УКР РУС

Ротань підозрює суддів у змові

12 березня 2013 Читать на русском

Капітан "Дніпра" Руслан Ротань розповів про перемогу своєї команди і суддівство в матчі проти "Говерли".

- Руслане, як оціните те, що відбувалося на полі в Ужгороді в минулу неділю?

- У принципі, була важка гра, нервова... Тому що ми могли відкривати рахунок ще в першому таймі і вигравати більш спокійно. Довелося трохи понервувати, напружитися, на такому газоні важко щось показати, але найголовніше, що ми досягли результату в гонці за 2-е місце, думаю, 3 очки це важливо і ми дуже задоволені.

- Якщо порівнювати газон на стадіоні в Ужгороді і газон на “Дніпро-Арені”, який був кращим?

- Зовсім два різні поля. В Ужгороді був бруд, болото, а в Дніпропетровську - пісок. У Дніпропетровську ми грали на пляжі, а в Ужгороді - на болоті (посміхається). Що там, що там - поле в дуже поганому стані.

- Гра була дуже жорстка, як наслідок, арбітр показав 7 жовтих карток гравцям “Дніпра”, а на адресу “Говерли” лише 3...

- Ви знаєте, гра була не жорстка, грубої гри взагалі не було. Гра була коректною з обох сторін. Футболісти ставилися один до одного дуже навіть добре, справа напевно в іншому криється. Не може команда, яка йде на другому місці, отримувати 7 карток, команда, яка претендує на виліт - 3. Це виходить парадокс. Всю гру атакує “Дніпро”, потрібен результат, а виходить у підсумку більше карток саме у нас. Так що думаю, ці всі картки з іншої області. Може бути комусь вони потрібні на майбутній матч і суддя це прекрасно знає.

- В епізоді, коли Роман Зозуля забив гол, але його скасували, Ви бачили, що там відбувалося?

- Я вважаю, гол був забитий за правилами. Просто гравець “Говерли” забив м'яч у свої ворота і він робив останні спроби свої ворота врятувати. Йому, звичайно, потрібно віддати належне, Роман знаходився попереду м'яча і коли вже гравець “Говерли” зробив, скажімо так, підкат відчаю і забив сам собі м'яч, Роман його трохи зачепив за стегно. Не з прямої ноги, а просто за інерцією бив м'яч. Якщо говорити про фол, то там його і близько не було. Але це, звичайно, моя думка, я не хочу виправдовуватися. Я вважаю, що м'яч був на 100% забитий за правилами.

- Також був епізод, коли суддя зафіксував офсайд, коли гравець “Говерли” забивав гол. Ви як вважаєте, він був правий чи ні?

- Я дивився цей момент і скажу, що офсайду у цього гравця дійсно не було. Але факт залишається фактом - свисток пролунав раніше. Я цей момент бачив. Ніякого офсайду не було.

- Після цього матчу багато поливали суддю брудом. Як ви вважаєте, дана оцінка здібностей арбітра об'єктивна чи ні?

- Знаєте, я ще раз повторю, у нас з суддями нормальна людська розмова. Всі говорили, що ми скаржимося. Насправді, у нас судді вміють судити. Питання в тому, що вони хочуть, щоб так було. Наприклад, ось у згаданій грі було дуже велике бажання судді не дати забити команді “Дніпро”. Дуже велике бажання! І на полі це було видно, і з трибун. Телеглядачам очі то не закриєш. І навіть вболівальники, які сиділи на трибунах в Ужгороді, просто були здивовані від того чи іншого епізоду. Як може бути, що команда, яка бореться за друге місце, отримує 7 жовтих карток, а команда, яка бореться за виживання - 3? Тобто виходить “Говерла” всю гру сиділа на воротах “Дніпра”, а “Дніпро” всю гру відбивався і отримав жовті картки. Суддя судив так, як потрібно було, щоб забезпечити результат той, який був комусь потрібен.

- На найближчий матч із “Кривбасом” всі готові фізично? І які новини від Євгена Коноплянки?

- Ми будемо готуватися до цього матчу, як до дніпропетровського дербі. Такі ігри даються важко. Будемо боротися з багатьма чинниками. Хочеться домогтися максимуму і ми будемо прагнути до цього. З приводу Жені, ми сподіваємося, що він якнайшвидше стане на ноги і в найближчому матчі нам допоможе. Але я поки не володію інформацією з приводу його стану, оскільки він тільки сьогодні приїхав з Німеччини.

- Щодо поля в Дніпропетровську, чи були вжиті якісь заходи?

- Ви знаєте, напевно, зараз ніякі заходи не приймеш, стоїть холодна погода і тут вже нічого не поробиш. Будемо грати на такому полі, яке є. Природно, працівники клубу будуть намагатися щось виправити, але багато чого вони не виправлять, бо часу не вистачить.

Іван Дузь, sport.ua