УКР РУС

"Арбітр спеціально не призначив пенальті у ворота Ман Сіті". Геннадій Орбу переконаний, що Шахтар міг, як мінімум, не програти в Англії

27 сентября 2017 Читати українською
Автор: Олег Бабий

"Футбол 24" обговорює із знаменитим екс-хавбеком Шахтаря вчорашній матч 2 туру Ліги чемпіонів.

– Чи міг Шахтар сподіватися на позитивніший для себе результат?

– "Гірники" могли цей матч зіграти внічию. Для цього були всі підстави – гольових моментів вистачало. Плюс – арбітр зобов’язаний був призначати пенальті у ворота Ман Сіті. Якби рахунок став 1:1 – далі пішло б. На контратаках могли б навіть перемогу вирвати.

– Чому арбітр не вказав на "позначку"? Він банально прогавив епізод?

– На мою думку, рефері все прекрасно бачив, але спеціально не призначив цей 11-метровий удар. Стоунз секунд 5 тримав руку піднятою, а суддя перебував у такому місці, що не міг цього не бачити.

Степаненко: На суддях позначився фактор гранда

– Гра Шахтаря проти такого грізного суперника вам сподобалася?

– Ман Сіті чи Наполі – це суперники, які сповідують відкритий футбол. Грають самі і дають грати іншим. У таких матчах Шахтар почувається впевненіше, ніж проти команд, які замикаються усім складом у власному штрафному майданчику, тож масовану оборону зламати значно складніше. У "гірників" вистачає технічних футболістів – вони можуть потримати м'яч і розігнати контратаку. Тому якісна гра Шахтаря у Манчестері мене не здивувала.

Гвардіола: Шахтар змусив нас зробити дуже багато для того, щоб перемогти

– Головний герой у складі Шахтаря – Андрій Пятов?

– Якщо всі сайти пишуть, що Пятов – найкращий, то я не можу не погодитися. Андрій взяв пенальті, у ще кількох моментах зіграв дуже впевнено. Відповідальність за перший пропущений м'яч він взяв на себе. Але я вважаю, що помилки Пятова у тому епізоді немає. Просто Де Брюйне дуже вдало пробив і влучив практично в "дев'ятку".

– Серед гравців Ман Сіті вам найбільше сподобався саме Де Брюйне?

– Ні, мені найбільше сподобався Фернандінью. До того ж варто відзначити, що після матчу він давав інтерв’ю російською мовою.

– Пригадуєте момент, у якому Ферна вдарив Феррейру ліктем у шию?

– Зараз лікті – невід'ємна частина футболу. Двадцять років тому про ці лікті навіть ніхто не згадував. Тепер будь-яка відмашка – і у суперника ледь не струс мозку. Фернандінью завжди відзначався боротьбою. Він грав жорстко і проти нього грали жорстко. Такий, знаєте, боєць на футбольному полі. Виконує величезний об'єм роботи, не поступається у єдиноборствах. Тим паче, Ферна вже 4 роки виступає в Англії. Думаю, що там він став ще агресивнішим.

– Поразка для Шахтаря – не фатальна. Все вирішуватиметься у спарених матчах із Фейєнордом?

– Я ще перед стартом Ліги чемпіонів казав, що Ман Сіті – фаворит цієї групи, а за друге місце боротимуться Наполі та Шахтар. Із голландцями важливо набрати мінімум 4 очки. Не забувайте, що паралельно гратимуть Наполі та Сіті – вони втрачатимуть очки.

Сторінка автора у Facebook

Сейв Пятова та радість Гвардіоли. Найкращі миттєвості матчу Манчестер Сіті – Шахтар