УКР РУС

Чию траву топтав Зінченко і хто – зрадник Барселони? Призовий кросворд від головного редактора

27 марта 2020 Читати українською
Автор: Олег Бабий

Нудьгуєте без футболу? Ми пропонуємо вам урізноманітнити своє дозвілля.

Європейські чемпіонати – на карантині. І ви, і ми – під "домашнім арештом". Конкурс прогнозів від Футбол 24 – у відпустці "за власний рахунок". Паралізовані практично всі процеси, які робили наше з вами життя повноцінним, наповненим сенсом і позитивними емоціями.

Але є ідея!

Вперше в історії Футбол 24 ви маєте нагоду розправитися із футбольним кросвордом. Щось відгадати "на автоматі", над чимось подумати і покопирсатися у пам'яті. Винагородою за ваші інтелектуальні потуги стане відомий бестселер Віталія Кварцяного "Футбол – це не тільки перемоги". Це особисті спогади знаменитого тренера, розбір відомих і невідомих скандальних моментів, чимало трешу, гумору та яскравих фото в стилі "ретро".

Отож.

1. Розгадуєте кросворд.

2. Відповіді надсилаєте на скриньку krossv@ukr.net (до 9 квітня включно).

3. Серед усіх авторів правильних відповідей ми визначимо одного (!) переможця, якому й відправимо книгу Кварцяного. Результати розіграшу – 10 квітня, п'ятниця.

Поїхали!

Горизонтально: 4. Екс-форвард збірної України з "партизанським" прізвищем. 5. Він приклався метрів із 30-ти, не без рикошету відкривши рахунок на 10-ій секунді матчу. Було це в АПЛ і стало рекордом. 7. Один із топових голкіперів європейського футболу 80-х. Підказка – на фото під заголовком. 10. Болгарський футбольний клуб. 11. Циганик у "Профутболі" (риса характеру). 12. "Зачарована" українська команда. 14. Національність найкращого асистента нашої Вищої ліги на перетині 90-2000-х.15. Ім'я одного з українських легіонерів у чемпіонаті Естонії прямо зараз. 16. Одноклубник Зінченка у Ман Сіті до 2017 року. 20. Французький бізнесмен, на честь якого названий стадіон ним же започаткованого футбольного клубу. 21. Зрадник Барселони, який із Камп Ноу переїхав на Сантьяго Бернабеу. 22. Провідний півзахисник донецького Шахтаря 90-х. 23. Перший професіональний клуб в кар'єрі одного з володарів "Золотого м'яча" 80-х.

Вертикально: 1. Центрбек ПСВ. 2. Хавбек збірної Чехії 90-х, зараз – відомий тренер. 3. Аргентинський захисник одеського Чорноморця кінця "нульових". 4. Румунський футбольний клуб. 6. Універсальний легіонер, якого у Динамо привів Лобановський. 8. Ім'я словенського екс-хавбека Реал Сосьєдада та Алавеса, якого добре пам'ятають і у Волині. 9. Захисник Наполі. 10. Йому до кінця життя згадуватимуть Сергія Перхуна. 13. Надтитулований півзахисник Ювентуса 70-80-х. 14. Форвард із Прімери, який купився на китайські мільйони. 17. Лише одному алжирському футболісту підкорився Кубок європейських чемпіонів. Як звали цього щасливчика? 18. Прізвисько Фіорентини та Аустрії. 19. Німецький клуб, який провів лише один сезон у першій Бундеслізі.

Сторінка автора у Facebook