився після перших же серйозних матчів. Зараз команда Хулена Лопетегі не виграє і навіть не забиває 4 матчі поспіль (3 у Прімері), подібне сталось лише втретє в історії. Фатальна серія 0:5, яка включає і зовсім незрозумілі поразки від ЦСКА та Алавеса, на які Мадрид просто не має права. Від слова ніколи! Розгром від Севільї та ще й після гала-церемонії The Best? Її домашній стадіон – гірший для Реала, ніж навіть арена Барси. А після заходів, на яких зірок "королівського" клубу нагороджують, вони традиційно погано грають. Лопетегі ще не звільняють, але йому, як і найкращому гравцеві за версіями УЄФА і ФІФА, потрібно прокидатись. А то перспективи Модріча виграти Золотий м'яч стають все примарнішими, а відставка тренера все ближчою.

Екстрена нарада у Мадриді: Лопетегі може покинути Реал прямо зараз або після тесту "синьо-гранатовими"

Баварія набрала 2 очки за 4 матчі, що лише на 1 бал краще за Реал. Просто в Лізі чемпіонів мюнхенцям вдалось вишкрябати пункт у дуелі з Аяксом. А так все та ж сумна одиниця в чемпіонаті, щоправда один гол усе ж забили. Розгрому команда Ковача зазнала в рідних стінах. У матчі, на який налаштовувалась як на бій за честь та реабілітацію перед фанатами. Якщо мадридський топ-клуб принаймні посідає 4-е місце, то мюнхенський вилетів із зони Ліги чемпіонів і бовтається на 6-му. "Це не Баварія", – коротко і справедливо зауважив Мануель Нойєр.

Баварія має колосальні проблеми – 5 причин фіаско команди Ковача і радикальні вимоги легенди

Манчестер Юнайтед рятує Моурінью від відставки героїчним камбеком

Коли манкуніанці горіли Ньюкаслу вдома за перші 10 хвилин 0:2, перша думка була такою: "Жозе всіх вже дістав настільки, що вони готові його зливати останній команді АПЛ". А як все вийшло насправді! Цікаво, що величний камбек оформили з допомогою Погба (асист), Мартіаля та Санчеса (по голу), з якими Моурінью не в найкращих стосунках. МЮ нарешті відреагував на невдачі як великий клуб, перерваши серію без перемог у 5-й грі. А щоб вас і зовсім здивувати, наведемо неймовірну статистику: Моурінью має найбільший відсоток перемог серед тренерів МЮ в історії (60,3, у сера Алекса Фергюсона 60,1)! Щоправда наразі Юнайтед тільки мріють про місце в зоні ЛЧ (мінус 5 до 4-го місця).

Арсенал забиває космічний гол і продовжує феєричну серію перемог

Це триває уже 9 матчів. Команда Унаї Емері повернулась в зону Ліги чемпіонів та навіть має непогані шанси на чемпіонську боротьбу – до лідерів лише 2 очки. Арсенал не просто перемагає усіх – він змітає суперників (7 перемог з різницею у 2 і більше голів!). Ляказетт та Обамеянг нарешті забивають і можуть співіснувати удвох. Емері вже вписав своє ім'я в історію Арсенала як 3-й тренер, хто виграв 6 матчів АПЛ поспіль. А на десерт ось ця цукерочка в дусі старих добрих "канонірів". Комбінація, в якій все просто магічно, і гол п'ятою.

Сенсаційні лідери Бундесліги та Прімери

Поки Реал, Барселона й Атлетіко відмовляються очолювати турнірну таблицю, в лідери вибилась Севілья. В Іспанії взагалі курйоз за курйозом. Барса ж он теж 4 матчі не виграє поспіль, тільки в Лізі чемпіонів демонструючи впевнену гру. Атлетіко провалив старт Прімери, але зараз вже випереджає двох грандів у таблиці. Колишня команда Коноплянки почала сезон навіть ще гірше. Севілья набрала 1 бал у 3-х матчах, якщо не враховувати стартовий розгром новачка, але потім виграла 4 зустрічі поспіль. Попереду гостьове випробування Барселоною.

Борусія Дортмунд у дебютному ж сезоні Люсьєна Фавра показує феєричний футбол. "Джмелі" двічі програють у рахунку, оформлюють камбек на 80-й і 84-й хвилині, знову пропускають на 87-й і виривають перемогу на 90+6-й. Перед тим Борусія тріумфувала після 0:2 з Байєром. Друга найкраща атака топ-5 чемпіонатів (23 голи за 7 турів). Нинішня Бундесліга не менш рівна, ніж Прімера, що також є великим сюрпризом після 6-річного домінування Баварії. Насолоджуйтесь інтригою, поки ідоли дрімають і падають з ліжка!

Ярмоленко знову їде в збірну після невдачі в АПЛ

Цього разу Андрій і біля чужих воріт не впорався, і супернику допоміг забити. Вест Хем програв Вулверхемптону перед попереднім виїздом Ярмоленка у збірну України. Це все завершилось двома перемогами та успішним виступом у національній команді, а далі першими голами та виходами в основі в АПЛ. Тепер "молоти" програли Брайтону. Екс-динамівець вкотре себе покаже у команді Андрія Шевченка і з новими силами поїде підкорювати Прем'єр-лігу?

Ярмоленко проти Брайтона: критика від англійських ЗМІ, нормальні оцінки, негативна тенденція та відео всіх дій українця

Футболіст влучив в електромережу – завершилось феєрверками

У третьому дивізіоні Норвегії грати весело. Одним ударом можна залишити цілий район без електрики, зате влаштувати ефектну картинку для телебачення.

Серію А і Лігу 1 можна закривати – чемпіон відомий

ПСЖ знищив Ліон, з яким так намучився Шахтар у Лізі чемпіонів. У парижан найкраща атака в Європі і 19-річний хлопець, який забивє 4 голи за 13 хвилин. Мбаппе на всіх парах мчить до звання гравця року серед тих, кому до 21. Від найближчого переслідувача Лілля ділить 8 очок, топові конкуренти в нокауті. На що тут ще можна дивитись?

Ювентус вперше у своїй історії виграв 10 матчів поспіль на старті сезону. Немає рекордів, які ви не можете побити, коли у вашому складі грає Кріштіану Роналду. Поки Реал годинами не може забити, португалець вже оформив 4+5 за системою гол+пас. Наполі, а особливо Інсіньє, дуже круті, але їм нізащо не відіграти мінус 6 – швидше різниця в очках тільки збільшуватиметься.

40-річний Буффон все там же

Ці дві команди, до слова, об'єднує персона Джанлуїджі Буффона. Ось вам сейв італійсього ветерана. Навіть за рахунку 5:0 на користь ПСЖ Джіджі не бажає пропускати! Третій сухий матч екс-голкіпера Юве.

Зінченко не взяв участь у найгіршому матчі вікенду

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко повертається до статусу вічно перспективного, недооціненого і рідко запасного. Він зіграв 2 дуже непогані матчі за Манчестер Сіті, після чого Гвардіола перевів на його позицію центрбека Ляпорта і пробачив Менді. Це спрацювало, однак розчарувало глядачів – центральний матч вікенду перетворився на казна-що, тільки не видовище. Ліверпуль вдруге за тиждень виглядав безпорадно в нападі, втретє поспіль втративши очки. Тепер на вершині АПЛ, крім згаданих команд, ще й Челсі – 3 клуби, які досі не програвалаи, але двічі втрачали очки в чемпіонаті.

Герой вікенду серед фанатів

Цей вболівальник проніс за раз 8 склянок пива і один німецький хот-дог під час матчу своєї улюбленої Фортуни в Бундеслізі. Який баланс тіла, яка командна робота!