УКР РУС

Барселона – Реал. Анонс

13 августа 2017 Читати українською
Автор: Тарас Котив

"Футбол 24" представляє анонс на Суперкубок Іспанії, перший матч.

Барселона – Реал. Початок о 23:00. Це Класіко, і це офіційна дуель. Перша серйозна для нової Барси. Реал ж уже спробував себе в матчі за Суперкубок Європи, де переміг Манчестер Юнайтед. 7-й Суперкубок Іспанії розіграють між собою два гранди піренейського футболу.

Де дивитись матч Барселона – Реал і який прогноз

Класіко не покажуть в Україні. Натомість гру Барселона – Реал транслюватимуть канали Abu Dabi Sports 1,2,3,5, французький і польський Canal Plus, угорський і румунський Digi Sport, британський Sky Sports Football, іспанські Telecinco і TV3, американські ESPN і ESPN Deportes, чорногорський і сербський Sportklub 1, російські Матчі ТВ, Матч Планет і Матч Футбол 1.

Букмекери прогнозують, що Барселона виграє перший матч у Реала. Коефіцієнт на перемогу каталонців 2, на Мадрид – 3,4. Нічию оцінили у 3,9.

Зідан узгодив контракт з Реалом на 3 роки і зароблятиме в 2 рази більше, – AS

Ротації Зідана

За відсутності Модріча французький наставник Реала вже поставив на Матео Ковачіча. Новачок Дані Себальйос із фантастичною клаусулою у півмільярда євро буде боротися за місце на лавці запасних, де залишається 2 вакансії і 4 претенденти. Крім Себальйоса, це ще Маркос Льоренте, Лукас Васкес і Борха Майораль.

Marca стверджує, що Зідан поступово буде відходити від схеми 4-3-3 з недоторканним BBC до 4-4-2. Дебютна офіційна проба пера має відбутись саме сьогодні проти Барси на "Камп Ноу". Причина – неймовірне багатство вибору в середній лінії. Іско, Асенсіо, Каземіро, Кроос, Модріч, Ковачіч, Себальйос, Льоренте – усім тренер довіряє і хоче надати якнайбільше часу на полі. Натомість Бейл і Бензема у міжсезоння зовсім не вражали. Форма Роналду – взагалі загадка. Але Кріштіану, найімовірніше, вийде вже після перерви, а то й на матч-відповідь у Мадриді.



На "Камп Ноу" Зідан зробить перестановки і в лінії захисту. Передбачають, що з великою імовірністю французький тренер дасть шанс на лівому фланзі 18-річному новачку Тео Ернандесу замість Марсело.

Піке пояснив свій резонансний твіт про Неймара і розповів, як бразилець покидав Барселону

Дебют Вальверде і головна дилема

Це перший офіційний матч нового наставника Барселони. Класіко в рамках Міжнародного кубка чемпіонів, хоч і престижне, але все ще тільки товариське. Сам екс-керманич Атлетіка визнає, що попередній матч і нинішній – не одне і те сам. Зрештою, зараз не буде Неймара, який відіграв важливу роль в Маямі.



У матчі проти Шапекоенсе (генеральній репетиції Суперкубка) на місці бразильця дуже добре себе проявив Жерар Деулофеу, який взяв безпосередню участь у 3-х голах. Зараз рівень протистояння буде значно вищий. Ще одну проблемну позицію, радше за все, закриє Алейш Відаль справа в обороні. Відзначимо, що при Вальверде Барса поки лише раз зіграла внічию, а всі інші спаринги виграла. Команда виглядає досить впевнено, але без Неймара буде трохи не те.


Ледь не вся відповідальність за результат тепер лягає на Мессі. Лео був фантастичним у міжсезоння і зараз хоче продовжити свою серію вдалих виступів проти одного з улюблених суперників. А головний тренер змушений відбиватись від питань, коли вже зрушать з мертвої точки топові трансфери Коутінью і Дембеле, на які доведеться витратити ледь не більше як 222 неймарівські мільйони. Поки що все виглядає дуже тривожно. Навіть якщо згадані гравці прийдуть, трапитись це може ледь не під кінець серпня. А сезон Прімери стартує вже наступного тижня і за цей час буде зіграно 2 матчі.

Ернесто Вальверде. Фотограф і вихованець Еспаньйола, який грав у Кройфа і повертатиме Барселоні велич у непростих фінансових умовах

Дискваліфікація Модріча довжиною у 3 роки і страх Реала перед червоними

Лідер середини поля Реала Лука Модріч пропускає перший матч за Суперкубок Іспанії через дискваліфікацію, отриману ще у 2014 році. Тоді хорват отримав другу жовту картку в матчі проти Атлетіко на 90+1 хвилині. Це покарання в Іспанії не переноситься на чемпіонат і Кубок, тому "нагорода" знайшла героя лише 3 роки потому. Цікаво, що відтоді Модріч зіграв за Реал 108 матчів і більше не отримував жодної червоної картки.



Взагалі Реал буквально тремтить перед матчами проти Барси, найбільше боячись не Мессі, Суареса чи когось іще, а саме вилучень. З останніх 4 матчів лише 1 "королі" дограли у повному складі. Двічі з поля виганяли капітана "вершкових" Серхіо Рамоса. Колись Моурінью перед Класіко тренував з мадридцями гру проти Барси в 10 чоловік. Тепер є резон робити те саме Зідану?

Зінедін Зідан – як зробити з Роналду неможливе, створити нове BBC без трансферів і привести до чемпіонства вперше з ери Моурінью

Результат, якого бракує цьому Реалу, або Погана прикмета

Домінуючи і колекціонуючи титули в Європі, на рідних теренах фанатам мадридського клубу не вистачає повної перемоги над Барселоною на "Камп Ноу". Так, у квітні 2016-го вже при Зідані Реал переміг у Барселоні 2:1, але в підсумку це не відібрало титул у каталонців. А ось так, щоб перемогти у лігві ворога і взяти кубок – цього нинішній склад ще не знав. Якщо зробити щось подібне зараз, буде гарна заявка на весь сезон. З іншого боку останній випадок, коли володар Суперкубка Іспанії вигравав наступного року Прімеру, трапився аж 7 років тому. Прикмета?

Слова

"Барселона не стала слабшою після відходу Неймара, а навіть навпаки. Хтось інший вийде замість нього і зіграє добре. Великою помилкою буде вважати, що нам стало легше. Роналду готовий фізично і ментально, як і всі інші – травм немає. Мені доводиться вибрати", – говорить Зінедін Зідан.

"Ми мусимо показати свою найкращу версію. Найважливіше – наш стиль, а не схема у 3, 4 чи 5 захисників. Барселона хоче бути командою, яка притягує фанатів на стадіон своєю грою. Відсутність Модріча є суттєвим послабленням, але Реал має ким його замінити", – розповідає Ернесто Вальверде.

Орієнтовні склади

Реал Мадрид: Навас – Карвахаль, Варан, Рамос, Тео Ернандес – Кроос, Каземіро, Ковачіч – Іско – Бейл, Бензема

Барселона: Тер Штеген – Альба, Піке, Умтіті, Відаль – Ракітіч, Бускетс, Іньєста – Мессі, Луїс Суарес, Деулофеу.

Тарас Котів, "Футбол 24"