УКР РУС

Розміняли дар судді на подарунок воротаря. "Базель" - "Челсі" - 1:2. ВІДЕО

26 квітня 2013 Читать на русском

Вигаданий пенальті в кінці зустрічі дарував швейцарцям таку непогану за ходом зустрічі нічию. Однак на останніх секундах голкіпер "Базеля" фатально помилився на благо гостьової перемоги "Челсі".

"Базель" грав у свій звичний для поточного євросезону комбінаційний футбол, але швидкий гол, де міг забивати Івановіч, але на свій рахунок влучання записав Мозес збив ритм команді господарів. Відтак у першому таймі, попри кілька чудових індивідуальних дій, дальніх ударів та підходів до воріт, "ротблау" поводились вкрай скромно. "Челсі" ж вирішив перемогти малою кров'ю - в АПЛ боротьба ще далеко не завершена, а тому економія ресурсів не завадить.

Те, що лондонці здатні на значно більше, довели божевільні останні хвилини, коли після голу Шера на 87-й гості вдавили суперника ледь не у його воротарський. Зоммер крутився у рамці, як міг. Особливо ефектним був сейв після удару Террі з двох метрів. Згодом кіпер "Базеля" не витримав і дав шанс відзначитись Оскару, але той зіграв у регбі. Зрештою, забили "аристократи" зі стандарту - удар Луїша був красивим, звісно, і прицільним, але йшов прямо туди, де стояв Ян Зоммер, від рук якого снаряд прошмигнув у сітку.

Насправді цей гол був одним із найшвидших відновлень справедливості у футбольній драматургії. Навіс справа, де Штокер не дотягується до м'яча і торкається ноги Аспілкуети, який відпрацював епізод на 100 відсотків і був просто кращим за опонента. Цього виявилось достатньо для призначення пенальті - дивовижне рішення чеського рефері!

Підсумкові 1:2 рішуче говорять на користь "Челсі" і завершення казки "Базеля". Схоже хлопці Якфіна таки зупиняться за крок до фіналу, хоча у другому таймі втратили кілька блискучих нагод для більш прийнятного результату. Проте, будьте певні, "Базель" ще побореться у матч-відповіді на "Стемфорд Брідж"!

Передісторія

Команда Мурата Якіна творить свою історію - може стати першою з країни сирів і годинників, яка дійшла до фіналу єврокубків. Перепона, однак, вагома - "Челсі", який тріумфував у попередній Лізі чемпіонів.

"Базель" мав усі передумови до успіху - в поточному сезоні ЛЄ на домашньому "Сент-Якобсі" хлопці Якіна перемагали 4 рази і лише двічі розходились миром, жодного разу не програвши. У середньому "ротблау" забивали у рідних стінах по 2 м'ячі.

"Челсі" вписувався у цю оптимістичну для суперника картина як ніхто інший - у гостьовій частині єврокампанії лондонці поступились у 4-х з 5-ти останніх матчів. А загалом на виїзді у Кубку УЄФА та Лізі Європи "аристократи" програли 5 поєдинків і лише 2 рази тріумфували.

Однак для "Челсі" цей турнір - остання нагода завоювати бодай якийсь трофей у загалом провальному сезоні. Тож обидві команди, як ми і прогнозували, були налаштовані на максимальний результат.

Тим паче, що у їх складі виступають два найкращі бомбардири з тих, що ще в грі: Штреллер (капітан швейцарців) та Торрес мають по 4 голи. Фернандо взагалі за 6 матчів у ЛЄ відзначився 4 рази, що для нього у "Челсі" є потужним показником.

А якщо хтось раптом призабув, нагадаємо: "Базель" у плей-офф пройшов наш "Дніпро", російський "Зеніт", а також у запеклій боротьбі з додатковим часом та серією пенальті лондонський "Тоттенхем".

Тарас Котів, Футбол24

Про всі деталі матчу розповість традиційна розширена онлайн-трансляція "Базель" - "Челсі".

"Базель" - "Челсі".  1:2 (0:1)

Голи: Шер, 87 (пен.) - Мозес, 12, Давід Луїш, 90+4

"Челсі": Чех, Івановіч, Коул, Давід Луїс, Террі, Аспілікуета, Рамірес, Лемпард, Азар, Торрес, Мозес

Запасні: Тернбулл, Кехілл, Бертранд, Оскар, Мікел, Бенаюн, Мата.

"Базель": Соммер, Пак Чу Хо, Ф. Деген, Драговіч, Шер, Дьє, Штокер, Ф. Фрай, Салах, Ельнені, Штреллер

Запасні: Вайлаті, Сауро, Штайнхефер, Д. Дежен, Діас, Кабрал, Зуа.