УКР РУС

Російський тренер "Севільї": Ми з Коноплянкою і Шведом - одного тіста

14 серпня 2015 Читать на русском

Новоспечений тренер "Севільї" росіянин Дмітрій Черишев розповів про взаємини з українцями в андалусійському клубі.

"Що пріоритетне у моїй роботі - допомога тренерському штабу чи сприяння українським легіонерам? І те, й інше. Я повноцінно беру участь у тренувальному процесі нашого клубу і, разом з тим, намагаюся надати максимальну підтримку Коноплянці. На зборах або установках вибираю позицію ближче до Жені, щоб пояснити йому специфіку і прискорити адаптацію в новому клубі, новій країні та новому колективі.

Хто краще розмовляє - Унаї Емері по-російськи або Євген Коноплянка по-іспанськи? Хм ... Емері російською майже не говорить, оскільки в "Спартаку" попрацював зовсім небагато - здається, менше півроку. Хоча найпростіші слова "привіт", "дякую", "до побачення" сказати, звичайно, може. У Жені іспанський лексикон трохи ширший: вже зараз видно, що він багато чого розуміє, але, звичайно, мало що поки може сказати. Водночас, як я зрозумів, найближчим часом планує найняти вчителя, тож мовний бар'єр повинен подолати. Головне - частіше опинятися в іспаномовному середовищі.

Чи давав поради, як спілкуватись із пресою? Ні, поки обійшлось без цього. Але Євген і не питав. Спитає моєї думки, обов'язково поділюсь.

Швед? Я досі не бачив цього хлопця і майже нічого про нього сказати не можу. Не так давно до мене підійшов спортивний директор клубу Рамон Родрігес Мончі і повідомив, що ми придбали молодого гравця "Карпат" - швидкого, технічного, працьовитого правого півзахисника, який найближчий рік проведе в молодіжній команді "Севільї". Але наскільки я знаю, зараз Швед перебуває в Україні і зайнятий збором документів для виїзду до Іспанії.

Росіяни ми чи українці, радянські або пострадянські - всі ми одного тіста. І хто як не ми повинні підтримувати один одного в будь-якій країні світу? Більше того, можете мені вірити чи не вірити, але моє серце болить за те, що зараз відбувається в Україні, за тих людей, які гинуть на вашій землі.

Я щиро сподіваюся, що мій син, який виступає за "Реал", і українські хлопці, які грають у "Севільї", будуть тепло спілкуватися", - розповів Черишев.

До слова, після матчу за Суперкубок УЄФА-2015 Коноплянка не став розмовляти з російською пресою.