УКР РУС

Ротань в Динамо, Бернард з Шахтаря та інші найочікуваніші трансфери УПЛ зими 2018

3 січня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" розповідає про найбільш очікувані трансфери в українському футболі, які можуть трапитися протягом цієї зими.

Вхідні

1. Ротань в Динамо

Досвідчений футболіст останні півроку провів у празькій Славії. Руслан грав далеко не в кожному матчі, але регулярну практику мав. Втім, нещодавно чемпіон Чехії змінив вектор розвитку, запросив нового тренера і вирішив попрощатися з деякими високооплачуваними ветеранами. Серед них опинився і 36-річний українець. Динамо захотіло скористатися цією ситуацією та підсилитися кваліфікованим футболістом в центрі поля. Наразі переговори на стадії завершення – кияни вже узгодили з Русланом термін контракту.

2. Зірковий новачок в Шахтар

Журналіст телеканалів "Футбол 1/2" Ігор Бурбас сколихнув громадськість заявою про можливий резонансний мегатрансфер Шахтаря, який затьмарить перехід Неймара в ПСЖ. За нашою інформацією, цей сенсаційний трансфер може стосуватися українського футболіста, ім'я якого поки що не розголошується. Обговорюються прізвища найзірковіших вітчизняних виконавців, а читачі "Футбол 24" схиляються до того, що це буде Євген Коноплянка чи Євген Хачеріді.

3. Боак'є в Динамо

Динамо цікавилося зіркою сербської першості, а коли стало відомо, що Црвена Звезда готова продати Боак'є, а сам футболіст хоче піти на підвищення, чутки набрали нових обертів. Ганський форвард безперечно здатен підсилити київську команду, де в трьох нападників Кравця, Мораєса та Мбокані влітку завершуються контракти. Річмонд протягом минулого року по-справжньому розцвів, наколотив 45 голів у всіх турнірах і став найкращим гравцем чемпіонату Сербії. Црвена Звезда оцінює його в 10 млн євро. Окрім Динамо, на Боак'є претендує низка зарубіжних клубів, тому його переїзд у Київ буде значним трансферним успіхом віце-чемпіона України.

Вихідні

1. Бернард з Шахтаря

Поточний сезон об'єктивно найкращий в європейській кар'єрі бразильця. Бернард елітно виглядав в УПЛ, а також засвітився хорошою грою та голами у ворота Фейєнорда та Манчестер Сіті в Лізі чемпіонів. Його контракт з Шахтарем завершується в кінці сезону, і сторони не поспішають продовжити співпрацю. "Гірники", можливо, розуміють, що зараз найвигідніший час для продажу неідеально стабільного виконавця за хороші гроші. Деякі ЗМІ пророкують 25-річному вінгеру долю Алекса Тейшейри з переходом у китайські клуби, сам же футболіст заявляє про наявність пропозицій з топових європейських чемпіонатів.

2. Хачеріді з Динамо

Євгену 30 років, він повністю реалізувався в Динамо і хоче нових викликів. Влітку його контракт з "біло-синіми" добігає кінця, тому Хачеріді повинен зробити остаточний вибір щодо своєї подальшої кар'єри. У мережі гуляє інформація, що захисник вже відмовився підписувати нову угоду і готується до того, щоб покинути Київ. ЗМІ сватають його в Туреччину, звідки нібито надійшла смачна в фінансовому плані пропозиція, а от агент Євгена запевняє, що його підопічний має достатньо варіантів у топ-5 лігах Старого Світу.

3. Кравець з Динамо

У Кравця також через півроку завершується контракт з Динамо і він також не планує його пролонговувати. Щоб ситуація з Відою не повторилася, керівництво клубу повинно думати, як вже зараз продати гравця і отримати за нього хоч якісь кошти. Серед потенційних покупців фігурують численні турецькі клуби: Коньяспор, Газтепе, Бурсаспор, Османліспор, Сівасспор.

4. Азеведо з Шахтаря

Після переходу з Металіста Азеведо так і не зумів стати основним у Шахтарі. Заважали травми та конкуренція з Шевчуком і Ісмаїлі. Останній настільки феноменально виглядає в цьому сезоні, що донеччани готові з чистим серцем відпустити Марсіо закордон. Найбільш предметний інтерес до аргентинського фулбека проявляє грецький ПАОК. Як повідомив нам журналіст Нікос Тоскіціс, сторони домовилися про умови контракту і закриють угоду ще до п'ятниці.

5. Моха з Олімпіка

Моха відмінно провів осінню частину сезону, став справжнім лідером Олімпіка та отримав неофіційний статус найкращого легіонера УПЛ не з Динамо і Шахтаря. Такі виступи марокканського іспанця викликали інтерес у амбітніших і грошовитіших клубів. Це представники РФПЛ і софійський ЦСКА. Олімпік підтверджує, що пропозиції щодо Мохи є, а Роман Санжар з ноткою смутку сказав, що втримати Моху в команді, ймовірно, не вдасться.

6. Хобленко з Чорноморця

Чорноморець протягом останнього півріччя зовсім не вражав своєю атакою, однак Олексій впевнено прогресував. В його активі половина всіх голів команди та віце-лідерство у гонці бомбардирів УПЛ. Хобленко не говорив про своє бажання покинути Одесу, але клуб влаштував тотальну чистку і відпустив ледь не всіх лідерів. Чи залишиться там найперспективніший український центрфорвард – велике питання, охочих його придбати достатньо.

Внутрішні

1. Караваєв з Зорі в Динамо

Тільки влітку Олександр повністю порвав з Шахтарем, як вже в січні може опинитися на контракті в іншого гранда. Повернення в Зорю вдихнуло в Караваєва нове футбольне життя: постійна ігрова практика, капітанська пов'язка, гра за збірну України. Динамо шукає підсилення своїх флангів, а 25-річний футболіст з українським паспортом, який зараз "на ходу", ідеально для цього підходить. Не забуваємо і про універсалізм Караваєва, яким він підкупив Олександра Хацкевича.

2. Шабанов з Олімпіка в Динамо

Довгоочікуване підсилення центру оборони "біло-синіх". І знову футболіст у розквіті, і знову викликається в збірну України. Президент Олімпіка Владислав Гельзін повідомив нам про те, що трансфер Шабанова в Динамо – практично вирішена справа. Сторони про все домовилися і незабаром офіційно вдарять по руках, а Артем проведе з киянами повноцінні збори.

3. Карраскаль з Карпат в Шахтар

Колумбійцю було важко за півроку проявити себе в кризових Карпатах, але він продемонстрував свій потенціал, з яким можна працювати. Близькі до Шахтаря ЗМІ інформують, що "гірники" проявляють інтерес до Карраскаля, який вже більш-менш адаптувався до вітчизняної першості. Пам'ятаємо про не зовсім успішний перехід в цьому напрямку Бланко Лещука, але й не забуваємо про те, що Карпати останнім часом відпускають кожного гравця, на якого є бодай якийсь попит зі сторони. При цьому варто додати, що гравець не належить Карпатам, а захищає "зелено-білі" кольори на правах оренди з Севільї.

Кейн, Коутінью та Дибала у топ-10 супертрансферів, які можуть відбутись у 2018 році